Marokkaanse courgettesoep

courgettesoep

Deze Marokkaanse courgettesoep is onwijs lekker! En ja, ook op een warme dag zoals we die nu  hebben. Deze soep heeft echt een overheerlijke smaak en smaakt heel anders dan de standaard courgettesoep die de meeste mensen maken. Dus wil je een keer wat anders op tafel zetten? Dan is dit recept ‘the way to go’.

Deze maand is er weer een receptenruil. De receptenruil wordt georganiseerd door een facebookgroep met daarin Nederlandse ‘health’ bloggers. Ik kreeg de website van Mirjam toegewezen; Eat.Pure.Love. Een leuke website met uiteraard heerlijke recepten.
Ik zal je maar vast verklappen dat ik best een tijdje heb zitten twijfelen wat ik eens zou gaan maken, want ik zag veel recepten voorbij komen die me aanspraken!

Uiteindelijk heb ik voor deze overheerlijke soep gekozen. Want het soep-rijtje op deze website is nog niet zo lang. Terwijl ik wel echt een liefhebber van soep ben!
Door de toevoeging van ras-el-hanout, wat sinds kort echt tot 1 mijn favorieten hoort, krijgt deze soep een echt Midden-Oosters tintje. Manlief dacht zelfs eerst dat het linzensoep was.

courgettesoep

Het originele recept van Mirjam heb ik iets aangepast, eigenlijk vooral makkelijker gemaakt en met minder ingrediënten. In het originele recept gaat er nog rode peper overheen, maar ik ben niet zo’n fan van pittig eten. Bekijk hier het originele recept.

Van onderstaand recept kun je met 3 personen genieten als voorgerecht.

Ingrediënten
– 1 ui
– 1 tl ras el hanout
– 1 courgette
– 750 ml kippenbouillon
– 50 ml kokosmelk

Bereiding
Maak de ui schoon en snipper deze.

Verhit een pan op middelhoog vuur met een flinke tl (kokos)olie.
Bak hierin de ui glazig.

Voeg de laatste 2 minuten de ras el hanout toe en bak mee.

Snijd de courgette in kleine stukjes en bak mee met de uien.

Schenk de kippenbouillon over de groenten en breng langzaam aan de kook.
Draai, als de soep kookt, het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.
Roer de kokosmelk er doorheen en serveer direct.


Benieuwd naar de andere deelnemers?
Neem dan eens een kijkje op hun websites!

Pure Food Coaching
Peachy Paleo
Mesa Verde
Kiwi&zo
Eat.Pure.Love
FoodQuotes
De Voedzame keuken
Young voedingsadvies
Brndstf.nl
Dayenne’s Foodblog

14 gedachtes over “Marokkaanse courgettesoep

  1. Jeannette Verberne-Lewis zegt:

    Hallo,

    Ik zou graag deze soep willen maken, maar ik weet niet
    wat ras el hanout is?
    Is daar een andere naam voor?
    Ik woon namelijk in Amerika, en heb nog nooit van deze ingredient gehoord.

    Alvast bedankt.

    • Simone zegt:

      Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel. Is dat in Amerika niet verkrijgbaar in de supermarkt, hier in Nederland wel (hoewel ook veel mensen het hier niet kennen)
      Je zou kunnen googlen wat er allemaal in zit, zijn ongeveer 20 specerijen.

      Gr, Simone

  2. maria robberecht zegt:

    Mag een andere mening ook…?
    Heb deze soep net gemaakt en stond te popelen om te kunnen proeven.
    Helaas, mijn smaak is het zeker niet en zal ze dus nooit meer maken.
    Morgen gaat ze mee naar ’t werk in de hoop dat de pot zal leeg geraken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *