Monday Meets

Monday Meets: Out mijn keuken

out mijn keuken

Tags:    

Vandaag alles over de favorieten van de dame achter Out mijn keuken. Zo lees je of ze het liefste koffie/thee drinkt, haar beste herinnering aan eten, haar favoriete gerecht en deelt ze een recept voor een margarita.

Wie
Mijn naam is Esther Out. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Mijn zoon is 12 en mijn dochter is 15. Ik ben 44 jaar oud (geboren op schrikkeldag, dus eigenlijk pas 11) en al jaren is mijn allergrootste liefhebberij koken. Ik heb geen kookopleiding gevolgd en mijn moeder was ook niet echt een keukenprinses, dus wat ik weet heb ik zelf uitgevogeld.  Ik vind het bijna magisch hoe je door het samenvoegen van een aantal losse ingrediënten iets heel nieuws kunt creëren. Verder verzamel ik kookboeken en kookkennis ;-). Het leuke van koken vind ik dat je nooit uitgeleerd bent.

Wat
Ik blog op mijn oude trouwe HP laptopje over koken. Ik post voornamelijk recepten maar schrijf ook graag reviews over kookboeken of producten die met eten en koken te maken hebben. Ik ben in maart van dit jaar begonnen met mijn blog en ben enorm blij met de hoeveelheid lezers en volgers op sociale media die ik inmiddels al heb. Dat stimuleert enorm om ermee door te gaan. Los van het feit dat ik er heel erg veel plezier in heb om het te doen natuurlijk. Ik probeer elke dag een nieuwe post online te zetten en tot nu toe is me dat, door goed vooruit te plannen, gelukt.

Koffie/Thee
KOFFIE! Ik ben een enorme liefhebber van koffie. Het liefst vrij sterk en zwart als de nacht. Het gekke is dat ik erg van koffie houd, maar niet zo weg ben van vanalles met een koffiesmaak. Net als met chocolade eigenlijk. Pure donkere chocolade vind ik heerlijk, maar ik zou bijvoorbeeld niet zo snel kiezen voor chocoladeijs.
Thee drink ik voornamelijk in de winter omdat ik dan gewoon (koud) water moeilijk wegkrijg. Ik drink dan het liefst Lady Grey van Twinnings (het blauwe doosje), zonder suiker of melk.

out mijn keuken

Hartig/Zoet
Ik ben geen zoetekauw. Ik vind taart op zijn tijd best lekker, maar het is me al gauw te zoet. Snoep heb ik eigenlijk nooit in huis. Alleen af en toe een goed stuk pure chocolade.  Ik ben daarentegen wel erg van de hartig. Ik lust bijna alles. Mijn maaltijden zijn vaak stevig en bevatten naast behoorlijk wat groenten meestal ook vlees en/of kaas.  Bij de borrel eet ik het liefst hartige hapjes als kaas, worst en noten.

Beste herinnering aan eten
Een late vakantielunch op het terras van Antica Lanterna in Avigliano Umbro in de Italiaanse provincie Umbrië. Toen we neerstreken zag het er niet heel veelbelovend uit, maar we hadden zo’n trek! Plastic meubels met plastic op de tafels. En toen werd de Antipasti geserveerd. Een prachtige schaal met de wereld aan kazen, worstsoorten, vijgen en ander lekkers. Daarna at ik daar de lekkerste pasta met truffel die ik ooit heb geproefd!
Verder herinner ik mij een restaurantje in San Francisco waar mijn man en ik tijdens onze huwelijksreis (17 jaar geleden) hebben gegeten: Cliff House. Heerlijk gegeten met een waanzinnig uitzicht. De foto is niet zo goed, maar het idee is duidelijk denk ik.

Favoriete foodspot
Er zijn zoveel fijne plekken om te eten dat ik er niet één specifiek kan noemen. Eten heeft voor mij te maken met herinneringen en goed gezelschap. Dat kan op vele plekken. Ik houd van culinaire hoogstandjes, maar soms voldoet een goede patat pinda van de snack op de hoek ook aan alle eisen van het moment.

Favoriete gerecht
Lasagne Bolognese met een klassieke tiramisu na … en heel veel andere, vooral Italiaanse dingen 😉

Quote/Motto/Lijfspreuk
Deze vind ik bijzonder geestig en past goed bij me:

chocolade quote

MondayFavorite
Maandagen zijn vaak wat ‘blue’. De week duurt nog zo lang en het weekend is net voorbij … Maandag is dus bij uitstek een geschikte dag om de boel een beetje op te leuken.  Maak eens een lekkere Margarita als je thuiskomt uit je werk:

Doe 150 ml tequila blanco met 100 ml triple sec  (heldere sinaasappellikeur) en 75 ml limoensap en een paar ijsblokjes in een shaker en shake dit goed door elkaar.  Maak de randen van de glazen vochtig en dip ze even in zout. Doe dan ijsblokjes in de glazen en verdeel de drank over de glazen. Serveer met een rietje. Proost! Op de maandag!

Waar
www.outmijnkeuken.nl

    4 reacties

  • Alexandra in't Hout 26 september 2016 Beantwoord

    Leuk artikel hoor Esther! En ja, die quote over chocolade ken ik en jee……………….die past ook zo goed bij mij. Zeker als ik weer eens aan allerlei, maar altijd pure, chocolade zit. Laatst nog zo’n spannende reep donkere chocolade met zure kersen en chili……….😀 Lekker, maar ja, is nu op…….
    En ik lees veel over eten en koken (iedere dag jouw blog Esther), al ben ik er helemaal niet goed in. Dan maak ik voornemens……

  • Alexandra in't Hout 26 september 2016 Beantwoord

    Leuk artikel hoor Esther! En ja, die quote over chocolade ken ik en jee……………….die past ook zo goed bij mij. Zeker als ik weer eens aan allerlei, maar altijd pure, chocolade zit. Laatst nog zo’n spannende reep donkere chocolade met zure kersen en chili……….😀 Lekker, maar ja, is nu op…….
    En ik lees veel over eten en koken (iedere dag jouw blog Esther), al ben ik er helemaal niet goed in. Dan maak ik voornemens……

  • Alexandra in't Hout 26 september 2016 Beantwoord

    Leuk artikel hoor Esther! En ja, die quote over chocolade ken ik en jee……………….die past ook zo goed bij mij. Zeker als ik weer eens aan allerlei, maar altijd pure, chocolade zit. Laatst nog zo’n spannende reep donkere chocolade met zure kersen en chili……….😀 Lekker, maar ja, is nu op…….
    En ik lees veel over eten en koken (iedere dag jouw blog Esther), al ben ik er helemaal niet goed in. Dan maak ik voornemens……

  • Alexandra in't Hout 26 september 2016 Beantwoord

    Leuk artikel hoor Esther! En ja, die quote over chocolade ken ik en jee……………….die past ook zo goed bij mij. Zeker als ik weer eens aan allerlei, maar altijd pure, chocolade zit. Laatst nog zo’n spannende reep donkere chocolade met zure kersen en chili……….😀 Lekker, maar ja, is nu op…….
    En ik lees veel over eten en koken (iedere dag jouw blog Esther), al ben ik er helemaal niet goed in. Dan maak ik voornemens……

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen 😇
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes 😍🙌 perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer 🙌. De link naar het recept staat in mijn bio.