Inspiratie Monday Meets

Monday Meets: Ikook!

Ikook

Tags:   

Vandaag stel ik de dame achter Ikook! aan jullie voor. Een blog die ik nog niet kende voordat ze mee deed aan deze reeks. Maar ik word er blij van; mooie foto’s en lekkere recepten, dat is waar het allemaal om draait.

Wie
Ik ben Lai-Wah en ik ben in juli 2015 met mijn man en onze 2 dochters (11 en 5) verhuisd van Haarlem naar Antwerpen.
Toen onze oudste dochter werd geboren, was uitgebreid koken niet altijd meer vanzelfsprekend. Zeker niet met allebei een drukke baan. Ik ben toen meer gaan nadenken over hoe ik in een niet al te lange tijd toch een gezonde maaltijd op tafel kan krijgen.
Mijn jongste is een kritische eter, dus soms moet ik creatief zijn en maak ik een gerecht op twee manieren klaar, zodat iedereen het lust. Ik wilde heel graag mijn recepten en ervaringen delen en niet alleen voor mezelf houden. En omdat ik in België niet werk en wel iets te doen wil hebben, ben ik in november mijn blog begonnen. Iets wat ik al heel lang wilde en nu eindelijk tijd voor heb.

Wat
Ik richt me op ikook! in eerste instantie op werkende ouders die lekker en (meestal) gezond willen koken, maar daar niet altijd tijd voor of zin in hebben. Dit kunnen ouders zijn met jonge kinderen of met pubers, maar dat hoeft niet persé. Want eigenlijk kan iedereen mijn recepten maken. Wel geef ik tips hoe je gerechten wat meer kidsproof kunt maken, mocht dat nodig zijn.

Koffie/Thee
Allebei. Koffie om ’s ochtends op te starten. Het liefst cappuccino met een kaneel en een beetje honing op het melkschuim. De rest van de dag thee, alle soorten zijn goed.

Ikook

Hartig/Zoet
Hartig! Je maakt mij meer blij met een goed stuk kaas of worst dan met een taartje of een stuk chocola. Ik probeer wel steeds meer zoete dingen te koken om meer variatie in mijn blog te krijgen en om de rest van het gezin blij te maken.

Beste herinnering aan eten De èchte Italiaanse pizza die we op huwelijksreis in Napels aten. In een heel klein tentje: di Matteo. Met tomaten, olijfolie, knoflook en oregano. Meer heeft een pizza daar niet nodig. Zó lekker!

Favoriete foodspot
Oh, zoveel dat ik niet kan kiezen. Zeker nu we in een land vol met Bourgondiërs wonen. Wij zien door de vele lekkere restaurants vaak het bos niet meer als we moeten kiezen waar we willen eten. Ik zou dan dus als ‘foodspot’ de hele stad Antwerpen willen noemen. Daar valt nog zoveel te ontdekken op culinair gebied.
En ik heb onlangs Cru ontdekt. Een overdekte marktplaats waar verschillende leveranciers (vlees, vis, kaas, brood en zelfs bloemen) uit de regio samen onder één dak hun verse producten verkopen. Het lijkt een beetje op Marqt uit Nederland, maar dan wat kleinschaliger. Het ligt net buiten Antwerpen, dus mocht je de stad een bezoekje brengen, zou ik zeker ook hier eens langs gaan.

Ikook

 

Favoriete gerecht
Ook hier lastig kiezen hoor. Als ik een gerecht moet noemen dat ik buiten de deur heb gegeten is één van mijn favorieten wel de Bistecca Fiorentina die je in Toscane kunt eten. Je besteld het vlees per kilo en dat wordt vervolgens op houtskool met alleen wat olijfolie, peper en zout bereidt. Daar kan ik wel een kilootje van op.
Als het gaat om één van mijn lievelingsrecepten van mezelf, kies ik voor krokant buikspek (http://www.ikook.nu/recepten/krokant-buikspek-op-chinese-wijze-babi-pangang-spek/). Het lijkt nu alsof ik een enorme vleeseter ben, maar ik eet net zo lief vis, kip of iets vegetarisch.

Quote/Motto/Lijfspreuk
Mijn motto is: eerst proeven voordat je mag zeggen dat je iets niet lust. Ik dwing mijn kinderen nooit hun bord leeg te eten of iets te eten dat ze echt niet lekker vinden. Eten moet geen straf, maar leuk zijn. Iets waar je naar kunt uitkijken. Mijn dochters vragen steevast elke ochtend: “Mam, wat eten we vanavond?”. Geweldig vind ik dat.

Monday Favorite
De rubriek “koken met Merel” waarin ik samen met mijn oudste dochter een gerecht maak dat we samen verzinnen. We hebben pas één filmpje gemaakt dat ook nog eens een beetje kneuterig was. Maar we hebben zoveel lol samen gehad en ik vind het superleuk om met mijn kinderen te koken. http://www.ikook.nu/recepten/koken-merel-kip-caprese/

