Recepten Vlees

De allerlekkerste pastasaus

pastasaus

Tags:      

Vandaag het eerste recept uit de kookboeken & tijdschriften challenge. Deze pastasaus hebben wij omgedoopt tot officieel de allerlekkerste pastasaus ooit! Erg lekker dus en ook nog eens snel te maken, de ideale combinatie toch?

Dit recept is mijn aangepaste versie van Jamie Oliver’s “pasta voor zwangere Jools’ recept uit het boek ‘Jamie in 30 minuten’. Je vindΒ hetΒ originele recept op pagina 32Β van dit kookboek.
Ik vond het alleen een beetje raar om mijn recept ook die titel te geven.. Dus vandaar gewoon; de allerlekkerste pastasaus. Daarbij heb ik ook het een en ander veranderd aan het recept, dus wellicht was de zwangere Jools er niet heel blij meer van geworden πŸ˜‰

Eet de pastasaus bij pasta of zoodles naar jouw keuze. Het is echt zo’n saus die overal lekker bij combineert.

pastasaus

Onderstaande saus is genoeg voor 4 personen. Ben je met minder personen? Deze saus laat zich ook goed invriezen, zo heb je altijd een lekkere pastasaus bij de hand.

IngrediΓ«nten
– 4 lente-uien
– 1 winterwortel
– 2 stengels bleekselderij
– 1 rode paprika
– 350-400 gr rundergehakt
– 1 tl gedroogde oregano
– 1 tl venkelzaad
– 3 tenen knoflook
– 2 el balsamico azijn
– 400 gr tomatenblokjes in blik
– zout en peper

Bereiding
Maak de lente-ui, wortel, bleekselderij en paprika schoon en snijd in grove stukken.
Doe ze in de keukenmachine en hak door elkaar tot er een fijn mengsel ontstaat.

Voeg het gehakt, oregano, venkelzaad en een snuf zout en peper toe en hak pulserend door elkaar tot alles goed gemengd is.

Verhit een koekenpan met een flinke scheut olijfolie. Schep hierin het gehakt-groentenmengsel.
Bak tot het gehakt goed gaar is terwijl je regelmatig roert.

Knijp de knoflooktenen boven de pan uit en roer er balsamico azijn en tomatenblokjes doorheen. Laat enkele minuten pruttelen.

Proef en breng eventueel nog op smaak met een snufje zout en peper.

    reactie

  • Anja 28 september 2016 Beantwoord

    Leuk! Een kookboekenchallenge πŸ˜€
    Klinkt lekker hoor, daar zou ik in ieder geval geen moeite hebben.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na ❀️.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
  • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner πŸ™Œ.
In m'n stories de link naar het recept.
  • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan πŸ˜ƒ. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
  • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo πŸ‘† tegenaan?
  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje πŸ’™ en daar hoort taart bij πŸ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? πŸ˜‡πŸ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje πŸ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)