Inspiratie Monday Meets

Monday Meets: The scent of cinnamon

the scent of cinnamon

Tags:  

Het leuke aan Monday Meets is dat ik nieuwe blogs leer kennen, zo ook The Scent Of Cinnamon. Een blog met recepten (glutenvrij en vegan) en andere leuke artikelen. Ik werd er persoonlijk meteen erg blij van! Het leuke is; we zijn gewoon stadsgenootjes zonder dat we het wisten.
Wie weten komen we elkaar nog een keer tegen bij de supermarkt πŸ˜‰

Wie
Hoi! Ik ben Charelle, 25 en gefascineerd door de wisselwerking tussen voeding, gezondheid en geluk. Die fascinatie is ontstaan door mijn leven met de Ziekte van Lyme, die er tevens voor heeft gezorgd dat ik geloof dat je geluk deels zelf in de hand hebt. Mijn motto is dan ook dat ondanks tegenslagen, het glas op zijn minst kwartvol kan zijn.

Wat
Op The Scent of Cinnamon deel ik glutenvrije en veganistische recepten, anekdotes over mijn leven met Lyme, inspirerende mindstyle artikelen en sporadische reisverhaaltjes.

Koffie/Thee
Dit is echt het moeilijkste dilemma ooit! Een dag zonder koffie is een dag niet geleefd, maar méér dan een kop koffie per dag drink ik niet, daar voel ik me namelijk niet goed bij. Thuis drink ik altijd een latte hazelnoot. Eerst maakte ik die met amandelmelk, maar sinds een paar weken weet ik dat ik hier intolerant voor ben, dus nu drink ik hem met rijstmelk. Jammer genoeg betekent dit dat ik écht nergens meer lattes kan drinken (ik ben ook intolerant voor soja en kokos- en rijstmelk staan zelden op de kaart), dus buitenshuis drink ik mijn koffie zwart met een half klontje suiker. En ja, de rest van de dag drink ik thee. De he-le dag, op een paar glazen water na. Mijn lievelingstheetjes zijn groene jasmijnthee en Earl Grey thee.

the scent of cinnamon

Hartig/Zoet
In eerste instantie zeg ik zoet. Ik ben gΓ©k op ontbijt (all day breakfast yes!), maar na een paar zoete happen ben ik toch wel toe aan iets hartigs. Zo houd ik enorm van rijstwafels met hummus of notenboter en eet ik bijna iedere dag een handje naturel chips. Het mag trouwens niet tΓ© zoet zijn want dat vind ik echt helemaal niet lekker. Zo houd ik ook niet van melkchocolade (is ook niet veganistisch, dus helemaal niet erg!), maar geniet ik echt van chocolade met 85% cacao.

Beste herinnering aan eten
Dat is de eerste keer dat ik Carrot Cake at zo’n 10 jaar geleden (niet glutenvrij en vegan), bij Lime Tree CafΓ© in Dubai. Echt, die is zΓ³ lekker! Ooit ga ik een glutenvrije, vegan carrot cake bedenken die net zo lekker is.

Favoriete foodspot
Tati in Nijmegen. Ik ben er maar één keer geweest, in december 2015, maar ik vond het er zo tof! Het eten is er heerlijk, het interieur leuk, het personeel lief. Een echte aanrader. Andere favorieten zijn Beter + Leuk in Amsterdam en The Happiness Café in Eindhoven.

the scent of cinnamon

Favoriete gerecht
Curry! Het liefst Thais of Indiaas. Ik ben ook gek op zoete aardappel en eigenlijk… OK eigenlijk is mijn all time favoriete gerecht havermoutpap. Dat is gewoon heavenly, toch?

Quote/Motto/Lijfspreuk
Het glas is altijd kwartvol!

Monday Favorite
Flow Magazine! Ik vind het altijd een cadeautje om dit tijdschrift voor mezelf te kopen. Zoveel fijne en mooie artikelen, plaatjes en illustraties.

