Inspiratie Monday Meets

Monday Meets: De wereld op je bord

de wereld op je bord

Tags:   

Vandaag stel ik jullie graag voor aan Elianne, de dame achter ‘De wereld op je bord’. Een blog met overheerlijke recepten uit de hele wereld. Zelf kende ik haar blog al (ik mocht er een heerlijk recept van maken voor de foodblogswap, klik) en vind het dan ook erg leuk dat ze mee doet aan deze Monday Meets reeks!

 

Wie
Hi! Ik ben Elianne van De Wereld op je Bord. Ik ben 24 jaar, getrouwd met Renko en we wonen in de gezellige binnenstad van Elburg. Ik ben opgeleid als jurist, maar door rugklachten doe ik daar nu even niets mee. Gelukkig doe ik wel een hoop andere leuke dingen! Zo ben ik vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk en heb ik sinds een klein jaartje mijn blog. Zodra ik wakker word, is het eerste waar ik over nadenk, wat ik die dag allemaal ga koken, haha! Mijn man Renko is dol op al dat lekkere eten en daarnaast nodig ik vaak mensen uit om bij ons te komen eten. Heel gezellig

Wat
De naam van mijn blog, De Wereld op je Bord, verraadt natuurlijk al een beetje wat ik doe. Namelijk gerechten van over de hele wereld koken! Ik ben dol op onbekende smaken en het ontdekken van nieuwe gerechten. Met mijn blog wil ik je meenemen op ontdekkingstocht in de keuken. Dat gaat van China tot Mexico en van Libanon tot India. De recepten zijn over het algemeen niet moeilijk te maken en voor 90% gezond en verantwoord. Af en toe deel ik inspiratieartikelen, met bijvoorbeeld meer informatie over een bepaalde wereldkeuken.

de wereld op je bord

Koffie/Thee
Thee! Ik ben echt dol op thee, ik drink minstens 1 liter thee per dag. Het liefst thee van de theewinkel, hier in Elburg heb je zo’n heerlijk theewinkeltje. Koffie vind ik af en toe ook wel lekker, maar dan alleen een cappuccino of latte macchiato met lekker veel opgeklopte melk. Thuis hebben we alleen een Senseo, die laat ik links staan. Luxepaardje J

Hartig/Zoet
Zoet, en dan met name chocola. Tony’s Chocolonely is mijn favo. Tsja, wat dat betreft ben ik een echte clichévrouw…

Beste herinnering aan eten
We waren aan het wandelen in de rijstvelden van China, je had daar nergens restaurantjes. Een lokale familie vroeg of ze voor ons mochten koken. Het eten werd vers van het land gehaald en bereid in een ijzeren pan boven een vuurtje. Ongelofelijk authentiek en het eten was vol van smaak.

Favoriete foodspot
De toko! Een bezoekje aan de toko is echt iets waar ik naar uit kan zien, haha. In Elburg heb je geen toko of Turkse supermarkt, dus 1x in de zoveel tijd ga ik naar (meestal) Zwolle en sla ik groot in. Dan zie ik weer zoveel dingen die ik nog wil proberen..

de wereld op je bord

Favoriete gerecht
Indonesische Rendang Daging is bij mij favoriet. Het vlees valt door het lange stoven bijna uit elkaar. De eerste keer dat ik dit at, was ik echt verrast door de fantastische smaak. Dit is trouwens ook het eerste recept dat ik op mijn blog deelde. Met een afschuwelijke foto.. Die moet ik nodig eens opnieuw maken.

Quote/Motto/Lijfspreuk
Er is nog zó veel te ontdekken! Dit is mijn motto in de keuken en daarom eten wij niet vaak hetzelfde. Ik heb echt (meer dan) de rest van mijn leven nodig om alle lekkere smaken en gerechten van deze wereld te ontdekken.

