Diner Recepten Vlees

Köfte-aubergine spiezen van de BBQ

kofte-aubergine spiezen

Tags:    

Vandaag alweer het laatste artikel/receptje in de BBQ reeks die ik aankondigde. Deze köfte-aubergine spiezen zijn niet helemaal nieuw hier op de website, maar wel erg lekker!
Zoals altijd bij ons mogen de köfte niet ontbreken bij een BBQ. Maar soms wil je er dan nét iets anders mee doen dan “gewoon” köfte.

Köfte is het vleesgerecht dat wij dus altijd maken.. niet alleen wij maar ook de hele schoonfamilie maakt ze regelmatig. Ze zijn trouwens niet alleen lekker van de BBQ maar ook uit de grillpan of verwerkt in een ovenschotel.
Zoek maar eens op köfte op deze website, dan kom je ook nog heerlijke ovenschotels tegen!

Als je hier kijkt dan zie je alle BBQ recepten uit deze reeks (en meer). Er komen nog lekkere dagen aan dus nog tijd genoeg om ze uit te proberen! En zoals bijna met alle BBQ recepten kun je ook deze gewoon bereiden in de keuken 🙂

kofte-aubergine spiezen

Maar wat heb je nodig en hoe maak je ze?
Heel makkelijk, pak het basisrecept, koop een aubergine, spiezen en je bent er klaar voor!

Ingrediënten
– 500 gr köfte
– 1 aubergine
– spiezen

Bereiding
Maak de köfte zoals aangegeven in het originele recept.

Leg ondertussen, als je houten spiezen gebruikt, de spiezen in een laagje water.

Snijd de aubergine in plakken van 2 cm en deze weer doormidden.

Draai balletjes van de köfte en prik deze afwisselend met de aubergine op de spiezen.

Grill die spiezen gaar op de BBQ.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.