Inspiratie Persoonlijk

De inhoud van mijn koelkast

quote koelkast

Tags:    

Vandaag eens een heel ander artikel dan dat ik normaal plaats. Vandaag laat ik jullie namelijk de inhoud van mijn koelkast zien! Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden en of de inhoud vergelijkbaar is met jullie koelkast.

Het idee voor deze post komt niet van mezelf maar van de #30DayBlogChallenge van Hare Maristeit. Een blog die ik al langere tijd met veel plezier volg, door alle vrolijke kleuren, de prettige schrijfstijl Γ©n de leuke artikelen. Toen ik deze challenge voorbij zag komen leek het me meteen leuk om enkele van de onderwerpenΒ hier voorbij te laten komen.
(Onderaan dit artikel deel ik de lijst van onderwerpen)

Maar goed, terug naar mijn koelkast dus. Ik moet er meteen wel even bij zeggen dat ik deze foto maakte toen we net naar de Turkse supermarkt waren geweest… en daar kan ik me echt helemaal te buiten gaan aan van alles lekkers! Sowieso denk ik dat dit artikel een stuk minder leuk was met een bijna lege koelkast van vrijdag πŸ™‚

Oh ja, ik weet dat wij waarschijnlijk onze koelkast niet het meest ideaal hebben ingericht πŸ™‚

mijn koelkast

Zoals je wel kunt zien is onze koelkast een (georganiseerde) bende; er staat van alles inΒ en lekker door elkaar. Natuurlijk had ik alles netjes neer kunnen zetten voor de foto, maar ik vind het dan wel leuk om het real-life te houden.Β Als ik iets nodig hebΒ kan ik het zo pakken als ik de koelkast opentrek en dat vind ik dan het belangrijkste.
Wel grappig… door het maken van deze foto kwam ik erachter dat we een kapot ei in de verpakking hadden zitten.

Fruit

Veel fruit ligt momenteel in de koelkast, eigenlijk al het fruit op de sinaasappels, appels, kiwi’s en peren na. Want die vinden de fruitvliegjes hier niet lekker. Eerlijk is eerlijk; ik word echt helemaal simpel van die fruitvliegjes invasie! Dus vandaar dat een heel groot deel van het fruit in de koelkast ligt. Het fruit wat er deze keer in ligt;
– watermeloen
– kersen
– rode bessen (plus 3 verdwaalde aardbeien)
– halve grapefruit
– pruimen

Groente

Groente ligt er niet heel veel in de koelkast. Standaard wel sla, komkommer (als die aangesneden is) en olijven. Waarom die groene paprika er ligt is mij trouwens ook een raadsel, die heb ik er meteen uitgehaald.

Boter, Kaas en eieren

3 soorten kaas deze keer;
– de allerlekkerste feta kaas (in het blik met de donkerblauwe deksel)
– Parmezaanse kaas
– jonge kaas voor manlief
Daarnaast standaard eieren en boter. Deze keer hebben we wel veel van alles.. veel eieren en veel (knoflook)boter.

mijn koelkast

Vlees

Op het moment van deze foto lag er vlees van de Turkse slager in (gehakt en Adana), sucuk (Turkse worstjes) en spekblokjes. That’s it! Ondanks dat wij wel vaak vlees eten ligt er meestal niet zoveel in de koelkast.

Dranken

Er staan nog verschillende soorten dranken in de koelkast van een feestje van 1,5 week geleden. Verschillende soorten bier, wat wijn en een heerlijke gin met smaakje van Hooghoudt.

Overige

En dan hebben we nog heel veel overigen.. zoals mayonaise, mosterd, een restje passata, dressings, maple syrup en kattenvoer.
Oh en er staan heerlijke zoet-zuur van watermeloenschil die ik van mijn moeder kreeg. Mocht je nieuwsgierig zijn; het receptje staat hier.

 


De andere onderwerpen die op het lijstje van Hare Maristeit staan zie je op onderstaande afbeelding;

30-Day-Blog-Challenge-NL

Als hier nou iets tussenstaat waarvan je meteen denkt; dÑÑr zou ik meer over willen lezen! Laat je het me dan weten? Dan denk ik ondertussen ook nog na welke onderwerpen mij aanspreken.
Het is sowieso allemaal redelijk buiten mijn comfortzone πŸ™‚ , maar dat maakt het misschien juist wel weer extra leuk!

