Diner Hartige snacks Recepten Vis

Zelf vissticks maken

zelf vissticks maken

Tags:     

Wie had dat nou verwachte? Zelf vissticks maken is echt super makkelijk! En uiteraard smaken jouw eigengemaakte vissticks 1000 keer lekkerder dan die je kant-en-klaar in het vriesvak van de supermarkt vindt. Alleen al daarom moet je dit receptje zeker een keer maken.

Vissticks is zo’n dingetje dat eigenlijk (bijna) iedereen wel lust. Ik vind ze lekker, maar eerlijk gezegd staan ze maar 1 keer per 2 maanden op tafel.. als we dat al halen. Fijn dus dat ik nu weet dat je ze ook zo makkelijk zelf kunt maken! Nu komen ze hier zeker vaker op tafel.

Dit receptje is het gevolg van de Foodblogswap. In hetย eind van de maand geef je je op voor de swap, dan wordt de verdeling gemaakt en eind van de volgende maand plaats je je recept online. Standaard is het bij mij zo dat ik na die indeling het alweer helemaal vergeet.
Daarom ga ik dan ook meestal voor een makkelijk receptje, wel probeer ik altijd iets uit te kiezen wat echt nieuw is voor mij. Nieuw in de zin van; dat heb ik nog nooit gemaakt.

zelf vissticks maken

Het originele recept van deze vissticks komt van Serverien’s Kwizien.

Ga voor een beetje vierkante/rechthoekige kabeljauwfilets voor dit recept. Dan kun je er mooiere vissticks van maken.

Ingrediรซnten (voor 6 vissticks)
– 2 kabeljauwfilets van 130 gr per stuk
– 50-75 gr bloem
– 1 ei
– 75 gr panko
– zout en peper
–ย 0,5 tlย paprikapoeder

Bereiding
Pak 3 diepe borden.
Bord 1: bloem
Bord 2: geklutst ei
Bord 3: panko, snuf zout en peper, paprikapoeder. Meng dit goed door elkaar.

Haal de kabeljauwfilets uit de verpakking.
Snijd elke filet in 3 lange repen (of 4 als je een rechthoekig stuk hebt) en dep goed droog met een stukje keukenpapier.

Rol een reepje kabeljauwfilet door de bloem, zorg dat alles bedekt is met een laagje.
Haal het reepje vervolgens door het ei, zorg dat alles bedekt is met een laagje.
Rol het reepje vervolgens door de panko en druk goed aan, zorg dat alles bedekt is met een laagje.

Herhaal dit met alle andere reepjes.

Verhit een koekenpan met wat olie op middelhoog vuur.

Bak hierin de vissticks rondom krokant en bruin tot de vis gaar is. (dit gaat vrij snel, ongeveer 2 minuten per kant)

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Zo, ik blijf nog even in het zoete sfeertje met deze kokosbollen ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ gebakken in de airfryer!
Deze testte ik voor @theamazingkitchen (de website die ik samen met mijn moeder run) en je vindt het daar nu online! Ik zal zo de link in mโ€™n stories delen ๐Ÿ‘
  • Yes ๐Ÿ™Œ voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker ๐Ÿ˜.
.
De directe link naar het recept staat in mโ€™n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart ๐Ÿ˜ , ik denk dat ik nog een stukje pak ๐Ÿ˜
  • Wow! ๐Ÿ˜ Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! โค๏ธ
  • Deze pizza met halloumi รจn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in ๐Ÿ•dan moet je zeker deze maken ๐Ÿ™Œ! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in mโ€™n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit ๐ŸŽ๐Ÿ๐ŸŠ๐Ÿ†๐Ÿฅ•๐Ÿฅ’. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken ๐Ÿ˜‚.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! ๐Ÿ™Œ ๐Ÿ˜ โค๏ธDeze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediรซnten voor nodig ๐Ÿ™Œ.
Directe link naar recept in m'n bio.