Diner Groenten Recepten

Couscous met groene groenten en feta

couscous groene groenten

Tags:   

Deze couscous met groene groenten en feta is voor mij echt een overheerlijk zomers maaltje. Een heerlijke combinatie van kruiden, groenten en het zoute van de feta. Je zit binnen 15 minuten aan tafel, wat misschien wel nog fijner is; dit gerecht smaakt ook koud super lekker.

Ik gebruikte in dit recept tomaten couscous die in mijn Arab Foodybox zat. Alleen al van de kleur word ik blij! Maar eerlijk is eerlijk, het smaakt toch ook weer nét even anders dan de standaard couscous die je normaal in de winkel koopt.
Voel je uiteraard vrij om dit recept met normale couscous te maken, het zal dan nog steeds erg lekker smaken.

De groenten bakte ik met ras el hanout, een specerijenmengsel dat ik een tijdje geleden ontdekte en nu het liefst overal doorheen meng. Zo lekker! Het geeft een overheerlijke Midden-Oosterse smaak aan gerechten.
De courgette is hierin een fijne groente, deze neemt namelijk veel smaak op.

couscous met groene groenten

Onderstaand gerecht is genoeg voor 3 personen. Als bijgerecht kun je er uiteraard met meer mensen van genieten.

Ingrediënten
– 250 gr tomaten couscous (ik gebruikte deze)
– 150 gr doperwten
– 1 courgette
– 1 groene paprika
– 1 tl ras el hanout
– 1 el citroensap
– 1 el olijfolie
– peper en zout
– 2 bosuitjes
– feta kaas naar smaak

Bereiding
Bereid de couscous volgens de verpakking.

Breng water aan de kook en kook hierin de erwten beetgaar. Giet ze af.

Snijd de courgette in halve maantjes en de paprika in dunne reepjes.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met 1 el (kokos)olie.
Bak hierin de courgette en paprika even aan.

Voeg de ras el hanout toe en bak, onder regelmatig roeren, de groenten gaar.

Doe de couscous in een schaal en breng op smaak met 1 el olijfolie, de citroensap en een flinke snuf zout en peper.

Meng hier de courgette, paprika en erwten doorheen.

Snijd de bosui in dunne ringen en strooi over de couscous.

Verkruimel er naar smaak feta overheen.

 

 

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros 🙋 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu 😂
  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️