Inspiratie Monday Meets

Monday Meets: The scent of cinnamon

the scent of cinnamon

Tags:  

Het leuke aan Monday Meets is dat ik nieuwe blogs leer kennen, zo ook The Scent Of Cinnamon. Een blog met recepten (glutenvrij en vegan) en andere leuke artikelen. Ik werd er persoonlijk meteen erg blij van! Het leuke is; we zijn gewoon stadsgenootjes zonder dat we het wisten.
Wie weten komen we elkaar nog een keer tegen bij de supermarkt 😉

Wie
Hoi! Ik ben Charelle, 25 en gefascineerd door de wisselwerking tussen voeding, gezondheid en geluk. Die fascinatie is ontstaan door mijn leven met de Ziekte van Lyme, die er tevens voor heeft gezorgd dat ik geloof dat je geluk deels zelf in de hand hebt. Mijn motto is dan ook dat ondanks tegenslagen, het glas op zijn minst kwartvol kan zijn.

Wat
Op The Scent of Cinnamon deel ik glutenvrije en veganistische recepten, anekdotes over mijn leven met Lyme, inspirerende mindstyle artikelen en sporadische reisverhaaltjes.

Koffie/Thee
Dit is echt het moeilijkste dilemma ooit! Een dag zonder koffie is een dag niet geleefd, maar méér dan een kop koffie per dag drink ik niet, daar voel ik me namelijk niet goed bij. Thuis drink ik altijd een latte hazelnoot. Eerst maakte ik die met amandelmelk, maar sinds een paar weken weet ik dat ik hier intolerant voor ben, dus nu drink ik hem met rijstmelk. Jammer genoeg betekent dit dat ik écht nergens meer lattes kan drinken (ik ben ook intolerant voor soja en kokos- en rijstmelk staan zelden op de kaart), dus buitenshuis drink ik mijn koffie zwart met een half klontje suiker. En ja, de rest van de dag drink ik thee. De he-le dag, op een paar glazen water na. Mijn lievelingstheetjes zijn groene jasmijnthee en Earl Grey thee.

the scent of cinnamon

Hartig/Zoet
In eerste instantie zeg ik zoet. Ik ben gék op ontbijt (all day breakfast yes!), maar na een paar zoete happen ben ik toch wel toe aan iets hartigs. Zo houd ik enorm van rijstwafels met hummus of notenboter en eet ik bijna iedere dag een handje naturel chips. Het mag trouwens niet té zoet zijn want dat vind ik echt helemaal niet lekker. Zo houd ik ook niet van melkchocolade (is ook niet veganistisch, dus helemaal niet erg!), maar geniet ik echt van chocolade met 85% cacao.

Beste herinnering aan eten
Dat is de eerste keer dat ik Carrot Cake at zo’n 10 jaar geleden (niet glutenvrij en vegan), bij Lime Tree Café in Dubai. Echt, die is zó lekker! Ooit ga ik een glutenvrije, vegan carrot cake bedenken die net zo lekker is.

Favoriete foodspot
Tati in Nijmegen. Ik ben er maar één keer geweest, in december 2015, maar ik vond het er zo tof! Het eten is er heerlijk, het interieur leuk, het personeel lief. Een echte aanrader. Andere favorieten zijn Beter + Leuk in Amsterdam en The Happiness Café in Eindhoven.

the scent of cinnamon

Favoriete gerecht
Curry! Het liefst Thais of Indiaas. Ik ben ook gek op zoete aardappel en eigenlijk… OK eigenlijk is mijn all time favoriete gerecht havermoutpap. Dat is gewoon heavenly, toch?

Quote/Motto/Lijfspreuk
Het glas is altijd kwartvol!

Monday Favorite
Flow Magazine! Ik vind het altijd een cadeautje om dit tijdschrift voor mezelf te kopen. Zoveel fijne en mooie artikelen, plaatjes en illustraties.

Waar
www.thescentofcinnamon.com/

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories