Inspiratie Monday Meets

Monday Meets: Out mijn keuken

out mijn keuken

Tags:   

Vandaag alles over de favorieten van de dame achter Out mijn keuken. Zo lees je of ze het liefste koffie/thee drinkt, haar beste herinnering aan eten, haar favoriete gerecht en deelt ze een recept voor een margarita.

Wie
Mijn naam is Esther Out. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Mijn zoon is 12 en mijn dochter is 15. Ik ben 44 jaar oud (geboren op schrikkeldag, dus eigenlijk pas 11) en al jaren is mijn allergrootste liefhebberij koken. Ik heb geen kookopleiding gevolgd en mijn moeder was ook niet echt een keukenprinses, dus wat ik weet heb ik zelf uitgevogeld.  Ik vind het bijna magisch hoe je door het samenvoegen van een aantal losse ingrediënten iets heel nieuws kunt creëren. Verder verzamel ik kookboeken en kookkennis ;-). Het leuke van koken vind ik dat je nooit uitgeleerd bent.

Wat
Ik blog op mijn oude trouwe HP laptopje over koken. Ik post voornamelijk recepten maar schrijf ook graag reviews over kookboeken of producten die met eten en koken te maken hebben. Ik ben in maart van dit jaar begonnen met mijn blog en ben enorm blij met de hoeveelheid lezers en volgers op sociale media die ik inmiddels al heb. Dat stimuleert enorm om ermee door te gaan. Los van het feit dat ik er heel erg veel plezier in heb om het te doen natuurlijk. Ik probeer elke dag een nieuwe post online te zetten en tot nu toe is me dat, door goed vooruit te plannen, gelukt.

Koffie/Thee
KOFFIE! Ik ben een enorme liefhebber van koffie. Het liefst vrij sterk en zwart als de nacht. Het gekke is dat ik erg van koffie houd, maar niet zo weg ben van vanalles met een koffiesmaak. Net als met chocolade eigenlijk. Pure donkere chocolade vind ik heerlijk, maar ik zou bijvoorbeeld niet zo snel kiezen voor chocoladeijs.
Thee drink ik voornamelijk in de winter omdat ik dan gewoon (koud) water moeilijk wegkrijg. Ik drink dan het liefst Lady Grey van Twinnings (het blauwe doosje), zonder suiker of melk.

out mijn keuken

Hartig/Zoet
Ik ben geen zoetekauw. Ik vind taart op zijn tijd best lekker, maar het is me al gauw te zoet. Snoep heb ik eigenlijk nooit in huis. Alleen af en toe een goed stuk pure chocolade.  Ik ben daarentegen wel erg van de hartig. Ik lust bijna alles. Mijn maaltijden zijn vaak stevig en bevatten naast behoorlijk wat groenten meestal ook vlees en/of kaas.  Bij de borrel eet ik het liefst hartige hapjes als kaas, worst en noten.

Beste herinnering aan eten
Een late vakantielunch op het terras van Antica Lanterna in Avigliano Umbro in de Italiaanse provincie Umbrië. Toen we neerstreken zag het er niet heel veelbelovend uit, maar we hadden zo’n trek! Plastic meubels met plastic op de tafels. En toen werd de Antipasti geserveerd. Een prachtige schaal met de wereld aan kazen, worstsoorten, vijgen en ander lekkers. Daarna at ik daar de lekkerste pasta met truffel die ik ooit heb geproefd!
Verder herinner ik mij een restaurantje in San Francisco waar mijn man en ik tijdens onze huwelijksreis (17 jaar geleden) hebben gegeten: Cliff House. Heerlijk gegeten met een waanzinnig uitzicht. De foto is niet zo goed, maar het idee is duidelijk denk ik.

Favoriete foodspot
Er zijn zoveel fijne plekken om te eten dat ik er niet één specifiek kan noemen. Eten heeft voor mij te maken met herinneringen en goed gezelschap. Dat kan op vele plekken. Ik houd van culinaire hoogstandjes, maar soms voldoet een goede patat pinda van de snack op de hoek ook aan alle eisen van het moment.

Favoriete gerecht
Lasagne Bolognese met een klassieke tiramisu na … en heel veel andere, vooral Italiaanse dingen 😉

Quote/Motto/Lijfspreuk
Deze vind ik bijzonder geestig en past goed bij me:

chocolade quote

MondayFavorite
Maandagen zijn vaak wat ‘blue’. De week duurt nog zo lang en het weekend is net voorbij … Maandag is dus bij uitstek een geschikte dag om de boel een beetje op te leuken.  Maak eens een lekkere Margarita als je thuiskomt uit je werk:

Doe 150 ml tequila blanco met 100 ml triple sec  (heldere sinaasappellikeur) en 75 ml limoensap en een paar ijsblokjes in een shaker en shake dit goed door elkaar.  Maak de randen van de glazen vochtig en dip ze even in zout. Doe dan ijsblokjes in de glazen en verdeel de drank over de glazen. Serveer met een rietje. Proost! Op de maandag!

Waar
www.outmijnkeuken.nl

    4 reacties

  • Alexandra in't Hout 26 september 2016 Beantwoord

    Leuk artikel hoor Esther! En ja, die quote over chocolade ken ik en jee……………….die past ook zo goed bij mij. Zeker als ik weer eens aan allerlei, maar altijd pure, chocolade zit. Laatst nog zo’n spannende reep donkere chocolade met zure kersen en chili……….😀 Lekker, maar ja, is nu op…….
    En ik lees veel over eten en koken (iedere dag jouw blog Esther), al ben ik er helemaal niet goed in. Dan maak ik voornemens……

  • Alexandra in't Hout 26 september 2016 Beantwoord

    Leuk artikel hoor Esther! En ja, die quote over chocolade ken ik en jee……………….die past ook zo goed bij mij. Zeker als ik weer eens aan allerlei, maar altijd pure, chocolade zit. Laatst nog zo’n spannende reep donkere chocolade met zure kersen en chili……….😀 Lekker, maar ja, is nu op…….
    En ik lees veel over eten en koken (iedere dag jouw blog Esther), al ben ik er helemaal niet goed in. Dan maak ik voornemens……

  • Alexandra in't Hout 26 september 2016 Beantwoord

    Leuk artikel hoor Esther! En ja, die quote over chocolade ken ik en jee……………….die past ook zo goed bij mij. Zeker als ik weer eens aan allerlei, maar altijd pure, chocolade zit. Laatst nog zo’n spannende reep donkere chocolade met zure kersen en chili……….😀 Lekker, maar ja, is nu op…….
    En ik lees veel over eten en koken (iedere dag jouw blog Esther), al ben ik er helemaal niet goed in. Dan maak ik voornemens……

  • Alexandra in't Hout 26 september 2016 Beantwoord

    Leuk artikel hoor Esther! En ja, die quote over chocolade ken ik en jee……………….die past ook zo goed bij mij. Zeker als ik weer eens aan allerlei, maar altijd pure, chocolade zit. Laatst nog zo’n spannende reep donkere chocolade met zure kersen en chili……….😀 Lekker, maar ja, is nu op…….
    En ik lees veel over eten en koken (iedere dag jouw blog Esther), al ben ik er helemaal niet goed in. Dan maak ik voornemens……

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.