Inspiratie Monday Meets

Monday Meets: Ingelise de Vries

ingelise

Tags:   

Vandaag stel ik graag Ingelise de Vries aan jullie voor in Monday Meets. Haar blog bevat, zoals ze het zelf zo mooi zegt; haar gebundelde verhalen. Je vind verschillende onderwerpen op haar website en ik word persoonlijk erg blij van haar schrijfstijl. Ik heb er weer een nieuwe favoriet bij!

 

Wie
Ik ben Ingelise de Vries, freelance journalist en hobbyblogger op ingelisedevries.nl Daar ben ik ruim tien jaar geleden ooit mee begonnen, bloggen, en inmiddels verdien ik alweer een paar jaar mijn geld met schrijven! Ik voel me dan ook regelmatig een onwijze bofkont. Ik zit een paar dagen per week als freelance redacteur bij Metronieuws.nl, de rest van de tijd vul ik met tijdelijke projecten. Van bloggen voor bruidswinkels tot het interviewen van ondernemers voor de website een groot biermerk: het varieert enorm!

Wat
Op mijn blog schrijf ik voornamelijk over cultuur. Wekelijks interview ik mensen over hun favoriete liedjes, tip ik mijn favorieten, recenseer ik een nieuwe film en deel ik drie nieuwe albums van die week. Daarnaast geef ik graag mijn ongezouten mening in columns en deel ik elke week mijn favoriete recepten. Het gaat dus écht over dingen die ik leuk vind, een heel persoonlijk blog waarmee ik mensen hoop te inspireren tot het doen van nieuwe dingen. En komend seizoen ga ik als het goed is ook weer heel veel toffe muzikanten en bands interviewen, concerten bezoeken en toneelstukken recenseren!

ingelise

Koffie/Thee
Thee, de hele dag door, liters! Bij voorkeur wel kruidenthee. Hartstikke gezond en superlekker! Vooral als je het vers maakt, dat kan met zoveel meer dan alleen munt. Mijn ideale remedie als ik denk ziek te gaan worden is overigens ook thee: ik kook wat gember, voeg er wat chilipoeder aan toe, een scheutje citroensap en wat agave om het lekker te maken. Als je dat nét te heet drinkt (in een heel warm bad), ben je de opkomende griep na een nachtje slapen kwijt.

Hartig/Zoet
Hartig! Van chips tot kaas, van vis tot een bittergarnituur, ik ben een liefhebber van hartig eten. Van ontbijt tot tussendoortje, van lunch tot midnight snack, als het maar hartig is! Wellicht zorgt dat ervoor dat de momenten dat ik wel iets zoets eet, extra fijn zijn.

Beste herinnering aan eten
Dat zijn toch altijd de kerstavonden met ons gezin. We koken allemaal een gang en zitten vanaf een uur of vijf tot een uur of één aan tafel met eten, drinken en het fijne familiegevoel. Ondanks dat ik een hekel heb aan de winter, kijk ik daar altijd onwijs naar uit! Overigens ook een traditie die ik heb meegenomen: ik eet geregeld lekker uitgebreid samen met vrienden. Eten is voor mij écht een sociale bezigheid.

Favoriete foodspot Dat is er niet eentje, denk ik. Ik ben gek op het restaurant Gin Neo in Amsterdam. Je krijgt negen gerechtjes met bijpassende wijnen. Maar dat is niet het enige: chefkok Jin vertelt je bij elk gerecht waarom hij dit gerecht heeft bereid en wat het verhaal erachter is. Dat gebeurt vervolgens ook bij de wijn die je erbij krijgt. En, ook fijn, er wordt bijna niks weggegooid. Ik heb zelfs een keer de graatjes van de haring geserveerd gekregen! Met succes…

Een andere plek waar ik overal in het land heel graag kom is Bagels & Beans. De bagels zijn heerlijk, het personeel is vriendelijk en ik kan er altijd onwijs fijn werken. Of gewoon even een uurtje zitten met koffie of een sapje om mensen te kijken.

ingelise

Favoriete gerecht
Lastig, lastig. Mijn ultieme comfort foods zijn risotto en soep, in alle soorten en maten. Verder hou ik heel erg van experimenteren in de keuken, dus ik probeer gerechten die ik superlekker vind, niet veel vaker te maken. Anders vergeet ik vaker te experimenteren…

Quote/Motto/Lijfspreuk
Spreken is zilver, schrijven is goud.

