Inspiratie Persoonlijk

De inhoud van mijn koelkast

quote koelkast

Tags:    

Vandaag eens een heel ander artikel dan dat ik normaal plaats. Vandaag laat ik jullie namelijk de inhoud van mijn koelkast zien! Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden en of de inhoud vergelijkbaar is met jullie koelkast.

Het idee voor deze post komt niet van mezelf maar van de #30DayBlogChallenge van Hare Maristeit. Een blog die ik al langere tijd met veel plezier volg, door alle vrolijke kleuren, de prettige schrijfstijl Γ©n de leuke artikelen. Toen ik deze challenge voorbij zag komen leek het me meteen leuk om enkele van de onderwerpenΒ hier voorbij te laten komen.
(Onderaan dit artikel deel ik de lijst van onderwerpen)

Maar goed, terug naar mijn koelkast dus. Ik moet er meteen wel even bij zeggen dat ik deze foto maakte toen we net naar de Turkse supermarkt waren geweest… en daar kan ik me echt helemaal te buiten gaan aan van alles lekkers! Sowieso denk ik dat dit artikel een stuk minder leuk was met een bijna lege koelkast van vrijdag πŸ™‚

Oh ja, ik weet dat wij waarschijnlijk onze koelkast niet het meest ideaal hebben ingericht πŸ™‚

mijn koelkast

Zoals je wel kunt zien is onze koelkast een (georganiseerde) bende; er staat van alles inΒ en lekker door elkaar. Natuurlijk had ik alles netjes neer kunnen zetten voor de foto, maar ik vind het dan wel leuk om het real-life te houden.Β Als ik iets nodig hebΒ kan ik het zo pakken als ik de koelkast opentrek en dat vind ik dan het belangrijkste.
Wel grappig… door het maken van deze foto kwam ik erachter dat we een kapot ei in de verpakking hadden zitten.

Fruit

Veel fruit ligt momenteel in de koelkast, eigenlijk al het fruit op de sinaasappels, appels, kiwi’s en peren na. Want die vinden de fruitvliegjes hier niet lekker. Eerlijk is eerlijk; ik word echt helemaal simpel van die fruitvliegjes invasie! Dus vandaar dat een heel groot deel van het fruit in de koelkast ligt. Het fruit wat er deze keer in ligt;
– watermeloen
– kersen
– rode bessen (plus 3 verdwaalde aardbeien)
– halve grapefruit
– pruimen

Groente

Groente ligt er niet heel veel in de koelkast. Standaard wel sla, komkommer (als die aangesneden is) en olijven. Waarom die groene paprika er ligt is mij trouwens ook een raadsel, die heb ik er meteen uitgehaald.

Boter, Kaas en eieren

3 soorten kaas deze keer;
– de allerlekkerste feta kaas (in het blik met de donkerblauwe deksel)
– Parmezaanse kaas
– jonge kaas voor manlief
Daarnaast standaard eieren en boter. Deze keer hebben we wel veel van alles.. veel eieren en veel (knoflook)boter.

mijn koelkast

Vlees

Op het moment van deze foto lag er vlees van de Turkse slager in (gehakt en Adana), sucuk (Turkse worstjes) en spekblokjes. That’s it! Ondanks dat wij wel vaak vlees eten ligt er meestal niet zoveel in de koelkast.

Dranken

Er staan nog verschillende soorten dranken in de koelkast van een feestje van 1,5 week geleden. Verschillende soorten bier, wat wijn en een heerlijke gin met smaakje van Hooghoudt.

Overige

En dan hebben we nog heel veel overigen.. zoals mayonaise, mosterd, een restje passata, dressings, maple syrup en kattenvoer.
Oh en er staan heerlijke zoet-zuur van watermeloenschil die ik van mijn moeder kreeg. Mocht je nieuwsgierig zijn; het receptje staat hier.

 


De andere onderwerpen die op het lijstje van Hare Maristeit staan zie je op onderstaande afbeelding;

30-Day-Blog-Challenge-NL

Als hier nou iets tussenstaat waarvan je meteen denkt; dÑÑr zou ik meer over willen lezen! Laat je het me dan weten? Dan denk ik ondertussen ook nog na welke onderwerpen mij aanspreken.
Het is sowieso allemaal redelijk buiten mijn comfortzone πŸ™‚ , maar dat maakt het misschien juist wel weer extra leuk!

  2 reacties

 • Maris Maria Renne 2 augustus 2016 Beantwoord

  Ik vind gluren bij de buren het allerleukste wat er is πŸ™‚ Virtueel in andermans tas/koelkast/kledingkast kijken dus ook haha
  De inhoud van jouw koelkast komt wel overeen met die van ons, nadat ik boodschappen heb gedaan dan. Ik moet ook even goed timen wanneer ik mijn foto’s voor deze opdracht maak πŸ˜‰ Oh, en eerst even schoonmaken….
  Benieuwd welke onderwerpen uit de challenge je nog meer gaat doen! Leuk dat je uit je comfort zone gaat stappen.

