Diner Recepten Vlees

De allerlekkerste pastasaus

pastasaus

Tags:    

Vandaag het eerste recept uit de kookboeken & tijdschriften challenge. Deze pastasaus hebben wij omgedoopt tot officieel de allerlekkerste pastasaus ooit! Erg lekker dus en ook nog eens snel te maken, de ideale combinatie toch?

Dit recept is mijn aangepaste versie van Jamie Oliver’s “pasta voor zwangere Jools’ recept uit het boek ‘Jamie in 30 minuten’. Je vind het originele recept op pagina 32 van dit kookboek.
Ik vond het alleen een beetje raar om mijn recept ook die titel te geven.. Dus vandaar gewoon; de allerlekkerste pastasaus. Daarbij heb ik ook het een en ander veranderd aan het recept, dus wellicht was de zwangere Jools er niet heel blij meer van geworden 😉

Eet de pastasaus bij pasta of zoodles naar jouw keuze. Het is echt zo’n saus die overal lekker bij combineert.

pastasaus

Onderstaande saus is genoeg voor 4 personen. Ben je met minder personen? Deze saus laat zich ook goed invriezen, zo heb je altijd een lekkere pastasaus bij de hand.

Ingrediënten
– 4 lente-uien
– 1 winterwortel
– 2 stengels bleekselderij
– 1 rode paprika
– 350-400 gr rundergehakt
– 1 tl gedroogde oregano
– 1 tl venkelzaad
– 3 tenen knoflook
– 2 el balsamico azijn
– 400 gr tomatenblokjes in blik
– zout en peper

Bereiding
Maak de lente-ui, wortel, bleekselderij en paprika schoon en snijd in grove stukken.
Doe ze in de keukenmachine en hak door elkaar tot er een fijn mengsel ontstaat.

Voeg het gehakt, oregano, venkelzaad en een snuf zout en peper toe en hak pulserend door elkaar tot alles goed gemengd is.

Verhit een koekenpan met een flinke scheut olijfolie. Schep hierin het gehakt-groentenmengsel.
Bak tot het gehakt goed gaar is terwijl je regelmatig roert.

Knijp de knoflooktenen boven de pan uit en roer er balsamico azijn en tomatenblokjes doorheen. Laat enkele minuten pruttelen.

Proef en breng eventueel nog op smaak met een snufje zout en peper.

    reactie

  • Anja 28 september 2016 Beantwoord

    Leuk! Een kookboekenchallenge 😀
    Klinkt lekker hoor, daar zou ik in ieder geval geen moeite hebben.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories