Ei Lunch Ontbijt Recepten

Oopsies / Cloud bread

Oopsies

Tags:     

Vandaag deel ik graag met jullie het recept voor deze oopsies, oftewel cloud bread, oftewel luchtige broodjes zonder gluten en met weinig koolhydraten. Een recept dat al een hele tijd ‘hot and happening’ is en dat je voorbij ziet komen op menig website.
Maar wat vind ik er nou eigenlijk van? Ik vertel het je graag…

Deze oopsies (want broodjes wil ik ze eigenlijk echt niet noemen) zijn het resultaat van een nieuwe foodblog swap. De vorige keer dat ik meedeed aan een receptenruil maakte ik een heerlijke Marokkaanse courgettesoep. Maar ook op de website waar ik toen van mocht koken stond dit recept… en toen twijfelde ik al.
Toen ik voor deze swap de broodjes weer tegenkwam op een andere website besloot ik er toch maar voor te gaan.

En tja, wat vind ik er van? Heel eerlijk gezegd niet helemaal mijn ‘cup of tea’. Niet dat ze niet lekker zijn, maar ik ken lekkerdere dingen. Maar hé; er zijn genoeg mensen die er wel helemaal weg van zijn! Dus vandaar dat ik dit recept graag met jullie deel 🙂

Oopsies

Aan het originele recept van Foodie Marjan heb ik een kleine aanpassing gedaan.

Ingrediënten
– 100 gr roomkaas
– 3 eieren
– snufje zout
– 1 volle tl verse tijm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

Splits de eieren.

Klop de eiwitten met een snufje zout tot stijve pieken. (in een brandschone kom)

Mix het eigeel met de roomkaas goed door elkaar.
Voeg de tijmblaadjes toe en roer er doorheen.

Voeg 1/4 van de eiwitten bij het eigeel mengsel en roer met een spatel door elkaar.
Voeg het eigeelmengsel bij de eiwitten en roer met een spatel door elkaar. Niet te lang, want het mengsel moet luchtig blijven.

Verdeel het beslag in hoopjes op je bakplaat (ongeveer 6) en bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven.

 

 

    reactie

  • Foodie Marjan 30 juli 2016 Beantwoord

    Hmmm ook een heel lekker idee, ik ga ze snel ook maar eens op deze manier maken!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️
  • Weet je nog niet wat je vanavond gaat eten? Dan is dit paleo maaltje een aanrader; broccolirijst met "sate"saus en wokgroenten. De satésaus maken we niet met pinda's natuurlijk 😉. Daarbij bestaat deze maaltijd voor 80% uit groenten!
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • Met slechts 5 ingrediënten zet je deze overheerlijke bokkenpootjes ijstaart op tafel! Een favoriet bij velen 😍❤️.
Het recept wordt de laatste tijd weer veel bekeken op de website! De directe link in mijn bio 🙌
  • Mijn ontbijt van vandaag bestaat uit zoete kersen en watermeloen. De rest van het fruit is helaas nog niet helemaal rijp, dus doet (voor nu) dienst als decoratie 😋
  • Bowls zijn hot! Pokébowls, smoothiebowls, tegenwoordig gaat alles in een kom. @wonderlicious_nl  schreef een review en het staat nu online! Zie de link in mijn bio.
  • Vanmiddag even de stad in geweest, om de drukte te trotseren had ik wel even wat comfortfood in de zin van nachos nodig 😉 (van Taco Bell)
  • Weer onwijs blij met deze mooie bos bloemen! 😍🌷🌸🌺🌻🌼💐 ik heb mezelf een @bloomonnl abonnementje gegeven en nog steeds onwijs blij mee.
In mijn stories een close-up van de bloemen en een link voor een gratis vaas (en een gratis bosje bloemen voor mij 😇)