  • Simone 2 augustus 2016 Beantwoord

   Oh ja dat is ook het leukste dat er is! Ik kijk nu al uit naar jouw koelkast πŸ™‚
   Enne.. die van ons moest eigenlijk ook wel schoongemaakt worden πŸ˜‰

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Zin om wat lekkers te maken deze zondag? Dan zijn deze amandel-kokos bonbonnetjes een aanrader πŸ™ŒπŸ˜ een gezondere keuze en onwijs lekker! Ze passen perfect binnen de paleo levensstijl.
.
Directe link naar recept in bio.
.
#amandel #kokos #bonbons #snack #treat #paleo #paleosnack #health #healthy #healthyfood #gezonderekeus #gezond #gezondeten #glutenvrij #snoepen #snoepje #foodie #zondagbakdag #foodquotesnl
 • --YUMYUM – Deze nieuwe snoepjes van HARIBO bevatten 30% minder suiker, maar smaken zoals ze horen te smaken! Net zo lekker! Een handje van 6 stuks is voor mij precies genoeg om mijn zoete trek te stillen! Mijn favoriete kleur en smaak zijn altijd de rode en groene varianten, heb jij een favoriet?
.
.
#Haribo #HariboMinderSuiker #snoep #snoepen #snoepjes #snoepgoed #candy #pinguin #palmboom #zeester #mindersuiker #sp #foodquotesnl
 • Dit cafeetje in Sausalito was geweldig πŸ™Œ! We hadden net 2 uur gefietst, waaronder over de Golden Gate Bridge 🚲 en dit was het eerste cafeetje dat we tegenkwamen. Een echte huisgemaakte blueberry muffin ging er toen wel in 😍.
Ik ben nog steeds bezig met de artikelen over Amerika en ik word elke keer aan zoveel leuke dingen herinnerd dat het 10x zo lang duurt πŸ˜….
.
 #sausalito #sausalitobakery #bakery #bike #opdefiets #goldengatebridge #bikethegoldengate #california #visitcalifornia #america #passionpassport #seetheworld #traveltheworld #explore #travelstoke #doyoutravel #vakantie #cruiseamerica #pacificcoast #theprettycities #instatravel #foodie #foodquotesnl #nooitmeernaarhuis #alwayslookingforfood #blueberrymuffin #muffin
 • Vandaag lunch ik met een heerlijke soep! Perfect als je het mij vraagt 😍. Iets met tomaten en geroosterde knoflook πŸ™Œ ik zal het recept binnenkort met jullie delen!
.
#soep #soup #tomatensoep #tomatosoup #paleo #eatclean #eathealthy #health #healthy #healthyfood #gezond #gezondeten #lunch #lecreuset #mok #woodenspeaker #foodquotesnl
 • Deze paksoisoep met kerrie is niet alleen superlekker, hij is ook gezond Γ©n snel te maken. πŸ™Œ perfect als lunch/voorgerecht als je het mij vraagt.
.
Directe link naar recept in bio.
.
#soep #soup #paksoi #paksoisoep #lunch #voorgerecht #groenten #vegetables #vegetarisch #health #healthy #paleo #paleofood #gezond #gezondeten #foodie #foodphoto #feedfeed #f52grams #foodquotesnl
 • Dit soort gerechtjes zijn zo lekker 😍! Deze gevulde zoete aardappelen staan in ons airfryer kookboek samen met veeeeel meer lekkers!
Fijne zondag 😘.
.
#zoeteaardappel #bataat #sweetpotato #kikkererwten #chickpeas #diner #vegetarian #vegetarisch #airfryer #airfryerfans #airfryerrecepten #feedfeed #f52grams #foodquotesnl #paleo #gezond #healthy #healthyfood #gezondeten
 • 🎡 how wood it sound? Nou zo dus! 😍 wij zijn alvast in de stemming aan het komen voor 24 augustus, dan gaan we naar Justin Timerlake πŸ™Œ.
En deze woodspeaker helpt ons daar perfect bij! Hoe geweldig tof is deze ook? Wij zijn er helemaal fan van en luisteren nu onze muziekjes zo 😍🎢. Mijn college maakte deze, interesse? Volg @goedhoutwerk op Instagram/Facebook en mail!
(Fijn als je collega’s hebt die zulke fijne en unieke dingen maken).
.
#goedhoutwerk #muziek #music #justintimberlake #woodspeaker #woodenspeaker #versterker #muziekfan #manofthewoods #interieur #interiordesign #interieurstyling #dutchdesign #nospon #heelblijmee #foodquotesnl
 • Deze cashewkoekjes zijn echt ongelofelijk lekker! 😍 een receptje dat ik ontwikkelde voor paleo.nl. Gisteren dacht ik dat ik ze nΓ³g lekkerder kon maken: fail!! 😬 ze waren niet te eten πŸ˜…πŸ™ˆ. Ja ook hier gaat wel eens iets mis!
.
Recept voor deze koekjes staat op paleo.nl.
.
#cashew #cashewcookies #cashewkoekjes #koekjes #cookies #paleo #tussendoortje #koffietijd #glutenvrij #lactosevrij #eathealthy #gezond #gezondeten #snack #treat #receptontwikkeling #foodie #foodquotesnl