Groenten Recepten

Tomaat met mozzarella en basilicumdressing

tomaat-mozzarella-basilicumdressing

Tags:     

Dit is echt de lekkerste smaakcombinatie ooit; tomaat met mozzarella en basilicumdressing. Een klassieke smaakcombinatie in een ander jasje. Normaal maak ik dit gerecht meestal door alles in plakjes op een bord te leggen, maar dit ziet er toch ook wel erg leuk uit!

Dit is zo’n gerechtje dat bijna overal lekker bij smaakt. Het voordeel is ook nog dat je het echt in een handomdraai maakt; wat snijwerk en vervolgens de dressing maken.
Wij aten dit als bijgerecht bij de BBQ, maar zoals gezegd; het smaakt bijna overal lekker bij! Ik kan me ook zo voorstellen dat ik dit als lunch eet. (wat een straf)

Nu kan ik hier een ellenlang verhaal schrijven en uitleggen waarom het nou precies zo lekker is… Maar ach, ik denk dat dat wel voor zichzelf spreekt. Dus hop, duik die keuken in!

Ingrediënten
– 1 grote tomaat
– 1 bol mozzarella
– handvol verse basilicum
– 2,5 el olijfolie
– 0,5 tl witte wijnazijn
– zout en peper
– 2 el pijnboompitjes

Bereiding
Snijd plakken van de tomaat van iets minder dan een centimeter dikte. Blijf ongeveer een halve centimeter van de onderkant af.

Snijd de mozzarella in plakken en steek die in de tomaat.

Doe de basilicumblaadjes, olie, azijn en een snuf zout en peper in je keukenmachine en pulseer enkele keren tot je een egale dressing hebt.
Proef de dressing of er nog wat zout/peper bij moet.

Verdeel de dressing over de tomaat en bestrooi met de pijnboompitjes.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • • Counting my blessings •
Vandaag ben ik 2 jaar getrouwd met de leukste en liefste man die ik ooit heb ontmoet ❤️.
Terwijl ik hier zat te genieten van een geweldige zonsondergang in Amerika was ik zo dankbaar!.
✨ Dankbaar dat ik deze geweldige reis kon maken met mijn man.
✨ Dankbaar dat de heftige tijd van de burn-out, waar ik niks meer kon, grotendeels achter me ligt en dat reizen weer kan.
✨ Dankbaar voor alle steun van alle lieve familie en vrienden om me heen.
✨ Dankbaar voor jullie en al jullie lieve reacties 😘
  • Ohh 😍❤️ deze chocolate chip pancakes waren echt héél erg lekker! Met daarbij eindelijk een kop goede koffie. Goed begin van de dag!
  • Dit stukje Amerika; de Horseshoe Bend, maakte echt indruk op me! Een gigantische bocht in de Colorado rivier omgeven door 300 meter hoge wanden.
Daar zit ik dan; 50 cm naar achteren en dan is het 300 meter lager! Nog nooit eerder heb ik zo’n last van hoogtevrees gehad 🙈. Door de zonnebril zie je de paniek in m’n ogen niet én door de zonnebril zie ik de diepte gelukkig niet achter me... 😎.
Vandaag gaan we richting de doorzichtige brug over de Grand Canyon maar of ik daar overheen durf te lopen? 😱😧😅
  • Je kunt er hier in Amerika niet onder uit; kerst komt er aan! Overal hangen versieringen en elke winkel verkoop kerstkoekjes (uiteraard met decoratie). Dit gingerbread mannetje kon in ik San Francisco niet laten liggen. 😍❤️ heerlijk!!
  • Terwijl ik op vakantie ben verschijnen er heerlijke tapasrecepten online! Deze 👆5 staan nu al op je te wachten 😍. Wat is jouw favoriete tapa?
.
Link naar website in bio.
  • Dit 👆 was echt de meest toffe diner tot nu toe! We hebben er echt overheerlijk gegeten én ik nam nog een stuk homemade carrotcake mee 😍❤️ (zie m’n stories).
Al deze pareltjes zal ik uiteindelijk delen op m’n website 🙌
  • Indrukwekkend is het perfecte woord voor Death Valley! Alsof je alleen op de wereld bent.
Wat een verschil van dag en nacht met Las Vegas (waar we nu zijn), dan geef ik toch de voorkeur aan de rust van de natuur. ✨❤️
  • * THE ADVENTURE BEGINS * zo voelde het wel toen we eergisteren onze camper ophaalden!
Deze foto maakte ik gisteren in Yosemite; zo mooi en zo indrukwekkend 😍🙌.
Ik ga zo een ontbijtje maken en dan gaan we weer onderweg naar onze volgende bestemming 😊. (Kijk ook vooral mijn stories, daar deel ik meer foto’s)