Waar
www.thescentofcinnamon.com/

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze paksoisoep met kerrie is niet alleen superlekker, hij is ook gezond Γ©n snel te maken. πŸ™Œ perfect als lunch/voorgerecht als je het mij vraagt.
.
Directe link naar recept in bio.
.
#soep #soup #paksoi #paksoisoep #lunch #voorgerecht #groenten #vegetables #vegetarisch #health #healthy #paleo #paleofood #gezond #gezondeten #foodie #foodphoto #feedfeed #f52grams #foodquotesnl
  • Dit soort gerechtjes zijn zo lekker 😍! Deze gevulde zoete aardappelen staan in ons airfryer kookboek samen met veeeeel meer lekkers!
Fijne zondag 😘.
.
#zoeteaardappel #bataat #sweetpotato #kikkererwten #chickpeas #diner #vegetarian #vegetarisch #airfryer #airfryerfans #airfryerrecepten #feedfeed #f52grams #foodquotesnl #paleo #gezond #healthy #healthyfood #gezondeten
  • 🎡 how wood it sound? Nou zo dus! 😍 wij zijn alvast in de stemming aan het komen voor 24 augustus, dan gaan we naar Justin Timerlake πŸ™Œ.
En deze woodspeaker helpt ons daar perfect bij! Hoe geweldig tof is deze ook? Wij zijn er helemaal fan van en luisteren nu onze muziekjes zo 😍🎢. Mijn college maakte deze, interesse? Volg @goedhoutwerk op Instagram/Facebook en mail!
(Fijn als je collega’s hebt die zulke fijne en unieke dingen maken).
.
#goedhoutwerk #muziek #music #justintimberlake #woodspeaker #woodenspeaker #versterker #muziekfan #manofthewoods #interieur #interiordesign #interieurstyling #dutchdesign #nospon #heelblijmee #foodquotesnl
  • Deze cashewkoekjes zijn echt ongelofelijk lekker! 😍 een receptje dat ik ontwikkelde voor paleo.nl. Gisteren dacht ik dat ik ze nΓ³g lekkerder kon maken: fail!! 😬 ze waren niet te eten πŸ˜…πŸ™ˆ. Ja ook hier gaat wel eens iets mis!
.
Recept voor deze koekjes staat op paleo.nl.
.
#cashew #cashewcookies #cashewkoekjes #koekjes #cookies #paleo #tussendoortje #koffietijd #glutenvrij #lactosevrij #eathealthy #gezond #gezondeten #snack #treat #receptontwikkeling #foodie #foodquotesnl
  • β€” WINACTIE GESLOTEN β€” gefeliciteerd @happyfoodienl en @charellll1991 jullie winnen de poster naar keuze!  Sturen jullie me een DM met je adresgegevens? πŸŽ‰ .
.
Doe je al mee met deze leuke WINACTIE? Ik mag namelijk 2 toffe A4 posters weggeven die je op de foto ziet πŸ™Œ.
Lijkt het je leuk om deze te winnen? Volg dan onderstaande stappen;
.
- volg mij en @studiohoeked .
- laat in je reactie weten welke van de 2 posters jij zou willen winnen 😁🍽.
.
- voor een extra winkans; screenshot deze actie en deel hem in je stories waarbij je mij tagt.
.
Meedoen kan t/m 16 februari 18.00, daarna maak ik de 2 winnaars bekend in dit bericht.
.
#winnen #winactie #poster #interieur #posters #interieurstyling #interieurdesign #pilea #pannenkoekplant #cactus #tosti #watdepotschaft #tulpen #tulips #instaflowers #foodquotesnl #studiohoeked
  • Als de liefde ❀️ door de maag gaat en jij/hij/zij is vegetarisch dan wil je dit Griekse gerechtje een keer maken! πŸ™Œ Limabonen en feta in tomatensaus uit de oven: lekker Γ©n makkelijk.
.
Directe link naar recept in bio.
.
#bonen #limabonen #limabeans #beans #feta #cheese #kaas #kaasmeisje #ovenbaked #ovengerecht #healthy #healthyfood #gezond #gezondeten #feedfeed #foodblog #foodquotesnl
  • β€” WINACTIE β€”
Vorige week bestelde ik deze geweldige poster 🌡bij @studiohoeked en nu heb ik ook wat tofs voor jou. Ik mag namelijk 2 toffe A4 posters weggeven die je op de tweede foto ziet πŸ™Œ.
Lijkt het je leuk om deze te winnen? Volg dan onderstaande stappen;
.
- volg mij en @studiohoeked .
- laat in je reactie weten welke van de 2 posters jij zou willen winnen 😁🍽.
.
- voor een extra winkans; screenshot deze actie en deel hem in je stories waarbij je mij tagt.
.
Meedoen kan t/m 16 februari 18.00, daarna maak ik de 2 winnaars bekend in dit bericht.
.
#winnen #winactie #poster #interieur #posters #interieurstyling #interieurdesign #pilea #pannenkoekplant #cactus #tosti #watdepotschaft #tulpen #tulips #instaflowers #foodquotesnl #studiohoeked
  • Er staat weer iets lekkers voor je klaar op de website, namelijk deze gevulde omelet. πŸ™Œ heerlijk als lunch of (goedvullend) ontbijt.
.
Directe link naar recept in bio.
.
#ontbijt #breakfast #lunch #koolhydraatarm #lowcarbs #paleo #eatclean #eathealty #healthyfood #gezond #gezondeten #gerooktezalm #omelet #foodie #foodstagram #feedfeed #foodquotesnl