spruitjes frittata

Tags:     

Deze spruitjes frittata is echt super lekker.ย Nu ben ikย bevooroordeeld want ik ben echt een groot fan van spruitjes. Heel eerlijk gezegd had ik ze nog nooit verwerkt in een frittata, maar omdat dit oorspronkelijk een restjes gerecht is vond ik het wel de moeite waard om te proberen.

Nu is het officieel nog geen spruitjes seizoen, maar ach… spruitjes zijn tegenwoordig volgensmij het hele jaar verkrijgbaar zoals zoveel soorten groenten en fruit.
Eerlijk is eerlijk; ik ben fan van zoveel mogelijk dingen van het seizoen te eten. Niet alleen omdat ze dan veel lekkerder smaken maar ook omdat het zoveel beter voor het milieu is.

Maar als je dan toch al een restje spruitjes hebt; maak dan deze frittata! Net zo lekker in de zomer als in elk ander seizoen ๐Ÿ™‚

spruitjes frittata

Ingrediรซnten, voor 2 kleine spruitjes frittata’s
– 160 gr spruitjes
– 3 zongedroogde tomaatjes
– 3 eieren
– scheutje (plantaardige) melk
– 1 tl mosterd

Bereiding
Oven voorverwarmen op 175 graden Celsius. (hetelucht)

Maak de spruitjes schoon en snijd ze in vieren.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes.

Klop de eieren los met de mosterd en een scheutje melk. Meng er een snuf zout doorheen.

Schep de spruitjes en zongedroogde tomaatjes door het eimengsel.

Verdeel het mengsel verdelen over 2 vormpjes en ban ze in 20 minuten gaar.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Zo, ik blijf nog even in het zoete sfeertje met deze kokosbollen ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ gebakken in de airfryer!
Deze testte ik voor @theamazingkitchen (de website die ik samen met mijn moeder run) en je vindt het daar nu online! Ik zal zo de link in mโ€™n stories delen ๐Ÿ‘
  • Yes ๐Ÿ™Œ voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker ๐Ÿ˜.
.
De directe link naar het recept staat in mโ€™n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart ๐Ÿ˜ , ik denk dat ik nog een stukje pak ๐Ÿ˜
  • Wow! ๐Ÿ˜ Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! โค๏ธ
  • Deze pizza met halloumi รจn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in ๐Ÿ•dan moet je zeker deze maken ๐Ÿ™Œ! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in mโ€™n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit ๐ŸŽ๐Ÿ๐ŸŠ๐Ÿ†๐Ÿฅ•๐Ÿฅ’. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken ๐Ÿ˜‚.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! ๐Ÿ™Œ ๐Ÿ˜ โค๏ธDeze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediรซnten voor nodig ๐Ÿ™Œ.
Directe link naar recept in m'n bio.