Groenten Recepten

Tomaat met mozzarella en basilicumdressing

tomaat-mozzarella-basilicumdressing

Tags:     

Dit is echt de lekkerste smaakcombinatie ooit; tomaat met mozzarella en basilicumdressing. Een klassieke smaakcombinatie in een ander jasje. Normaal maak ik dit gerecht meestal door alles in plakjes op een bord te leggen, maar dit ziet er toch ook wel erg leuk uit!

Dit is zo’n gerechtje dat bijna overal lekker bij smaakt. Het voordeel is ook nog dat je het echt in een handomdraai maakt; wat snijwerk en vervolgens de dressing maken.
Wij aten dit als bijgerecht bij de BBQ, maar zoals gezegd; het smaakt bijna overal lekker bij! Ik kan me ook zo voorstellen dat ik dit als lunch eet. (wat een straf)

Nu kan ik hier een ellenlang verhaal schrijven en uitleggen waarom het nou precies zo lekker is… Maar ach, ik denk dat dat wel voor zichzelf spreekt. Dus hop, duik die keuken in!

IngrediΓ«nten
– 1 grote tomaat
– 1 bol mozzarella
– handvol verse basilicum
– 2,5 el olijfolie
– 0,5 tl witte wijnazijn
– zout en peper
– 2 el pijnboompitjes

Bereiding
Snijd plakken van de tomaat van iets minder dan een centimeter dikte. Blijf ongeveer een halve centimeter van de onderkant af.

Snijd de mozzarella in plakken en steek die in de tomaat.

Doe de basilicumblaadjes, olie, azijn en een snuf zout en peper in je keukenmachine en pulseer enkele keren tot je een egale dressing hebt.
Proef de dressing of er nog wat zout/peper bij moet.

Verdeel de dressing over de tomaat en bestrooi met de pijnboompitjes.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros πŸ™‹ 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu πŸ˜‚
  • De lekkerste chocolate chip cookies πŸͺ staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen Γ©n met suiker πŸ˜‰.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu Γ©cht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❀️