Monday Favorite
Dit vond ik een onwijs lastige vraag, dus volgens mij moet ik het maar klein houden. In een trainingsbroek en een warme trui op de bank met een kop thee en een goede film. En dat is het unieke moment dat ik iets zoets te knabbelen wil. Overigens mag de thee ook worden geruild voor een heel lekkere rode wijn.

Waar
http://www.ingelisevries.wordpress.com

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Eat the 🌈 rainbow! Ik hou wel van een goede salade als lunch, geen verrassing toch? Deze kleurrijke salade met roodlof, appel en mosterd vinaigrette js echt een feestje om te eten 🙌; zo lekker!!
Het receptje staat online, zodat je deze ook snel een keer kunt maken.
.
Link in bio en stories. 
#salade #lunch #lunchenzonderboterham #eattherainbow
  • Je lunchbox vullen is wat mij betreft serious business (haha... kijk mij eens serieus kijken dan 😅)! Maar hé, met een goedgevulde lunchbox heb je weer een heerlijke maaltijd om naar uit te kijken. Kan ik je meteen verklappen dat ik achter de schermen met iets héél leuks bezig ben 😍. Wat, zoals je vast al kunt raden, alles te maken heeft met lekker en gezond lunchen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lunch #lunchbox #lunchboxideas #bohotiffin #salade #salad #gezond #gezondeten #gezondlunchen #lunchen #lekkerengezond #health #healthy #healthyfood #paleo #itsme #lunchprep #groenten #groentenindehoofdrol #spinaziesalade #spinachsalad #foodie #indekeuken #foodquotesnl
  • Als je nou echt zin hebt in een zomers ontbijtje dan moet je echt eens deze watermeloen pizza maken! 🍉🙌❤️ overheerlijk, gezond en echt een lust voor het oog.
Dit lekkere receptje ontwikkelde ik voor paleo.nl en vind je daar op de website.
#watermeloen #pizza #ontbijtpizza #paleo
  • Heb je al gezien dat deze veel te lekkere chocolate chip cupcakes sinds vanochtend online staan?! Met een twist want ze zijn gemaakt met vanille yoghurt 🙌. Dus als je zin hebt om wat lekkers te bakken.... deze zijn echt een aanrader ❤️!
.
Link in bio en stories.
.
#cupcakes #chocolatechipcupcakes #yoghurt #vanilleyoghurt
  • Ienemienemutte 🍎🍓🍉🍒. Gisteren ging manlief boodschappen doen en kwam terug met al dit lekkere rode fruit, he knows me so well! ❤️ zo lekker.
.
Wat is jouw favoriet?
.
#watermeloen #kersen #appels #aardbeien #snoepen
  • ‘I haven’t been everywhere but it’s on my list’ 🚐🗺 deze vakantie in het zuid-westen van Amerika en rondreizen met de camper behoort toch wel tot 1 van de tofste vakanties tot nu toe ❤️🙌. Vooral door de vrijheid die we hebben ervaren door met een camper te reizen.
Dit is in Death Valley... alleen op de wereld.
.
Wat was jouw tofste vakantie tot nu toe?.
.
#deathvalley #camperreis #alleenopdewereld
  • Is het al tijd voor de vrijmibo?! 🎉 ja? Heb je dan ook iets lekkers zoals deze ovenbitterballen van @vandobbennl ? Want die kunnen toch niet ontbreken bij een feestje 🙌.
Ik deed een onderzoekje naar de favoriete dip Nederland (aka mijn volgers) en het resultaat staat nu online.
Wat denk jij dat de nummer 1 is?
.
Link in bio en stories.
.
#ovenbitterballen #vandobbenoven #vrijmibo #bitterballen
  • Zo, ik heb net boodschappen in huis gehaald voor een kookdagje! Vandaag op de planning; 7 recepten 🙌💪🙌, niet voor mezelf maar een leuke opdracht.
Volgende week ook weer koken en fotograferen maar dan wél voor een eigen project 😍! Maar nu eerst deze toffe opdracht afronden!
#receptontwikkeling #fotografie #foodfotografie #zzper #foodie #boodschappen