Diner Groenten Lunch Recepten Salades

Salade met geitenkaas en aardbeiensaus

Tags:     

Sponsored. Een salade met geitenkaas is wat mij betreft altijd een goed idee. Maar deze met aardbeiensaus en geroosterd amandelschaafsel heeft nét dat beetje extra. Extra speciaal en extra lekker!  Eet je met me mee?

Hero vroeg me een recept te ontwikkelen voor het diner met hun Hero le Fruit aardbeien. Even dacht ik nog; oei… een hoofdgerecht met aardbeien? Dat wordt lastig! Tot ik even goed nadacht en tot de conclusie kwam dat geitenkaas en zoet echt een ‘match-made-in-heaven’ zijn.
Ben je benieuwd naar meer recepten met jam? Neem dan een kijkje in de Hero jam studio. En als je er dan toch bent; kijk meteen even hoe jij kans maakt op een KitchenAid.

Ingrediënten, voor 2 personen
– 2 geitenkaasjes
– 2 el honing
– 150 gr gemengde sla
– 1 gele paprika
– Halve groene paprika
– 1 geroosterde paprika
– 2 el amandelschaafsel
– 5 tl Hero Le Fruit aardbeien
– 5 tl water

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Zet alvast een bakplaat klaar met een vel bakpapier.

Haal de 2 geitenkaasjes uit de verpakking en leg op het bakpapier. Besprenkel met de honing.

Bak de kaasjes ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Verdeel ondertussen de sla over 2 borden.

Snijd alle 3 de paprika’s in dunne reepjes en verdeel over de sla.

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.

Meng in een kommetje de Hero Le Fruit met het water. Doe over in 2 kleine bakjes.

Leg op beide borden een warm geitenkaasje op de salade.

Bestrooi met het amandelschaafsel.

Verdeel een beetje aardbeiensaus over de geitenkaasjes en zet het bakje op het bord erbij.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️
  • Weet je nog niet wat je vanavond gaat eten? Dan is dit paleo maaltje een aanrader; broccolirijst met "sate"saus en wokgroenten. De satésaus maken we niet met pinda's natuurlijk 😉. Daarbij bestaat deze maaltijd voor 80% uit groenten!
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • Met slechts 5 ingrediënten zet je deze overheerlijke bokkenpootjes ijstaart op tafel! Een favoriet bij velen 😍❤️.
Het recept wordt de laatste tijd weer veel bekeken op de website! De directe link in mijn bio 🙌
  • Mijn ontbijt van vandaag bestaat uit zoete kersen en watermeloen. De rest van het fruit is helaas nog niet helemaal rijp, dus doet (voor nu) dienst als decoratie 😋
  • Bowls zijn hot! Pokébowls, smoothiebowls, tegenwoordig gaat alles in een kom. @wonderlicious_nl  schreef een review en het staat nu online! Zie de link in mijn bio.
  • Vanmiddag even de stad in geweest, om de drukte te trotseren had ik wel even wat comfortfood in de zin van nachos nodig 😉 (van Taco Bell)
  • Weer onwijs blij met deze mooie bos bloemen! 😍🌷🌸🌺🌻🌼💐 ik heb mezelf een @bloomonnl abonnementje gegeven en nog steeds onwijs blij mee.
In mijn stories een close-up van de bloemen en een link voor een gratis vaas (en een gratis bosje bloemen voor mij 😇)