Paleo Recepten Zoet

Speculaascake met peren

speculaascake met peren

Tags:     

Deze overheerlijke speculaascake met peren maakte ik echt al een hele tijd geleden. (lees enkele jaren geleden) Maar nog steeds blijft dit een geweldig lekker recept!
Al helemaal nu het perenseizoen weer aangebroken is raad ik je aan om een keer deze paleo cake te bakken. Ik beloof je dat iedereen er van zal smullen.

Deze cake is vrij van gluten-, lactose- en geraffineerde suikers. Maar eerlijk is eerlijk; dat doet echt helemaal niks aan de smaak af.
Zoals met al het snoepen blijft trouwens gelden dat het verstandig is om het met mate te doen. Dat iets gezonder is betekend natuurlijk niet dat je opeens jezelf helemaal vol moet proppen met lekkers 😉

Dan nog iets; deze speculaascake blijft zeker een beetje smeuïg na het bakken. Dit is zeker geen droge cake waarbij je liters thee of koffie nodig hebt om hem weg te spoelen.
Gebruik bij voorkeur peren die nog een beetje hard zijn. Overrijpe peren zou ik niet gebruiken voor dit recept.

Ingrediënten
– 250 gr amandelmeel
– 1 tl bakpoeder
– snufje zout
– 1 el speculaaskruiden
– 1 tl vanille extract
– 60 ml vloeibare kokosolie
– 100 ml honing
– 3 eieren (op kamertemperatuur)
– 2 peren
– 1 el citroensap

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bedek de bodem van een ronde springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in.

Schil de peren, en snijd in de lengte in 8 stukken en verwijder het klokhuis.
Doe in een kommetje en besprenkel met de citroensap.

Mix amandelmeel, bakpoeder, speculaaskruiden en zout in een kom door elkaar.

Meng in een andere kom kokosolie, eieren, honing en vanille door elkaar.

Voeg al roerend de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en blijf roeren tot het een glad beslag is.
Schep het beslag in de cakevorm.

Verdeel de stukken peer over de cake (bijvoorbeeld in een cirkel).

Bak de cake 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
Test even met een saté prikker of de cake na 30 minuten goed gaar is.

    9 reacties

  • Yolanda 21 september 2016 Beantwoord

    Kan ik ook minder honing gebruiken?
    Moet er dan iets voor in de plaats?

    • Simone 21 september 2016 Beantwoord

      Je kunt gewoon gebruiken hoor 🙂

  • Yolanda 21 september 2016 Beantwoord

    mijn vraag is kun je gewoon (minder) honing gebruiken of Moet je Dan iets anders toevoegen?

  • Simone 21 september 2016 Beantwoord

    Oh haha ik zie dat mijn antwoord ook niet helemaal compleet was. Ik denk namelijk dat je gewoon minder kan gebruiken zonder iets anders te vervangen 🙂

  • Marianne 21 september 2016 Beantwoord

    Zou ik ook ander meel kunnen gebruiken voor de speculaascake met peren.
    Groetjes,
    Marianne

    • Simone 21 september 2016 Beantwoord

      Hi Marianne,

      Als je een ander meel wilt gebruiken zou ik voor een ander notenmeel gaan.

      Gr, Simone

  • Marianne 21 september 2016 Beantwoord

    Dank je wel Simone, ik ga op zoek.

    Gr, Marianne

  • Joyce 21 september 2016 Beantwoord

    Lijkt me heerlijk! Ik ga m maken voor Sinterklaas dit wknd! Vraagje, heb je m gebakken in een hetelucht of elektrische oven op 180 graden? 🙂

    • Simone 21 september 2016 Beantwoord

      Top! Ik heb deze gebakken in een elektrische oven 🙂

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Zondag bakdag? Deze cake met een subtiel vleugje sinaasappel is echt onwijs lekker! Recept staat al een tijdje online.
Directe link in m'n bio.