  2 reacties

 • Maris Maria Renne 2 augustus 2016 Beantwoord

  Ik vind gluren bij de buren het allerleukste wat er is πŸ™‚ Virtueel in andermans tas/koelkast/kledingkast kijken dus ook haha
  De inhoud van jouw koelkast komt wel overeen met die van ons, nadat ik boodschappen heb gedaan dan. Ik moet ook even goed timen wanneer ik mijn foto’s voor deze opdracht maak πŸ˜‰ Oh, en eerst even schoonmaken….
  Benieuwd welke onderwerpen uit de challenge je nog meer gaat doen! Leuk dat je uit je comfort zone gaat stappen.

  • Simone 2 augustus 2016 Beantwoord

   Oh ja dat is ook het leukste dat er is! Ik kijk nu al uit naar jouw koelkast πŸ™‚
   Enne.. die van ons moest eigenlijk ook wel schoongemaakt worden πŸ˜‰

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Eat the 🌈 rainbow! Ik hou wel van een goede salade als lunch, geen verrassing toch? Deze kleurrijke salade met roodlof, appel en mosterd vinaigrette js echt een feestje om te eten πŸ™Œ; zo lekker!!
Het receptje staat online, zodat je deze ook snel een keer kunt maken.
.
Link in bio en stories. 
#salade #lunch #lunchenzonderboterham #eattherainbow
 • Je lunchbox vullen is wat mij betreft serious business (haha... kijk mij eens serieus kijken dan πŸ˜…)! Maar hΓ©, met een goedgevulde lunchbox heb je weer een heerlijke maaltijd om naar uit te kijken. Kan ik je meteen verklappen dat ik achter de schermen met iets héél leuks bezig ben 😍. Wat, zoals je vast al kunt raden, alles te maken heeft met lekker en gezond lunchen.β €β €β €β €β €β €β €β €β €
β €β €β €β €β €β €β €β €β €
#lunch #lunchbox #lunchboxideas #bohotiffin #salade #salad #gezond #gezondeten #gezondlunchen #lunchen #lekkerengezond #health #healthy #healthyfood #paleo #itsme #lunchprep #groenten #groentenindehoofdrol #spinaziesalade #spinachsalad #foodie #indekeuken #foodquotesnl
 • Als je nou echt zin hebt in een zomers ontbijtje dan moet je echt eens deze watermeloen pizza maken! πŸ‰πŸ™Œβ€οΈ overheerlijk, gezond en echt een lust voor het oog.
Dit lekkere receptje ontwikkelde ik voor paleo.nl en vind je daar op de website.
#watermeloen #pizza #ontbijtpizza #paleo
 • Heb je al gezien dat deze veel te lekkere chocolate chip cupcakes sinds vanochtend online staan?! Met een twist want ze zijn gemaakt met vanille yoghurt πŸ™Œ. Dus als je zin hebt om wat lekkers te bakken.... deze zijn echt een aanrader ❀️!
.
Link in bio en stories.
.
#cupcakes #chocolatechipcupcakes #yoghurt #vanilleyoghurt
 • Ienemienemutte πŸŽπŸ“πŸ‰πŸ’. Gisteren ging manlief boodschappen doen en kwam terug met al dit lekkere rode fruit, he knows me so well! ❀️ zo lekker.
.
Wat is jouw favoriet?
.
#watermeloen #kersen #appels #aardbeien #snoepen
 • β€˜I haven’t been everywhere but it’s on my list’ πŸšπŸ—Ί deze vakantie in het zuid-westen van Amerika en rondreizen met de camper behoort toch wel tot 1 van de tofste vakanties tot nu toe β€οΈπŸ™Œ. Vooral door de vrijheid die we hebben ervaren door met een camper te reizen.
Dit is in Death Valley... alleen op de wereld.
.
Wat was jouw tofste vakantie tot nu toe?.
.
#deathvalley #camperreis #alleenopdewereld
 • Is het al tijd voor de vrijmibo?! πŸŽ‰ ja? Heb je dan ook iets lekkers zoals deze ovenbitterballen van @vandobbennl ? Want die kunnen toch niet ontbreken bij een feestje πŸ™Œ.
Ik deed een onderzoekje naar de favoriete dip Nederland (aka mijn volgers) en het resultaat staat nu online.
Wat denk jij dat de nummer 1 is?
.
Link in bio en stories.
.
#ovenbitterballen #vandobbenoven #vrijmibo #bitterballen
 • Zo, ik heb net boodschappen in huis gehaald voor een kookdagje! Vandaag op de planning; 7 recepten πŸ™ŒπŸ’ͺπŸ™Œ, niet voor mezelf maar een leuke opdracht.
Volgende week ook weer koken en fotograferen maar dan wél voor een eigen project 😍! Maar nu eerst deze toffe opdracht afronden!
#receptontwikkeling #fotografie #foodfotografie #zzper #foodie #boodschappen