Zelf vissticks maken

zelf vissticks maken

Wie had dat nou verwachte? Zelf vissticks maken is echt super makkelijk! En uiteraard smaken jouw eigengemaakte vissticks 1000 keer lekkerder dan die je kant-en-klaar in het vriesvak van de supermarkt vindt. Alleen al daarom moet je dit receptje zeker een keer maken.

Vissticks is zo’n dingetje dat eigenlijk (bijna) iedereen wel lust. Ik vind ze lekker, maar eerlijk gezegd staan ze maar 1 keer per 2 maanden op tafel.. als we dat al halen. Fijn dus dat ik nu weet dat je ze ook zo makkelijk zelf kunt maken! Nu komen ze hier zeker vaker op tafel.

Dit receptje is het gevolg van de Foodblogswap. In het eind van de maand geef je je op voor de swap, dan wordt de verdeling gemaakt en eind van de volgende maand plaats je je recept online. Standaard is het bij mij zo dat ik na die indeling het alweer helemaal vergeet.
Daarom ga ik dan ook meestal voor een makkelijk receptje, wel probeer ik altijd iets uit te kiezen wat echt nieuw is voor mij. Nieuw in de zin van; dat heb ik nog nooit gemaakt.

zelf vissticks maken

Het originele recept van deze vissticks komt van Serverien’s Kwizien.

Ga voor een beetje vierkante/rechthoekige kabeljauwfilets voor dit recept. Dan kun je er mooiere vissticks van maken.

Ingrediënten (voor 6 vissticks)
– 2 kabeljauwfilets van 130 gr per stuk
– 50-75 gr bloem
– 1 ei
– 75 gr panko
– zout en peper
– 0,5 tl paprikapoeder

Bereiding
Pak 3 diepe borden.
Bord 1: bloem
Bord 2: geklutst ei
Bord 3: panko, snuf zout en peper, paprikapoeder. Meng dit goed door elkaar.

Haal de kabeljauwfilets uit de verpakking.
Snijd elke filet in 3 lange repen (of 4 als je een rechthoekig stuk hebt) en dep goed droog met een stukje keukenpapier.

Rol een reepje kabeljauwfilet door de bloem, zorg dat alles bedekt is met een laagje.
Haal het reepje vervolgens door het ei, zorg dat alles bedekt is met een laagje.
Rol het reepje vervolgens door de panko en druk goed aan, zorg dat alles bedekt is met een laagje.

Herhaal dit met alle andere reepjes.

Verhit een koekenpan met wat olie op middelhoog vuur.

Bak hierin de vissticks rondom krokant en bruin tot de vis gaar is. (dit gaat vrij snel, ongeveer 2 minuten per kant)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *