Inspiratie Persoonlijk

De inhoud van mijn koelkast

quote koelkast

Tags:    

Vandaag eens een heel ander artikel dan dat ik normaal plaats. Vandaag laat ik jullie namelijk de inhoud van mijn koelkast zien! Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden en of de inhoud vergelijkbaar is met jullie koelkast.

Het idee voor deze post komt niet van mezelf maar van de #30DayBlogChallenge van Hare Maristeit. Een blog die ik al langere tijd met veel plezier volg, door alle vrolijke kleuren, de prettige schrijfstijl én de leuke artikelen. Toen ik deze challenge voorbij zag komen leek het me meteen leuk om enkele van de onderwerpen hier voorbij te laten komen.
(Onderaan dit artikel deel ik de lijst van onderwerpen)

Maar goed, terug naar mijn koelkast dus. Ik moet er meteen wel even bij zeggen dat ik deze foto maakte toen we net naar de Turkse supermarkt waren geweest… en daar kan ik me echt helemaal te buiten gaan aan van alles lekkers! Sowieso denk ik dat dit artikel een stuk minder leuk was met een bijna lege koelkast van vrijdag 🙂

Oh ja, ik weet dat wij waarschijnlijk onze koelkast niet het meest ideaal hebben ingericht 🙂

mijn koelkast

Zoals je wel kunt zien is onze koelkast een (georganiseerde) bende; er staat van alles in en lekker door elkaar. Natuurlijk had ik alles netjes neer kunnen zetten voor de foto, maar ik vind het dan wel leuk om het real-life te houden. Als ik iets nodig heb kan ik het zo pakken als ik de koelkast opentrek en dat vind ik dan het belangrijkste.
Wel grappig… door het maken van deze foto kwam ik erachter dat we een kapot ei in de verpakking hadden zitten.

Fruit

Veel fruit ligt momenteel in de koelkast, eigenlijk al het fruit op de sinaasappels, appels, kiwi’s en peren na. Want die vinden de fruitvliegjes hier niet lekker. Eerlijk is eerlijk; ik word echt helemaal simpel van die fruitvliegjes invasie! Dus vandaar dat een heel groot deel van het fruit in de koelkast ligt. Het fruit wat er deze keer in ligt;
– watermeloen
– kersen
– rode bessen (plus 3 verdwaalde aardbeien)
– halve grapefruit
– pruimen

Groente

Groente ligt er niet heel veel in de koelkast. Standaard wel sla, komkommer (als die aangesneden is) en olijven. Waarom die groene paprika er ligt is mij trouwens ook een raadsel, die heb ik er meteen uitgehaald.

Boter, Kaas en eieren

3 soorten kaas deze keer;
– de allerlekkerste feta kaas (in het blik met de donkerblauwe deksel)
– Parmezaanse kaas
– jonge kaas voor manlief
Daarnaast standaard eieren en boter. Deze keer hebben we wel veel van alles.. veel eieren en veel (knoflook)boter.

mijn koelkast

Vlees

Op het moment van deze foto lag er vlees van de Turkse slager in (gehakt en Adana), sucuk (Turkse worstjes) en spekblokjes. That’s it! Ondanks dat wij wel vaak vlees eten ligt er meestal niet zoveel in de koelkast.

Dranken

Er staan nog verschillende soorten dranken in de koelkast van een feestje van 1,5 week geleden. Verschillende soorten bier, wat wijn en een heerlijke gin met smaakje van Hooghoudt.

Overige

En dan hebben we nog heel veel overigen.. zoals mayonaise, mosterd, een restje passata, dressings, maple syrup en kattenvoer.
Oh en er staan heerlijke zoet-zuur van watermeloenschil die ik van mijn moeder kreeg. Mocht je nieuwsgierig zijn; het receptje staat hier.

 


De andere onderwerpen die op het lijstje van Hare Maristeit staan zie je op onderstaande afbeelding;

30-Day-Blog-Challenge-NL

Als hier nou iets tussenstaat waarvan je meteen denkt; dáár zou ik meer over willen lezen! Laat je het me dan weten? Dan denk ik ondertussen ook nog na welke onderwerpen mij aanspreken.
Het is sowieso allemaal redelijk buiten mijn comfortzone 🙂 , maar dat maakt het misschien juist wel weer extra leuk!

  2 reacties

 • Maris Maria Renne 2 augustus 2016 Beantwoord

  Ik vind gluren bij de buren het allerleukste wat er is 🙂 Virtueel in andermans tas/koelkast/kledingkast kijken dus ook haha
  De inhoud van jouw koelkast komt wel overeen met die van ons, nadat ik boodschappen heb gedaan dan. Ik moet ook even goed timen wanneer ik mijn foto’s voor deze opdracht maak 😉 Oh, en eerst even schoonmaken….
  Benieuwd welke onderwerpen uit de challenge je nog meer gaat doen! Leuk dat je uit je comfort zone gaat stappen.

  • Simone 2 augustus 2016 Beantwoord

   Oh ja dat is ook het leukste dat er is! Ik kijk nu al uit naar jouw koelkast 🙂
   Enne.. die van ons moest eigenlijk ook wel schoongemaakt worden 😉

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • YUM!! ik maakte deze cake met chocolade kruidnoten ❤️ zo lekker!! En Ik vind dus dat patroontje in de cake ook meteen zo leuk 🙌 (lijkt bijna wel op een luipaard print).
.
Directe link naar recept in m’n bio.
 • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
 • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
 • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
 • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
 • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
 • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
 • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!