Paleo Recepten Zoet

Speculaascake met peren

speculaascake met peren

Tags:     

Deze overheerlijke speculaascake met peren maakte ik echt al een hele tijd geleden. (lees enkele jaren geleden) Maar nog steeds blijft dit een geweldig lekker recept!
Al helemaal nu het perenseizoen weer aangebroken is raad ik je aan om een keer deze paleo cake te bakken. Ik beloof je dat iedereen er van zal smullen.

Deze cake is vrij van gluten-, lactose- en geraffineerde suikers. Maar eerlijk is eerlijk; dat doet echt helemaal niks aan de smaak af.
Zoals met al het snoepen blijft trouwens gelden dat het verstandig is om het met mate te doen. Dat iets gezonder is betekend natuurlijk niet dat je opeens jezelf helemaal vol moet proppen met lekkers 😉

Dan nog iets; deze speculaascake blijft zeker een beetje smeuïg na het bakken. Dit is zeker geen droge cake waarbij je liters thee of koffie nodig hebt om hem weg te spoelen.
Gebruik bij voorkeur peren die nog een beetje hard zijn. Overrijpe peren zou ik niet gebruiken voor dit recept.

Ingrediënten
– 250 gr amandelmeel
– 1 tl bakpoeder
– snufje zout
– 1 el speculaaskruiden
– 1 tl vanille extract
– 60 ml vloeibare kokosolie
– 100 ml honing
– 3 eieren (op kamertemperatuur)
– 2 peren
– 1 el citroensap

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bedek de bodem van een ronde springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in.

Schil de peren, en snijd in de lengte in 8 stukken en verwijder het klokhuis.
Doe in een kommetje en besprenkel met de citroensap.

Mix amandelmeel, bakpoeder, speculaaskruiden en zout in een kom door elkaar.

Meng in een andere kom kokosolie, eieren, honing en vanille door elkaar.

Voeg al roerend de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en blijf roeren tot het een glad beslag is.
Schep het beslag in de cakevorm.

Verdeel de stukken peer over de cake (bijvoorbeeld in een cirkel).

Bak de cake 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
Test even met een saté prikker of de cake na 30 minuten goed gaar is.

    13 reacties

  • Yolanda 21 september 2016 Beantwoord

    Kan ik ook minder honing gebruiken?
    Moet er dan iets voor in de plaats?

    • Simone 21 september 2016 Beantwoord

      Je kunt gewoon gebruiken hoor 🙂

  • Yolanda 21 september 2016 Beantwoord

    mijn vraag is kun je gewoon (minder) honing gebruiken of Moet je Dan iets anders toevoegen?

  • Simone 21 september 2016 Beantwoord

    Oh haha ik zie dat mijn antwoord ook niet helemaal compleet was. Ik denk namelijk dat je gewoon minder kan gebruiken zonder iets anders te vervangen 🙂

  • Marianne 21 september 2016 Beantwoord

    Zou ik ook ander meel kunnen gebruiken voor de speculaascake met peren.
    Groetjes,
    Marianne

    • Simone 21 september 2016 Beantwoord

      Hi Marianne,

      Als je een ander meel wilt gebruiken zou ik voor een ander notenmeel gaan.

      Gr, Simone

  • Marianne 21 september 2016 Beantwoord

    Dank je wel Simone, ik ga op zoek.

    Gr, Marianne

  • Joyce 21 september 2016 Beantwoord

    Lijkt me heerlijk! Ik ga m maken voor Sinterklaas dit wknd! Vraagje, heb je m gebakken in een hetelucht of elektrische oven op 180 graden? 🙂

    • Simone 21 september 2016 Beantwoord

      Top! Ik heb deze gebakken in een elektrische oven 🙂

  • Tilly 21 september 2016 Beantwoord

    Ik eet plantaardig, dus hoe kan ik de eieren vervangen?

    • Simone 21 september 2016 Beantwoord

      Hi Tilly,

      Daar heb ik zelf helaas geen ervaring mee.
      Maar volgensmij zijn er wel wat eivervangers beschikbaar, dit kun je het beste even via google zoeken.

