Monday Meets: De zoete inval

Zoete inval

Vandaag stel ik de dame achter ‘de zoete inval’ aan jullie voor. Niet 1 maar 2 websites onder dezelfde naam waar er 1 over eten gaat en de ander meer over het gezin. Genoeg te lezen en te zien dus! Ze deelt trouwens meteen een heerlijk recept voor kokosmakronen met jullie.

Wie
Ik ben Catharina, 50 jaar jong, al bijna 30 jaar getrouwd met Riche en we hebben 4 kinderen tussen de 27 en de 17.
Ik werk als inval leerkracht in het regulier en speciaal onderwijs.

Wat
Ik heb een Foodblog, dat gaat uiteraard over eten. Recepten, maar ook wetenswaardigheden en hebbedingentjes enzo. Mijn andere blog gaat over ons gezin, mijn creativiteit en alles wat daar mee te maken heeft.

Zoete inval

Koffie/Thee
Ik drink thee, koffie lust ik niet. Het liefst smaakjes thee en dan is vooral citroenthee erg favoriet

Hartig/Zoet
Ik ben dol op hartige dingen, maar zoet gaat er ook in. Als ik moet kiezen tussen een bittergarnituur of een stuk taart, geef mij dan mar het bittergarnituur.

Beste herinnering aan eten
Ja, dat is een lastige. Ik associeer eten met gezelligheid en samen zijn. En de mooiste herinneringen zijn de etentjes bij mijn ouders met kinderen, aanhang en kleinkinderen. Dan waren we eerste met zijn allen in de keuken bezig om daarna gezellig lang te tafelen. Ik hoop dat gevoel ook op mijn kinderen over te kunnen brengen.

Favoriete foodspot
Spanje is mijn favoriete foodland, ook ons favoriete vakantieland trouwens. Heerlijke tapas en pinchos. Hmmmm

Favoriete gerecht
Dat wisselt nog weleens, op dit moment is het Zoete Chinese Kip als hoofdgerecht. En wat snoeperij betreft: Boterkoek en iets met zoute karamel. Maar ook zelfgebakken brood. Heerlijk.

Zoete inval

Quote/Motto/Lijfspreuk
Do not dream your life but  live your dreams

Monday Favorite
Kokos makaronen

Ingrediënten:
100 gram gecondenseerde melk
100 gram kokosrasp
Eventueel een zakje vanillesuiker

Bereiden:
Meng de kokos, eventueel de vanillesuiker en de gecondenseerde melk, kneed door en laat in de koelkast opstijven.
Maak balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak ze ongeveer 10 minuten op 175 graden tot ze mooi goudbruin kleuren.

Waar
www.dekeukenvandezoeteinval.blogspot.nl
www.indezoeteinval.blogspot.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *