Ei Lunch Ontbijt Recepten

Oopsies / Cloud bread

Oopsies

Tags:     

Vandaag deel ik graag met jullie het recept voor deze oopsies, oftewel cloud bread, oftewel luchtige broodjes zonder gluten en met weinig koolhydraten. Een recept dat al een hele tijd ‘hot and happening’ is en dat je voorbij ziet komen op menig website.
Maar wat vind ik er nou eigenlijk van? Ik vertel het je graag…

Deze oopsies (want broodjes wil ik ze eigenlijk echt niet noemen) zijn het resultaat van een nieuwe foodblog swap. De vorige keer dat ik meedeed aan een receptenruilย maakte ik een heerlijke Marokkaanse courgettesoep. Maar ook op de website waar ik toen van mocht kokenย stond dit recept… en toen twijfelde ik al.
Toen ik voor deze swap de broodjes weer tegenkwam op een andere website besloot ik er toch maar voor te gaan.

En tja, wat vind ik er van? Heel eerlijk gezegd niet helemaal mijn ‘cup of tea’. Niet dat ze niet lekker zijn, maar ik ken lekkerdere dingen. Maar hรฉ; er zijn genoeg mensen die er wel helemaal weg van zijn! Dus vandaar dat ik dit recept graag met jullie deel ๐Ÿ™‚

Oopsies

Aan het originele recept van Foodie Marjan heb ik een kleine aanpassing gedaan.

Ingrediรซnten
– 100 gr roomkaas
– 3 eieren
– snufje zout
– 1 volle tl verse tijm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

Splits de eieren.

Klop de eiwitten met een snufje zout tot stijve pieken. (in een brandschone kom)

Mix het eigeel met de roomkaas goed door elkaar.
Voeg de tijmblaadjes toe en roer er doorheen.

Voeg 1/4 van de eiwitten bij het eigeel mengsel en roer met een spatel door elkaar.
Voeg het eigeelmengsel bij de eiwitten en roer met een spatel door elkaar. Niet te lang, want het mengsel moet luchtig blijven.

Verdeel het beslag in hoopjes op je bakplaat (ongeveer 6) en bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven.

 

 

    reactie

  • Foodie Marjan 30 juli 2016 Beantwoord

    Hmmm ook een heel lekker idee, ik ga ze snel ook maar eens op deze manier maken!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediรซnten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf ๐Ÿ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... ๐Ÿ˜‚
  • Whoeiii ๐Ÿฅ’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks ๐ŸŽ‰๐Ÿ™Œ๐Ÿฅ’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. ๐Ÿ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet ๐Ÿ˜‡๐Ÿ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder โค๏ธ๐Ÿ™Œ๐Ÿ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes ๐Ÿ‘ฉโ€โš•๏ธdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros ๐Ÿ™‹ ๐Ÿ˜ maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu ๐Ÿ˜‚
  • De lekkerste chocolate chip cookies ๐Ÿช staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen รฉn met suiker ๐Ÿ˜‰.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu รฉcht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! โค๏ธ