Waar
www.ikook.nu

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Een minestronesoep is eigenlijk een goedgevulde Italiaanse groentesoep. Boordevol groenten, smaak én met tortellini in mijn recept 😍. Mij maak je er echt blij mee, een kom warme soep... het voelt als thuiskomen, een warm bad. Op en top comfortfood als je het mij vraagt!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio en stories.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#soep #minestrone #minestronesoep #minestronesoup #soup #comfortfood #voeltalsthuiskomen #warmbad #groenten #vegetables #groentensoep #vegetablesoup #tortellini #parmezaansekaas #kaas #kaasmeisje #vegetarisch #vegetarian #maaltijd #maaltijdsoep #feedfeed #f52grams #heresmyfood #tastemademedoit #foodie #foodstyling #foodphotography #receptontwikkeling #ferleon #foodquotesnl
 • Dramatisch en hartverscheurend vind ik het als je hoort en leest hoe het er bij sommige slachthuizen aan toe gaat 😢. Persoonlijk kies ik zoveel mogelijk biologisch vlees wanneer we vlees eten, maar hoe weet je nu nog of dat er wel iets humaner aan toe gaat? En ja... ik weet dat ook dat moorden is. Door dit soort nieuwsberichten ga ik toch echt nog sterker twijfelen of ik wel vlees/vis wil blijven eten. Het zal in ieder geval een stuk minder worden!!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En jij? Pas jij je vlees/vis consumptie aan? Of ben je sowieso al vegetariër? Of wellicht blijf je vlees eten?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👇 ik hoor het graag! Ben benieuwd hoe jij erover denkt.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#krant #krantlezen #nieuws #nieuwsbericht #decourant #news #vegetarisch #pescotariër #flexitarier #vlees #vis #vleeseter #biologisch #biologischheellogisch #scharrelvlees #itsme #verschrikkelijk #onnodig #ditiseigenlijkeenmenukaart #menukaart #derestauratie040 #eindhoven #station #stationeindhoven #meetmeundertheclock #foodie #foodquotesnl
 • Frietjes, kroket en een klodder Belgische mayonaise. ❤️ Als je geniet, doe het dan goed! Na een dagje koken en fotograferen had ik gewoon echt geen zin meer om weer de keuken in te duiken voor het avondeten. 🍟 Frietjes will do!
#friet #kroket #geenzinomtekoken
 • Zin in een donut? Wat denk je van een 🍎 donut?! Soms wil je toch gewoon een lekkere snack die niet heel erg gezond of ongezond is... gewoon een beetje tussen alles in. Dan zijn deze appel donuts hét antwoord!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, sprinkles maken van alles een feestje toch? 🎉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#donut #donuts #donutlover #appel #apple #snack #treat #tussendoortje #snackfood #roomkaas #creamcheese #sprinkles #sprinklesareforwinners #discodip #nutella #nutellalove #chocoladepasta #health #healthy #healthyfood #gezond #gezondeten #balans #traktatie #lekkerensimpel #foodie #foodphotography #foodstagram #feedfeed #foodquotesnl
 • De lekkerste burgers van Eindhoven: ✅.
Uitgeroepen tot mooiste bar van Nederland: ✅.
Een hotel met rock&roll mentality: ✅.
De leukste medewerkers: dubbel ✅✅!!
En ik werk parttime bij @bluecollarhoteleindhoven dus dat maakt het nog toffer. Kom zeker een keertje langs voor een burger of een kopje koffie (ik ben momenteel hard aan het oefenen op latte art en ik maak nu de mooiste scheve blaadjes 🤣).
Verder ben ik als een kind zo blij met deze foto die ik net m’n nieuwe telefoon maakte.
.
#burger #bluecollarhotel #eindhoven
 • Wat dat is? Dat is mijn lunchbox! Gevuld met de lekkerste dingen 😍 en binnenkort lanceer ik mijn eerste E-book 🎉.
Want hoe doe je dat; lunchen zonder boterham? Wat is lekker en gezond om mee te nemen? Deze vragen krijg ik zoveel en daar geef ik graag antwoord op 🙌🙏. Al jaren neem ik de lekkerste lunches mee, dus ervaring ten overvloede!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nog even geduld! 📚Het eerste E-book komt er aan!! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lunchbox: @boho_tiffin 📸: @eefsfood ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lunch #lunchbox #lunchideas #lunchoftheday #lunchonthego #lunchenzonderboterham #lunchenzonderbrood #broodlozelunch #lunchen #lekkerengezond #bohotiffin #panterprint #amsterdam #amsterdamcity #gezond #gezondeten #gezonderecepten #koolhydraatarm #paleo #glutenvrij #suikervrij #lactosevrij #lancering #foodie #foodphotography #receptontwikkeling #foodquotesnl
 • Grill jij wel eens witte asperges? Dat is namelijk écht onwijs lekker ❤! Er staat een heerlijk recept online, een kleine twist op de klassieker; witte asperges met gerookte zalm en peterselie.
Nog even en dan is het aspergeseizoen alweer voorbij... heb jij ze regelmatig gegeten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio en stories.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#asperges #witteasperges #asparagus #hetwittegoud #gegrildeasperges #grillen #zalm #gerooktezalm #salmon #smokedsalmon #portobello #peterselie #lunch #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #koolhydraatarm #paleo #health #healthyfood #gezond #gezondeten #foodie #foodstagram #foodquotesnl
 • Zin in iets lekkers? Voor deze Nutella rondjes/koekjes/dingetjes 🤣 heb je maar 3 ingrediënten nodig! Erg lekker en snel te maken ❤️.
Ik heb gisteren echt een geweldige leuke dag gehad in Amsterdam met allemaal leuke mensen! De dag begon met koffie en lunch met @eefsfood ; eindelijk na zoveel jaar eens in het echt ontmoet en wat is ze leuk. @thesocialgoodgirl organiseerde een bitterballen tour en wij waren erbij als influencer 🙌 waar we met allemaal leuke mensen foto’s maakten. Thanks allemaal voor de geslaagde dag! @anniepannie_nl @anouk.boetzer @dutchie @nicolinesmalbraak (en de rest van wie ik de insta niet heb).
.
#nutella #nutellalovers #toffedag