      Gr, Simone

  • Larissa 21 september 2016 Beantwoord

    Wauw ik heb deze net gemaakt! Over heeeeeerlijk! Weet je toevallig de voedingswaarden van deze taart?

    • Simone 21 september 2016 Beantwoord

      Top om te horen!
      Nee die weet ik niet, heb ik nog nooit berekend hiervoor 🙂

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Heb je nog een chocoladeletter "over"? Ik maakte van 1 chocoladeletter deze chocoladereepjes. 1 naturel, 1 met walnoten, 1 met rozijnen en 1 met discodip. Yum! 😍.
.
#chocolate #chocolade #chocoladereep #chocoladeletter #snack #snoepen #treat #allesmetmate #koffietijd #ishetalkoffietijd #foodie #nowaste #foodquotesnl
  • Deze romige broccolisoep met dille is ongelofelijk lekker! 😍 🙌 Veel lekkerder dan de standaard brocollisoep én met een geheim ingrediënt 😏.
.
Directe link naar recept in bio.
.
#soup #soep #broccoli  #broccolisoup #broccolisoep #lunch #voorgerecht #paleo #lactosevrij #health #healthy #healthyfood #gezond #gezondeten #foodie #foodquotesnl
  • Gisteren kocht ik bij het groentewinkeltje om de hoek al dit lekkers! 😍 worden jullie er ook altijd zo vrolijk van?
De rabarber verbaasde mij ook.. hij verzekerde me echter dat deze écht lekker is. Ik hoop het! Onwijs fan van rabarber 🙌❤️.
.
#fruit #groenteboer #groentewinkel #gezondsnoepen #spuitjes #brusselsprouts #mango #ananas #pineapple #sinaasappel #peren #pears #appels #appeltjevoordedorst #rabarber #rhubarb #foodie #foodquotesnl
  • Op zoek naar een lekker ontbijtreceptje? 😍 Maak dan eens deze cacao puffs!
Ze lijken verdacht veel op de ontbijtgranen die ik vroeger heel af en toe kreeg, maar dan zijn deze stukken gezonder! Enne; maak een voorraadje voor in de vriezer. Deze wil je namelijk blijven eten!
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
.
#cacaopuffs #cacao #chocolade #chocolate #paleo #glutenvrij #glutenfree #ontbijt #breakfast #gezond #gezondeten #health #healthyfood #foodphotography #foodquotesnl
  • Deze avond at ik deze heerlijke maaltijd 👆. Manlief at niet mee; dus het was weer tijd voor bloemkoolrijst! 😍 perfect met biefstuk en groenten in een heerlijke saus. Oh en een comfortabele fluffy trui 🙌❤️.
.
.
#paleo #paleodinner #paleofood #health #healthy #healthyfood #bloemkoolrijst #cauliflowerrice #gezond #gezondeten #foodie #foodquotesnl
  • Deze hartige taart met champignons en ui is heerlijk! Door het gebruik van roomkaas is de vulling wordt deze fluweelzacht wat nét dat beetje extra geeft.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
.
#hartigetaart #bladerdeeg #champignons #uien #mushrooms #pie #dinner #diner #overheerlijk #lunch #lekkermeteensalade #wewv #foodquotesnl
  • Ik nestel me vandaag op de bank met een stapel magazines die ik nog niet gelezen heb (oeps.. maar liefst 7 stuks!). Gewoon even tijd voor mezelf ❤️.
Zo jammer dat dit het laatste nummer is van @jamiemagazinenl 😢!
Oh en ik heb een Foodies dubbel (zie m’n stories), laat het me even weten als jij hem zou willen hebben! 🙌
  • Mijn eerste recept voor 2018 is op en top comfortfood; runderstoof met wortel, pastinaak en krieltjes. 😍 een perfect begin als je het mij vraagt!
Makkelijk te maken in de autocook, slowcooker of gewoon op het vuur.
.
Directe link naar recept in bio en stories.