Diner Groenten Lunch Recepten Salades

Salade met geitenkaas en aardbeiensaus

Tags:     

Sponsored. Een salade met geitenkaas is wat mij betreft altijd een goed idee. Maar deze met aardbeiensaus en geroosterd amandelschaafsel heeft nét dat beetje extra. Extra speciaal en extra lekker!  Eet je met me mee?

Hero vroeg me een recept te ontwikkelen voor het diner met hun Hero le Fruit aardbeien. Even dacht ik nog; oei… een hoofdgerecht met aardbeien? Dat wordt lastig! Tot ik even goed nadacht en tot de conclusie kwam dat geitenkaas en zoet echt een ‘match-made-in-heaven’ zijn.
Ben je benieuwd naar meer recepten met jam? Neem dan een kijkje in de Hero jam studio. En als je er dan toch bent; kijk meteen even hoe jij kans maakt op een KitchenAid.

Ingrediënten, voor 2 personen
– 2 geitenkaasjes
– 2 el honing
– 150 gr gemengde sla
– 1 gele paprika
– Halve groene paprika
– 1 geroosterde paprika
– 2 el amandelschaafsel
– 5 tl Hero Le Fruit aardbeien
– 5 tl water

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Zet alvast een bakplaat klaar met een vel bakpapier.

Haal de 2 geitenkaasjes uit de verpakking en leg op het bakpapier. Besprenkel met de honing.

Bak de kaasjes ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Verdeel ondertussen de sla over 2 borden.

Snijd alle 3 de paprika’s in dunne reepjes en verdeel over de sla.

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.

Meng in een kommetje de Hero Le Fruit met het water. Doe over in 2 kleine bakjes.

Leg op beide borden een warm geitenkaasje op de salade.

Bestrooi met het amandelschaafsel.

Verdeel een beetje aardbeiensaus over de geitenkaasjes en zet het bakje op het bord erbij.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep 🥄 mee; vol van smaak door het gebruik van baharat 🙌.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; 😍🙌 in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.