Monday Meets

Monday Meets: De zoete inval

Zoete inval

Tags:     

Vandaag stel ik de dame achter ‘de zoete inval’ aan jullie voor. Niet 1 maar 2 websites onder dezelfde naam waar er 1 over eten gaat en de ander meer over het gezin. Genoeg te lezen en te zien dus! Ze deelt trouwens meteen een heerlijk recept voor kokosmakronen met jullie.

Wie
Ik ben Catharina, 50 jaar jong, al bijna 30 jaar getrouwd met Riche en we hebben 4 kinderen tussen de 27 en de 17.
Ik werk als inval leerkracht in het regulier en speciaal onderwijs.

Wat
Ik heb een Foodblog, dat gaat uiteraard over eten. Recepten, maar ook wetenswaardigheden en hebbedingentjes enzo. Mijn andere blog gaat over ons gezin, mijn creativiteit en alles wat daar mee te maken heeft.

Zoete inval

Koffie/Thee
Ik drink thee, koffie lust ik niet. Het liefst smaakjes thee en dan is vooral citroenthee erg favoriet

Hartig/Zoet
Ik ben dol op hartige dingen, maar zoet gaat er ook in. Als ik moet kiezen tussen een bittergarnituur of een stuk taart, geef mij dan mar het bittergarnituur.

Beste herinnering aan eten
Ja, dat is een lastige. Ik associeer eten met gezelligheid en samen zijn. En de mooiste herinneringen zijn de etentjes bij mijn ouders met kinderen, aanhang en kleinkinderen. Dan waren we eerste met zijn allen in de keuken bezig om daarna gezellig lang te tafelen. Ik hoop dat gevoel ook op mijn kinderen over te kunnen brengen.

Favoriete foodspot
Spanje is mijn favoriete foodland, ook ons favoriete vakantieland trouwens. Heerlijke tapas en pinchos. Hmmmm

Favoriete gerecht
Dat wisselt nog weleens, op dit moment is het Zoete Chinese Kip als hoofdgerecht. En wat snoeperij betreft: Boterkoek en iets met zoute karamel. Maar ook zelfgebakken brood. Heerlijk.

Zoete inval

Quote/Motto/Lijfspreuk
Do not dream your life butΒ  live your dreams

Monday Favorite
Kokos makaronen

IngrediΓ«nten:
100 gram gecondenseerde melk
100 gram kokosrasp
Eventueel een zakje vanillesuiker

Bereiden:
Meng de kokos, eventueel de vanillesuiker en de gecondenseerde melk, kneed door en laat in de koelkast opstijven.
Maak balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak ze ongeveer 10 minuten op 175 graden tot ze mooi goudbruin kleuren.

Waar
www.dekeukenvandezoeteinval.blogspot.nl
www.indezoeteinval.blogspot.nl

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje πŸ’™ en daar hoort taart bij πŸ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? πŸ˜‡πŸ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje πŸ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen πŸ˜‡
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes πŸ˜πŸ™Œ perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer πŸ™Œ. De link naar het recept staat in mijn bio.