Paleo Recepten Zoet

Speculaascake met peren

speculaascake met peren

Tags:     

Deze overheerlijke speculaascake met peren maakte ik echt al een hele tijd geleden. (lees enkele jaren geleden) Maar nog steeds blijft dit een geweldig lekker recept!
Al helemaal nu het perenseizoen weer aangebroken is raad ik je aan om een keer deze paleo cake te bakken. Ik beloof je dat iedereen er van zal smullen.

Deze cake is vrij van gluten-, lactose- en geraffineerde suikers. Maar eerlijk is eerlijk; dat doet echt helemaal niks aan de smaak af.
Zoals met al het snoepen blijft trouwens gelden dat het verstandig is om het met mate te doen. Dat iets gezonder is betekend natuurlijk niet dat je opeens jezelf helemaal vol moet proppen met lekkers 😉

Dan nog iets; deze speculaascake blijft zeker een beetje smeuïg na het bakken. Dit is zeker geen droge cake waarbij je liters thee of koffie nodig hebt om hem weg te spoelen.
Gebruik bij voorkeur peren die nog een beetje hard zijn. Overrijpe peren zou ik niet gebruiken voor dit recept.

Ingrediënten
– 250 gr amandelmeel
– 1 tl bakpoeder
– snufje zout
– 1 el speculaaskruiden
– 1 tl vanille extract
– 60 ml vloeibare kokosolie
– 100 ml honing
– 3 eieren (op kamertemperatuur)
– 2 peren
– 1 el citroensap

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bedek de bodem van een ronde springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in.

Schil de peren, en snijd in de lengte in 8 stukken en verwijder het klokhuis.
Doe in een kommetje en besprenkel met de citroensap.

Mix amandelmeel, bakpoeder, speculaaskruiden en zout in een kom door elkaar.

Meng in een andere kom kokosolie, eieren, honing en vanille door elkaar.

Voeg al roerend de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en blijf roeren tot het een glad beslag is.
Schep het beslag in de cakevorm.

Verdeel de stukken peer over de cake (bijvoorbeeld in een cirkel).

Bak de cake 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
Test even met een saté prikker of de cake na 30 minuten goed gaar is.

    11 reacties

  • Yolanda 21 september 2016 Beantwoord

    Kan ik ook minder honing gebruiken?
    Moet er dan iets voor in de plaats?

    • Simone 21 september 2016 Beantwoord

      Je kunt gewoon gebruiken hoor 🙂

  • Yolanda 21 september 2016 Beantwoord

    mijn vraag is kun je gewoon (minder) honing gebruiken of Moet je Dan iets anders toevoegen?

  • Simone 21 september 2016 Beantwoord

    Oh haha ik zie dat mijn antwoord ook niet helemaal compleet was. Ik denk namelijk dat je gewoon minder kan gebruiken zonder iets anders te vervangen 🙂

  • Marianne 21 september 2016 Beantwoord

    Zou ik ook ander meel kunnen gebruiken voor de speculaascake met peren.
    Groetjes,
    Marianne

    • Simone 21 september 2016 Beantwoord

      Hi Marianne,

      Als je een ander meel wilt gebruiken zou ik voor een ander notenmeel gaan.

      Gr, Simone

  • Marianne 21 september 2016 Beantwoord

    Dank je wel Simone, ik ga op zoek.

    Gr, Marianne

  • Joyce 21 september 2016 Beantwoord

    Lijkt me heerlijk! Ik ga m maken voor Sinterklaas dit wknd! Vraagje, heb je m gebakken in een hetelucht of elektrische oven op 180 graden? 🙂

    • Simone 21 september 2016 Beantwoord

      Top! Ik heb deze gebakken in een elektrische oven 🙂

  • Tilly 21 september 2016 Beantwoord

    Ik eet plantaardig, dus hoe kan ik de eieren vervangen?

    • Simone 21 september 2016 Beantwoord

      Hi Tilly,

      Daar heb ik zelf helaas geen ervaring mee.
      Maar volgensmij zijn er wel wat eivervangers beschikbaar, dit kun je het beste even via google zoeken.

      Gr, Simone

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories