Monday Meets

Monday Meets: The scent of cinnamon

the scent of cinnamon

Tags:   

Het leuke aan Monday Meets is dat ik nieuwe blogs leer kennen, zo ook The Scent Of Cinnamon. Een blog met recepten (glutenvrij en vegan) en andere leuke artikelen. Ik werd er persoonlijk meteen erg blij van! Het leuke is; we zijn gewoon stadsgenootjes zonder dat we het wisten.
Wie weten komen we elkaar nog een keer tegen bij de supermarkt πŸ˜‰

Wie
Hoi! Ik ben Charelle, 25 en gefascineerd door de wisselwerking tussen voeding, gezondheid en geluk. Die fascinatie is ontstaan door mijn leven met de Ziekte van Lyme, die er tevens voor heeft gezorgd dat ik geloof dat je geluk deels zelf in de hand hebt. Mijn motto is dan ook dat ondanks tegenslagen, het glas op zijn minst kwartvol kan zijn.

Wat
Op The Scent of Cinnamon deel ik glutenvrije en veganistische recepten, anekdotes over mijn leven met Lyme, inspirerende mindstyle artikelen en sporadische reisverhaaltjes.

Koffie/Thee
Dit is echt het moeilijkste dilemma ooit! Een dag zonder koffie is een dag niet geleefd, maar méér dan een kop koffie per dag drink ik niet, daar voel ik me namelijk niet goed bij. Thuis drink ik altijd een latte hazelnoot. Eerst maakte ik die met amandelmelk, maar sinds een paar weken weet ik dat ik hier intolerant voor ben, dus nu drink ik hem met rijstmelk. Jammer genoeg betekent dit dat ik écht nergens meer lattes kan drinken (ik ben ook intolerant voor soja en kokos- en rijstmelk staan zelden op de kaart), dus buitenshuis drink ik mijn koffie zwart met een half klontje suiker. En ja, de rest van de dag drink ik thee. De he-le dag, op een paar glazen water na. Mijn lievelingstheetjes zijn groene jasmijnthee en Earl Grey thee.

the scent of cinnamon

Hartig/Zoet
In eerste instantie zeg ik zoet. Ik ben gΓ©k op ontbijt (all day breakfast yes!), maar na een paar zoete happen ben ik toch wel toe aan iets hartigs. Zo houd ik enorm van rijstwafels met hummus of notenboter en eet ik bijna iedere dag een handje naturel chips. Het mag trouwens niet tΓ© zoet zijn want dat vind ik echt helemaal niet lekker. Zo houd ik ook niet van melkchocolade (is ook niet veganistisch, dus helemaal niet erg!), maar geniet ik echt van chocolade met 85% cacao.

Beste herinnering aan eten
Dat is de eerste keer dat ik Carrot Cake at zo’n 10 jaar geleden (niet glutenvrij en vegan), bij Lime Tree CafΓ© in Dubai. Echt, die is zΓ³ lekker! Ooit ga ik een glutenvrije, vegan carrot cake bedenken die net zo lekker is.

Favoriete foodspot
Tati in Nijmegen. Ik ben er maar één keer geweest, in december 2015, maar ik vond het er zo tof! Het eten is er heerlijk, het interieur leuk, het personeel lief. Een echte aanrader. Andere favorieten zijn Beter + Leuk in Amsterdam en The Happiness Café in Eindhoven.

the scent of cinnamon

Favoriete gerecht
Curry! Het liefst Thais of Indiaas. Ik ben ook gek op zoete aardappel en eigenlijk… OK eigenlijk is mijn all time favoriete gerecht havermoutpap. Dat is gewoon heavenly, toch?

Quote/Motto/Lijfspreuk
Het glas is altijd kwartvol!

Monday Favorite
Flow Magazine! Ik vind het altijd een cadeautje om dit tijdschrift voor mezelf te kopen. Zoveel fijne en mooie artikelen, plaatjes en illustraties.

Waar
www.thescentofcinnamon.com/

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje πŸ’™ en daar hoort taart bij πŸ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? πŸ˜‡πŸ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje πŸ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen πŸ˜‡
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes πŸ˜πŸ™Œ perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer πŸ™Œ. De link naar het recept staat in mijn bio.