Groenten Recepten

Sperziebonen met balsamico-knoflook champignons

sperziebonen met champignons

Tags:    

Deze sperziebonen met balsamico-knoflook champignons zijn echt zó lekker! De champignons maken de sperziebonen, die uiteraard al lekker van zichzelf zijn, extra speciaal. Zo zet je weer eens wat anders op tafel. Een makkelijk te combineren en super smaakvol bijgerecht.

Dit recept maakte ik met sperziebonen die ik van mijn tante kreeg. Zij zitten namelijk aangesloten bij een stadstuin en kunnen hier heerlijke groentes oogsten.
We hadden een gezellig familie samenzijn  (met heerlijk eten, maar daarover later meer) en ik kreeg een tas vol verse groenten. Die ze die ochtend zelf geoogst hadden, super leuk!

Eigenlijk wilde ik dit receptje pas later plannen, maar toen dacht ik; wacht eens even.. misschien heb ik wel lezers met een eigen moestuin en gaan zij ook binnenkort de sperzieboontjes oogsten! Dus bij deze; extra inspiratie om er eens wat anders mee te doen.

Uiteraard is het ook lekker met boontjes van de markt/supermarkt 😉

sperziebonen met champignons

Ingrediënten
– 300 gr sperziebonen
– 250 gr kastanje champignons
– 1 flinke teen knoflook
– 2 el balsamico azijn
– zout en peper

Bereiding
Maak de champignons schoon, snij in stukjes en doe in een schaal.
Pers de knoflook erboven uit en voeg balsamico en een snuf zout en peper toe. Roer goed door zodat alle champignons bedekt zijn met het mengsel.

Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook.
Snij de uiteindes van de boontjes en kook ze beetgaar in het water.
Giet af zodra ze gaar zijn.

Verhit een wok met 1 tl olijfolie.
Voeg de champignons (met de saus en knoflook) toe aan de hete wok en roerbak ze zacht en gaar. Voeg de boontjes toe en verwarm, al omscheppend, 2 minuten mee.

Breng eventueel nog op smaak met een snufje zout en peper net voor het serveren.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep 🥄 mee; vol van smaak door het gebruik van baharat 🙌.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; 😍🙌 in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.