Groenten Recepten

Sperziebonen met balsamico-knoflook champignons

sperziebonen met champignons

Tags:    

Deze sperziebonen met balsamico-knoflook champignons zijn echt zó lekker! De champignons maken de sperziebonen, die uiteraard al lekker van zichzelf zijn, extra speciaal. Zo zet je weer eens wat anders op tafel. Een makkelijk te combineren en super smaakvol bijgerecht.

Dit recept maakte ik met sperziebonen die ik van mijn tante kreeg. Zij zitten namelijk aangesloten bij een stadstuin en kunnen hier heerlijke groentes oogsten.
We hadden een gezellig familie samenzijn  (met heerlijk eten, maar daarover later meer) en ik kreeg een tas vol verse groenten. Die ze die ochtend zelf geoogst hadden, super leuk!

Eigenlijk wilde ik dit receptje pas later plannen, maar toen dacht ik; wacht eens even.. misschien heb ik wel lezers met een eigen moestuin en gaan zij ook binnenkort de sperzieboontjes oogsten! Dus bij deze; extra inspiratie om er eens wat anders mee te doen.

Uiteraard is het ook lekker met boontjes van de markt/supermarkt 😉

sperziebonen met champignons

Ingrediënten
– 300 gr sperziebonen
– 250 gr kastanje champignons
– 1 flinke teen knoflook
– 2 el balsamico azijn
– zout en peper

Bereiding
Maak de champignons schoon, snij in stukjes en doe in een schaal.
Pers de knoflook erboven uit en voeg balsamico en een snuf zout en peper toe. Roer goed door zodat alle champignons bedekt zijn met het mengsel.

Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook.
Snij de uiteindes van de boontjes en kook ze beetgaar in het water.
Giet af zodra ze gaar zijn.

Verhit een wok met 1 tl olijfolie.
Voeg de champignons (met de saus en knoflook) toe aan de hete wok en roerbak ze zacht en gaar. Voeg de boontjes toe en verwarm, al omscheppend, 2 minuten mee.

Breng eventueel nog op smaak met een snufje zout en peper net voor het serveren.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • YUM!! ik maakte deze cake met chocolade kruidnoten ❤️ zo lekker!! En Ik vind dus dat patroontje in de cake ook meteen zo leuk 🙌 (lijkt bijna wel op een luipaard print).
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!