Inspiratie Monday Meets

Monday Meets: De wereld op je bord

de wereld op je bord

Tags:   

Vandaag stel ik jullie graag voor aan Elianne, de dame achter ‘De wereld op je bord’. Een blog met overheerlijke recepten uit de hele wereld. Zelf kende ik haar blog al (ik mocht er een heerlijk recept van maken voor de foodblogswap, klik) en vind het dan ook erg leuk dat ze mee doet aan deze Monday Meets reeks!

 

Wie
Hi! Ik ben Elianne van De Wereld op je Bord. Ik ben 24 jaar, getrouwd met Renko en we wonen in de gezellige binnenstad van Elburg. Ik ben opgeleid als jurist, maar door rugklachten doe ik daar nu even niets mee. Gelukkig doe ik wel een hoop andere leuke dingen! Zo ben ik vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk en heb ik sinds een klein jaartje mijn blog. Zodra ik wakker word, is het eerste waar ik over nadenk, wat ik die dag allemaal ga koken, haha! Mijn man Renko is dol op al dat lekkere eten en daarnaast nodig ik vaak mensen uit om bij ons te komen eten. Heel gezellig

Wat
De naam van mijn blog, De Wereld op je Bord, verraadt natuurlijk al een beetje wat ik doe. Namelijk gerechten van over de hele wereld koken! Ik ben dol op onbekende smaken en het ontdekken van nieuwe gerechten. Met mijn blog wil ik je meenemen op ontdekkingstocht in de keuken. Dat gaat van China tot Mexico en van Libanon tot India. De recepten zijn over het algemeen niet moeilijk te maken en voor 90% gezond en verantwoord. Af en toe deel ik inspiratieartikelen, met bijvoorbeeld meer informatie over een bepaalde wereldkeuken.

de wereld op je bord

Koffie/Thee
Thee! Ik ben echt dol op thee, ik drink minstens 1 liter thee per dag. Het liefst thee van de theewinkel, hier in Elburg heb je zo’n heerlijk theewinkeltje. Koffie vind ik af en toe ook wel lekker, maar dan alleen een cappuccino of latte macchiato met lekker veel opgeklopte melk. Thuis hebben we alleen een Senseo, die laat ik links staan. Luxepaardje J

Hartig/Zoet
Zoet, en dan met name chocola. Tony’s Chocolonely is mijn favo. Tsja, wat dat betreft ben ik een echte clichévrouw…

Beste herinnering aan eten
We waren aan het wandelen in de rijstvelden van China, je had daar nergens restaurantjes. Een lokale familie vroeg of ze voor ons mochten koken. Het eten werd vers van het land gehaald en bereid in een ijzeren pan boven een vuurtje. Ongelofelijk authentiek en het eten was vol van smaak.

Favoriete foodspot
De toko! Een bezoekje aan de toko is echt iets waar ik naar uit kan zien, haha. In Elburg heb je geen toko of Turkse supermarkt, dus 1x in de zoveel tijd ga ik naar (meestal) Zwolle en sla ik groot in. Dan zie ik weer zoveel dingen die ik nog wil proberen..

de wereld op je bord

Favoriete gerecht
Indonesische Rendang Daging is bij mij favoriet. Het vlees valt door het lange stoven bijna uit elkaar. De eerste keer dat ik dit at, was ik echt verrast door de fantastische smaak. Dit is trouwens ook het eerste recept dat ik op mijn blog deelde. Met een afschuwelijke foto.. Die moet ik nodig eens opnieuw maken.

Quote/Motto/Lijfspreuk
Er is nog zó veel te ontdekken! Dit is mijn motto in de keuken en daarom eten wij niet vaak hetzelfde. Ik heb echt (meer dan) de rest van mijn leven nodig om alle lekkere smaken en gerechten van deze wereld te ontdekken.

Monday Favorite
Ik ben een groot fan van de Brits-Perzische kok Sabrina Ghayour. Uit haar eerste kookboek ‘Persiana’ heb ik zeker de helft van de recepten al gemaakt. In september komt haar tweede kookboek in het Nederlands uit, ik kan niet wachten!

Waar
www.dewereldopjebord.nl

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.