Ei Lunch Ontbijt Recepten

Oopsies / Cloud bread

Oopsies

Tags:     

Vandaag deel ik graag met jullie het recept voor deze oopsies, oftewel cloud bread, oftewel luchtige broodjes zonder gluten en met weinig koolhydraten. Een recept dat al een hele tijd ‘hot and happening’ is en dat je voorbij ziet komen op menig website.
Maar wat vind ik er nou eigenlijk van? Ik vertel het je graag…

Deze oopsies (want broodjes wil ik ze eigenlijk echt niet noemen) zijn het resultaat van een nieuwe foodblog swap. De vorige keer dat ik meedeed aan een receptenruil maakte ik een heerlijke Marokkaanse courgettesoep. Maar ook op de website waar ik toen van mocht koken stond dit recept… en toen twijfelde ik al.
Toen ik voor deze swap de broodjes weer tegenkwam op een andere website besloot ik er toch maar voor te gaan.

En tja, wat vind ik er van? Heel eerlijk gezegd niet helemaal mijn ‘cup of tea’. Niet dat ze niet lekker zijn, maar ik ken lekkerdere dingen. Maar hé; er zijn genoeg mensen die er wel helemaal weg van zijn! Dus vandaar dat ik dit recept graag met jullie deel 🙂

Oopsies

Aan het originele recept van Foodie Marjan heb ik een kleine aanpassing gedaan.

Ingrediënten
– 100 gr roomkaas
– 3 eieren
– snufje zout
– 1 volle tl verse tijm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

Splits de eieren.

Klop de eiwitten met een snufje zout tot stijve pieken. (in een brandschone kom)

Mix het eigeel met de roomkaas goed door elkaar.
Voeg de tijmblaadjes toe en roer er doorheen.

Voeg 1/4 van de eiwitten bij het eigeel mengsel en roer met een spatel door elkaar.
Voeg het eigeelmengsel bij de eiwitten en roer met een spatel door elkaar. Niet te lang, want het mengsel moet luchtig blijven.

Verdeel het beslag in hoopjes op je bakplaat (ongeveer 6) en bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven.

 

 

    reactie

  • Foodie Marjan 30 juli 2016 Beantwoord

    Hmmm ook een heel lekker idee, ik ga ze snel ook maar eens op deze manier maken!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.