Zomerfruit crumble – paleo

zomerfruit crumble paleo

Vandaag weer een heerlijk paleo receptje; zomerfruit crumble. Deze crumble maak je super snel, is zeker een gezond gerechtje én ze smaken ook nog eens heerlijk. Klinkt goed toch?
Deze crumbles zijn overheerlijk als tussendoortje of nagerecht, maar zelf smul ik er ook graag bij het ontbijt van.

Het zomerfruit dat ik gebruikte komt uit de diepvries van de grote blauwe supermarkt. Ik heb namelijk altijd standaard fruit in de vriezer liggen. Ideaal voor in smoothies of baksels zoals nu.
Uiteraard kun je er ook voor kiezen om vers fruit te gebruiken, de keuze is geheel aan jou.

Het is maar een klein receptje, voor 2 bakjes. Ik zeg expres niet voor 2 personen want die 2 bakjes eet je gemakkelijk zelf op. ;)  Ik maak ze vaak na het avondeten zodat ik een lekker warm nagerecht heb, de andere eet ik dan de volgende ochtend als ontbijt.
Maar goed, ook hier kun je ervoor kiezen ze wel te delen.

Zin in een appel crumble? Die vind je hier!

zomerfruit crumble glutenvrij

Ingrediënten, voor 2 stuks
– 120 gr zomerfruit, ontdooid
– 50 gr amandelmeel
– 10 gr kokosolie
– 15 gr honing

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Smelt de kokosolie in een pannetje.

Doe amandelmeel, gesmolten kokosolie en honing in een kom en roer door tot je een kruimelig deeg hebt.

Verdeel het zomerfruit over 2 bakjes.

Verdeel hier overheen het kruimeldeeg.

Bak de crumble ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip; deze crumble is warm echt het allerlekkerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *