Paleo Recepten Zoet

Speculaascake met peren

speculaascake met peren

Tags:     

Deze overheerlijke speculaascake met peren maakte ik echt al een hele tijd geleden. (lees enkele jaren geleden) Maar nog steeds blijft dit een geweldig lekker recept!
Al helemaal nu het perenseizoen weer aangebroken is raad ik je aan om een keer deze paleo cake te bakken. Ik beloof je dat iedereen er van zal smullen.

Deze cake is vrij van gluten-, lactose- en geraffineerde suikers. Maar eerlijk is eerlijk; dat doet echt helemaal niks aan de smaak af.
Zoals met al het snoepen blijft trouwens gelden dat het verstandig is om het met mate te doen. Dat iets gezonder is betekend natuurlijk niet dat je opeens jezelf helemaal vol moet proppen met lekkers πŸ˜‰

Dan nog iets; deze speculaascake blijft zeker een beetje smeuΓ―g na het bakken. Dit is zeker geen droge cake waarbij je liters thee of koffie nodig hebt om hem weg te spoelen.
Gebruik bij voorkeur peren die nog een beetje hard zijn. Overrijpe peren zou ik niet gebruiken voor dit recept.

IngrediΓ«nten
– 250 gr amandelmeel
– 1 tl bakpoeder
– snufje zout
– 1 el speculaaskruiden
– 1 tl vanille extract
– 60 ml vloeibare kokosolie
– 100 ml honing
– 3 eieren (op kamertemperatuur)
– 2 peren
– 1 el citroensap

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bedek de bodem van een ronde springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in.

Schil de peren, en snijd in de lengte in 8 stukken en verwijder het klokhuis.
Doe in een kommetje en besprenkel met de citroensap.

Mix amandelmeel, bakpoeder, speculaaskruiden en zout in een kom door elkaar.

Meng in een andere kom kokosolie, eieren, honing en vanille door elkaar.

Voeg al roerend de natte ingrediΓ«nten bij de droge ingrediΓ«nten en blijf roeren tot het een glad beslag is.
Schep het beslag in de cakevorm.

Verdeel de stukken peer over de cake (bijvoorbeeld in een cirkel).

Bak de cake 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
Test even met een satΓ© prikker of de cake na 30 minuten goed gaar is.

    9 reacties

  • Yolanda 21 september 2016 Beantwoord

    Kan ik ook minder honing gebruiken?
    Moet er dan iets voor in de plaats?

    • Simone 21 september 2016 Beantwoord

      Je kunt gewoon gebruiken hoor πŸ™‚

  • Yolanda 21 september 2016 Beantwoord

    mijn vraag is kun je gewoon (minder) honing gebruiken of Moet je Dan iets anders toevoegen?

  • Simone 21 september 2016 Beantwoord

    Oh haha ik zie dat mijn antwoord ook niet helemaal compleet was. Ik denk namelijk dat je gewoon minder kan gebruiken zonder iets anders te vervangen πŸ™‚

  • Marianne 21 september 2016 Beantwoord

    Zou ik ook ander meel kunnen gebruiken voor de speculaascake met peren.
    Groetjes,
    Marianne

    • Simone 21 september 2016 Beantwoord

      Hi Marianne,

      Als je een ander meel wilt gebruiken zou ik voor een ander notenmeel gaan.

      Gr, Simone

  • Marianne 21 september 2016 Beantwoord

    Dank je wel Simone, ik ga op zoek.

    Gr, Marianne

  • Joyce 21 september 2016 Beantwoord

    Lijkt me heerlijk! Ik ga m maken voor Sinterklaas dit wknd! Vraagje, heb je m gebakken in een hetelucht of elektrische oven op 180 graden? πŸ™‚

    • Simone 21 september 2016 Beantwoord

      Top! Ik heb deze gebakken in een elektrische oven πŸ™‚

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep πŸ₯„ mee; vol van smaak door het gebruik van baharat πŸ™Œ.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; πŸ˜πŸ™Œ in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.