Garnalenspiesjes met knoflook en limoen

Garnalenspiesjes knoflook limoen

Recepten met garnalen kom je nog niet tegen hier op FoodQuotes, maar daar brengen deze garnalenspiesjes met knoflook en limoen verandering in! Een makkelijk receptje voor garnalen die je bakt op de BBQ of in de pan. Boordevol heerlijke smaken.

Eerlijk is eerlijk, zelf vind ik garnalen niet echt lekker. Nou ja niet echt… nee ik vind ze niet lekker.. ik eet ze zelfs nooit. Toch maak ik ze af en toe wel omdat manlief groot fan is.
Als we gaan BBQ-en mogen garnalen eigenlijk ook niet ontbreken wat betreft hem. Dus uiteraard maak ik ze dan met alle liefde speciaal voor hem.

De eerste ronde garnalen had wat betreft de testpersonen net iets te weinig smaak. Geen probleem; dan gooien we er gewoon wat extra knoflook tegenaan!

Zorg trouwens dat je de spiesjes op tijd in het water legt, zodat ze kunnen weken en niet zo snel verbranden. Zoals je op de foto kunt zien hebben wij ze eigenlijk te kort laten weken.

Garnalenspiesjes knoflook limoen

Ingrediënten, voor 8 spiesjes
– 250 gr garnalen (grote), schoongemaakt
– 5 teentjes knoflook
– 3 el olijfolie
– 1 limoen
– Snuf zout en peper

Bereiding
Pers de teentjes knoflook boven een schaaltje. Pers hierin ook de limoen uit.
Meng hier doorheen de olijfolie en een snufje zout en peper.

Doe de garnalen in een kom en giet hier overheen de marinade.
Dek af en laat minimaal 1 uur marineren.

Week ondertussen alvast de houten prikkers in water.

Rijg de garnalen aan de prikkers en grill ze gaar op de BBQ.

Tip; deze kun je ook, zonder prikkers, in de wok bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *