Groenten Recepten

Sperziebonen met balsamico-knoflook champignons

sperziebonen met champignons

Tags:    

Deze sperziebonen met balsamico-knoflook champignons zijn echt zó lekker! De champignons maken de sperziebonen, die uiteraard al lekker van zichzelf zijn, extra speciaal. Zo zet je weer eens wat anders op tafel. Een makkelijk te combineren en super smaakvol bijgerecht.

Dit recept maakte ik met sperziebonen die ik van mijn tante kreeg. Zij zitten namelijk aangesloten bij een stadstuin en kunnen hier heerlijke groentes oogsten.
We hadden een gezellig familie samenzijn  (met heerlijk eten, maar daarover later meer) en ik kreeg een tas vol verse groenten. Die ze die ochtend zelf geoogst hadden, super leuk!

Eigenlijk wilde ik dit receptje pas later plannen, maar toen dacht ik; wacht eens even.. misschien heb ik wel lezers met een eigen moestuin en gaan zij ook binnenkort de sperzieboontjes oogsten! Dus bij deze; extra inspiratie om er eens wat anders mee te doen.

Uiteraard is het ook lekker met boontjes van de markt/supermarkt 😉

sperziebonen met champignons

Ingrediënten
– 300 gr sperziebonen
– 250 gr kastanje champignons
– 1 flinke teen knoflook
– 2 el balsamico azijn
– zout en peper

Bereiding
Maak de champignons schoon, snij in stukjes en doe in een schaal.
Pers de knoflook erboven uit en voeg balsamico en een snuf zout en peper toe. Roer goed door zodat alle champignons bedekt zijn met het mengsel.

Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook.
Snij de uiteindes van de boontjes en kook ze beetgaar in het water.
Giet af zodra ze gaar zijn.

Verhit een wok met 1 tl olijfolie.
Voeg de champignons (met de saus en knoflook) toe aan de hete wok en roerbak ze zacht en gaar. Voeg de boontjes toe en verwarm, al omscheppend, 2 minuten mee.

Breng eventueel nog op smaak met een snufje zout en peper net voor het serveren.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.