Monday Favorite
Ik ben een groot fan van de Brits-Perzische kok Sabrina Ghayour. Uit haar eerste kookboek ‘Persiana’ heb ik zeker de helft van de recepten al gemaakt. In september komt haar tweede kookboek in het Nederlands uit, ik kan niet wachten!

Waar
www.dewereldopjebord.nl

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Eat the 🌈 rainbow! Ik hou wel van een goede salade als lunch, geen verrassing toch? Deze kleurrijke salade met roodlof, appel en mosterd vinaigrette js echt een feestje om te eten 🙌; zo lekker!!
Het receptje staat online, zodat je deze ook snel een keer kunt maken.
.
Link in bio en stories. 
#salade #lunch #lunchenzonderboterham #eattherainbow
  • Je lunchbox vullen is wat mij betreft serious business (haha... kijk mij eens serieus kijken dan 😅)! Maar hé, met een goedgevulde lunchbox heb je weer een heerlijke maaltijd om naar uit te kijken. Kan ik je meteen verklappen dat ik achter de schermen met iets héél leuks bezig ben 😍. Wat, zoals je vast al kunt raden, alles te maken heeft met lekker en gezond lunchen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lunch #lunchbox #lunchboxideas #bohotiffin #salade #salad #gezond #gezondeten #gezondlunchen #lunchen #lekkerengezond #health #healthy #healthyfood #paleo #itsme #lunchprep #groenten #groentenindehoofdrol #spinaziesalade #spinachsalad #foodie #indekeuken #foodquotesnl
  • Als je nou echt zin hebt in een zomers ontbijtje dan moet je echt eens deze watermeloen pizza maken! 🍉🙌❤️ overheerlijk, gezond en echt een lust voor het oog.
Dit lekkere receptje ontwikkelde ik voor paleo.nl en vind je daar op de website.
#watermeloen #pizza #ontbijtpizza #paleo
  • Heb je al gezien dat deze veel te lekkere chocolate chip cupcakes sinds vanochtend online staan?! Met een twist want ze zijn gemaakt met vanille yoghurt 🙌. Dus als je zin hebt om wat lekkers te bakken.... deze zijn echt een aanrader ❤️!
.
Link in bio en stories.
.
#cupcakes #chocolatechipcupcakes #yoghurt #vanilleyoghurt
  • Ienemienemutte 🍎🍓🍉🍒. Gisteren ging manlief boodschappen doen en kwam terug met al dit lekkere rode fruit, he knows me so well! ❤️ zo lekker.
.
Wat is jouw favoriet?
.
#watermeloen #kersen #appels #aardbeien #snoepen
  • ‘I haven’t been everywhere but it’s on my list’ 🚐🗺 deze vakantie in het zuid-westen van Amerika en rondreizen met de camper behoort toch wel tot 1 van de tofste vakanties tot nu toe ❤️🙌. Vooral door de vrijheid die we hebben ervaren door met een camper te reizen.
Dit is in Death Valley... alleen op de wereld.
.
Wat was jouw tofste vakantie tot nu toe?.
.
#deathvalley #camperreis #alleenopdewereld
  • Is het al tijd voor de vrijmibo?! 🎉 ja? Heb je dan ook iets lekkers zoals deze ovenbitterballen van @vandobbennl ? Want die kunnen toch niet ontbreken bij een feestje 🙌.
Ik deed een onderzoekje naar de favoriete dip Nederland (aka mijn volgers) en het resultaat staat nu online.
Wat denk jij dat de nummer 1 is?
.
Link in bio en stories.
.
#ovenbitterballen #vandobbenoven #vrijmibo #bitterballen
  • Zo, ik heb net boodschappen in huis gehaald voor een kookdagje! Vandaag op de planning; 7 recepten 🙌💪🙌, niet voor mezelf maar een leuke opdracht.
Volgende week ook weer koken en fotograferen maar dan wél voor een eigen project 😍! Maar nu eerst deze toffe opdracht afronden!
#receptontwikkeling #fotografie #foodfotografie #zzper #foodie #boodschappen