Diner Groenten Lunch Recepten Salades

Salade met geitenkaas en aardbeiensaus

Tags:     

Sponsored. Een salade met geitenkaas is wat mij betreft altijd een goed idee. Maar deze met aardbeiensaus en geroosterd amandelschaafsel heeft nét dat beetje extra. Extra speciaal en extra lekker!  Eet je met me mee?

Hero vroeg me een recept te ontwikkelen voor het diner met hun Hero le Fruit aardbeien. Even dacht ik nog; oei… een hoofdgerecht met aardbeien? Dat wordt lastig! Tot ik even goed nadacht en tot de conclusie kwam dat geitenkaas en zoet echt een ‘match-made-in-heaven’ zijn.
Ben je benieuwd naar meer recepten met jam? Neem dan een kijkje in de Hero jam studio. En als je er dan toch bent; kijk meteen even hoe jij kans maakt op een KitchenAid.

Ingrediënten, voor 2 personen
– 2 geitenkaasjes
– 2 el honing
– 150 gr gemengde sla
– 1 gele paprika
– Halve groene paprika
– 1 geroosterde paprika
– 2 el amandelschaafsel
– 5 tl Hero Le Fruit aardbeien
– 5 tl water

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Zet alvast een bakplaat klaar met een vel bakpapier.

Haal de 2 geitenkaasjes uit de verpakking en leg op het bakpapier. Besprenkel met de honing.

Bak de kaasjes ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Verdeel ondertussen de sla over 2 borden.

Snijd alle 3 de paprika’s in dunne reepjes en verdeel over de sla.

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.

Meng in een kommetje de Hero Le Fruit met het water. Doe over in 2 kleine bakjes.

Leg op beide borden een warm geitenkaasje op de salade.

Bestrooi met het amandelschaafsel.

Verdeel een beetje aardbeiensaus over de geitenkaasjes en zet het bakje op het bord erbij.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.