Inspiratie Monday Meets

Monday Meets: Out mijn keuken

out mijn keuken

Tags:   

Vandaag alles over de favorieten van de dame achter Out mijn keuken. Zo lees je of ze het liefste koffie/thee drinkt, haar beste herinnering aan eten, haar favoriete gerecht en deelt ze een recept voor een margarita.

Wie
Mijn naam is Esther Out. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Mijn zoon is 12 en mijn dochter is 15. Ik ben 44 jaar oud (geboren op schrikkeldag, dus eigenlijk pas 11) en al jaren is mijn allergrootste liefhebberij koken. Ik heb geen kookopleiding gevolgd en mijn moeder was ook niet echt een keukenprinses, dus wat ik weet heb ik zelf uitgevogeld.  Ik vind het bijna magisch hoe je door het samenvoegen van een aantal losse ingrediënten iets heel nieuws kunt creëren. Verder verzamel ik kookboeken en kookkennis ;-). Het leuke van koken vind ik dat je nooit uitgeleerd bent.

Wat
Ik blog op mijn oude trouwe HP laptopje over koken. Ik post voornamelijk recepten maar schrijf ook graag reviews over kookboeken of producten die met eten en koken te maken hebben. Ik ben in maart van dit jaar begonnen met mijn blog en ben enorm blij met de hoeveelheid lezers en volgers op sociale media die ik inmiddels al heb. Dat stimuleert enorm om ermee door te gaan. Los van het feit dat ik er heel erg veel plezier in heb om het te doen natuurlijk. Ik probeer elke dag een nieuwe post online te zetten en tot nu toe is me dat, door goed vooruit te plannen, gelukt.

Koffie/Thee
KOFFIE! Ik ben een enorme liefhebber van koffie. Het liefst vrij sterk en zwart als de nacht. Het gekke is dat ik erg van koffie houd, maar niet zo weg ben van vanalles met een koffiesmaak. Net als met chocolade eigenlijk. Pure donkere chocolade vind ik heerlijk, maar ik zou bijvoorbeeld niet zo snel kiezen voor chocoladeijs.
Thee drink ik voornamelijk in de winter omdat ik dan gewoon (koud) water moeilijk wegkrijg. Ik drink dan het liefst Lady Grey van Twinnings (het blauwe doosje), zonder suiker of melk.

out mijn keuken

Hartig/Zoet
Ik ben geen zoetekauw. Ik vind taart op zijn tijd best lekker, maar het is me al gauw te zoet. Snoep heb ik eigenlijk nooit in huis. Alleen af en toe een goed stuk pure chocolade.  Ik ben daarentegen wel erg van de hartig. Ik lust bijna alles. Mijn maaltijden zijn vaak stevig en bevatten naast behoorlijk wat groenten meestal ook vlees en/of kaas.  Bij de borrel eet ik het liefst hartige hapjes als kaas, worst en noten.

Beste herinnering aan eten
Een late vakantielunch op het terras van Antica Lanterna in Avigliano Umbro in de Italiaanse provincie Umbrië. Toen we neerstreken zag het er niet heel veelbelovend uit, maar we hadden zo’n trek! Plastic meubels met plastic op de tafels. En toen werd de Antipasti geserveerd. Een prachtige schaal met de wereld aan kazen, worstsoorten, vijgen en ander lekkers. Daarna at ik daar de lekkerste pasta met truffel die ik ooit heb geproefd!
Verder herinner ik mij een restaurantje in San Francisco waar mijn man en ik tijdens onze huwelijksreis (17 jaar geleden) hebben gegeten: Cliff House. Heerlijk gegeten met een waanzinnig uitzicht. De foto is niet zo goed, maar het idee is duidelijk denk ik.

Favoriete foodspot
Er zijn zoveel fijne plekken om te eten dat ik er niet één specifiek kan noemen. Eten heeft voor mij te maken met herinneringen en goed gezelschap. Dat kan op vele plekken. Ik houd van culinaire hoogstandjes, maar soms voldoet een goede patat pinda van de snack op de hoek ook aan alle eisen van het moment.

Favoriete gerecht
Lasagne Bolognese met een klassieke tiramisu na … en heel veel andere, vooral Italiaanse dingen 😉

Quote/Motto/Lijfspreuk
Deze vind ik bijzonder geestig en past goed bij me:

chocolade quote

MondayFavorite
Maandagen zijn vaak wat ‘blue’. De week duurt nog zo lang en het weekend is net voorbij … Maandag is dus bij uitstek een geschikte dag om de boel een beetje op te leuken.  Maak eens een lekkere Margarita als je thuiskomt uit je werk:

Doe 150 ml tequila blanco met 100 ml triple sec  (heldere sinaasappellikeur) en 75 ml limoensap en een paar ijsblokjes in een shaker en shake dit goed door elkaar.  Maak de randen van de glazen vochtig en dip ze even in zout. Doe dan ijsblokjes in de glazen en verdeel de drank over de glazen. Serveer met een rietje. Proost! Op de maandag!

Waar
www.outmijnkeuken.nl

    4 reacties

  • Alexandra in't Hout 26 september 2016 Beantwoord

    Leuk artikel hoor Esther! En ja, die quote over chocolade ken ik en jee……………….die past ook zo goed bij mij. Zeker als ik weer eens aan allerlei, maar altijd pure, chocolade zit. Laatst nog zo’n spannende reep donkere chocolade met zure kersen en chili……….😀 Lekker, maar ja, is nu op…….
    En ik lees veel over eten en koken (iedere dag jouw blog Esther), al ben ik er helemaal niet goed in. Dan maak ik voornemens……

  • Alexandra in't Hout 26 september 2016 Beantwoord

    Leuk artikel hoor Esther! En ja, die quote over chocolade ken ik en jee……………….die past ook zo goed bij mij. Zeker als ik weer eens aan allerlei, maar altijd pure, chocolade zit. Laatst nog zo’n spannende reep donkere chocolade met zure kersen en chili……….😀 Lekker, maar ja, is nu op…….
    En ik lees veel over eten en koken (iedere dag jouw blog Esther), al ben ik er helemaal niet goed in. Dan maak ik voornemens……

  • Alexandra in't Hout 26 september 2016 Beantwoord

    Leuk artikel hoor Esther! En ja, die quote over chocolade ken ik en jee……………….die past ook zo goed bij mij. Zeker als ik weer eens aan allerlei, maar altijd pure, chocolade zit. Laatst nog zo’n spannende reep donkere chocolade met zure kersen en chili……….😀 Lekker, maar ja, is nu op…….
    En ik lees veel over eten en koken (iedere dag jouw blog Esther), al ben ik er helemaal niet goed in. Dan maak ik voornemens……

  • Alexandra in't Hout 26 september 2016 Beantwoord

    Leuk artikel hoor Esther! En ja, die quote over chocolade ken ik en jee……………….die past ook zo goed bij mij. Zeker als ik weer eens aan allerlei, maar altijd pure, chocolade zit. Laatst nog zo’n spannende reep donkere chocolade met zure kersen en chili……….😀 Lekker, maar ja, is nu op…….
    En ik lees veel over eten en koken (iedere dag jouw blog Esther), al ben ik er helemaal niet goed in. Dan maak ik voornemens……

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Zondag bakdag? Deze cake met een subtiel vleugje sinaasappel is echt onwijs lekker! Recept staat al een tijdje online.
Directe link in m'n bio.