Diner Paleo Recepten Vlees

Kipspiesjes met baharat

kipspiesjes baharat

Tags:     

Voor de BBQ heb ik graag het liefst recepten die zo makkelijk mogelijk zijn. Makkelijk maar met overheerlijke smaken. Deze kipspiesjes met baharat horen zeker in dit rijtje thuis.
Je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig, maar deze spiesjes zijn super smaakvol door de kruiden! Veel lekkerder dan een standaard kippetje.

Less is more, dat werd mij vroeger op school geleerd. Geen toevoegingen doen die eigenlijk niet nodig zijn. Gewoon een goede basis, soms met wat extra, maar meestal gewoon de basis.
En zeg nou zelf, met eten is basis vaak erg lekker!

Wellicht heb je nog niet zo vaak baharat gebruikt? Dan is dit meteen een goede reden om er mee te starten! Het is een overheerlijk specerijenmengsel die je tegenwoordig in elke supermarkt kunt kopen.
Baharat is een populair kruidenmengsel in het Midden-Oosten. Baharat betekent trouwens letterlijk ‘specerij’ in het Arabisch. Heerlijk over vlees/vis/gevogelte of in soepen en sauzen.

kipspiesjes baharat

Met onderstaande ingrediënten maak je ongeveer 7 spiezen.

Ingrediënten
– 3 kipfilets/kippendijen
– 1 el baharat
– 2,5 el olijfolie

– Houten of metalen prikkers

Bereiding
Als je houten prikker gebruikt leg deze dan ruim van te voren in een bakje met water.

Snijd de kip in blokjes van ongeveer 2 tot 2,5 centimeter en doe in een kom.

Bestrooi met de baharat en olijfolie en meng goed door. Elk stukje kip moet bedekt zijn met de kruiden. Dek af en zet minimaal 30 minuten in de koelkast zodat de smaken er goed intrekken.

Rijg de blokjes kip aan de spiesen en grill ze gaar op de BBQ/in de grillpan.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Zo, ik blijf nog even in het zoete sfeertje met deze kokosbollen 😍🙌 gebakken in de airfryer!
Deze testte ik voor @theamazingkitchen (de website die ik samen met mijn moeder run) en je vindt het daar nu online! Ik zal zo de link in m’n stories delen 👍
  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.