Ei Lunch Ontbijt Recepten

Oopsies / Cloud bread

Oopsies

Tags:     

Vandaag deel ik graag met jullie het recept voor deze oopsies, oftewel cloud bread, oftewel luchtige broodjes zonder gluten en met weinig koolhydraten. Een recept dat al een hele tijd ‘hot and happening’ is en dat je voorbij ziet komen op menig website.
Maar wat vind ik er nou eigenlijk van? Ik vertel het je graag…

Deze oopsies (want broodjes wil ik ze eigenlijk echt niet noemen) zijn het resultaat van een nieuwe foodblog swap. De vorige keer dat ik meedeed aan een receptenruil maakte ik een heerlijke Marokkaanse courgettesoep. Maar ook op de website waar ik toen van mocht koken stond dit recept… en toen twijfelde ik al.
Toen ik voor deze swap de broodjes weer tegenkwam op een andere website besloot ik er toch maar voor te gaan.

En tja, wat vind ik er van? Heel eerlijk gezegd niet helemaal mijn ‘cup of tea’. Niet dat ze niet lekker zijn, maar ik ken lekkerdere dingen. Maar hé; er zijn genoeg mensen die er wel helemaal weg van zijn! Dus vandaar dat ik dit recept graag met jullie deel 🙂

Oopsies

Aan het originele recept van Foodie Marjan heb ik een kleine aanpassing gedaan.

Ingrediënten
– 100 gr roomkaas
– 3 eieren
– snufje zout
– 1 volle tl verse tijm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

Splits de eieren.

Klop de eiwitten met een snufje zout tot stijve pieken. (in een brandschone kom)

Mix het eigeel met de roomkaas goed door elkaar.
Voeg de tijmblaadjes toe en roer er doorheen.

Voeg 1/4 van de eiwitten bij het eigeel mengsel en roer met een spatel door elkaar.
Voeg het eigeelmengsel bij de eiwitten en roer met een spatel door elkaar. Niet te lang, want het mengsel moet luchtig blijven.

Verdeel het beslag in hoopjes op je bakplaat (ongeveer 6) en bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven.

 

 

    reactie

  • Foodie Marjan 30 juli 2016 Beantwoord

    Hmmm ook een heel lekker idee, ik ga ze snel ook maar eens op deze manier maken!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories