Diner Recepten Vlees

Köfte-aubergine spiezen van de BBQ

kofte-aubergine spiezen

Tags:    

Vandaag alweer het laatste artikel/receptje in de BBQ reeks die ik aankondigde. Deze köfte-aubergine spiezen zijn niet helemaal nieuw hier op de website, maar wel erg lekker!
Zoals altijd bij ons mogen de köfte niet ontbreken bij een BBQ. Maar soms wil je er dan nét iets anders mee doen dan “gewoon” köfte.

Köfte is het vleesgerecht dat wij dus altijd maken.. niet alleen wij maar ook de hele schoonfamilie maakt ze regelmatig. Ze zijn trouwens niet alleen lekker van de BBQ maar ook uit de grillpan of verwerkt in een ovenschotel.
Zoek maar eens op köfte op deze website, dan kom je ook nog heerlijke ovenschotels tegen!

Als je hier kijkt dan zie je alle BBQ recepten uit deze reeks (en meer). Er komen nog lekkere dagen aan dus nog tijd genoeg om ze uit te proberen! En zoals bijna met alle BBQ recepten kun je ook deze gewoon bereiden in de keuken 🙂

kofte-aubergine spiezen

Maar wat heb je nodig en hoe maak je ze?
Heel makkelijk, pak het basisrecept, koop een aubergine, spiezen en je bent er klaar voor!

Ingrediënten
– 500 gr köfte
– 1 aubergine
– spiezen

Bereiding
Maak de köfte zoals aangegeven in het originele recept.

Leg ondertussen, als je houten spiezen gebruikt, de spiezen in een laagje water.

Snijd de aubergine in plakken van 2 cm en deze weer doormidden.

Draai balletjes van de köfte en prik deze afwisselend met de aubergine op de spiezen.

Grill die spiezen gaar op de BBQ.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep 🥄 mee; vol van smaak door het gebruik van baharat 🙌.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; 😍🙌 in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.