De allerlekkerste pastasaus

pastasaus

Vandaag het eerste recept uit de kookboeken & tijdschriften challenge. Deze pastasaus hebben wij omgedoopt tot officieel de allerlekkerste pastasaus ooit! Erg lekker dus en ook nog eens snel te maken, de ideale combinatie toch?

Dit recept is mijn aangepaste versie van Jamie Oliver’s “pasta voor zwangere Jools’ recept uit het boek ‘Jamie in 30 minuten’. Je vind het originele recept op pagina 32 van dit kookboek.
Ik vond het alleen een beetje raar om mijn recept ook die titel te geven.. Dus vandaar gewoon; de allerlekkerste pastasaus. Daarbij heb ik ook het een en ander veranderd aan het recept, dus wellicht was de zwangere Jools er niet heel blij meer van geworden ;)

Eet de pastasaus bij pasta of zoodles naar jouw keuze. Het is echt zo’n saus die overal lekker bij combineert.

pastasaus

Onderstaande saus is genoeg voor 4 personen. Ben je met minder personen? Deze saus laat zich ook goed invriezen, zo heb je altijd een lekkere pastasaus bij de hand.

Ingrediënten
– 4 lente-uien
– 1 winterwortel
– 2 stengels bleekselderij
– 1 rode paprika
– 350-400 gr rundergehakt
– 1 tl gedroogde oregano
– 1 tl venkelzaad
– 3 tenen knoflook
– 2 el balsamico azijn
– 400 gr tomatenblokjes in blik
– zout en peper

Bereiding
Maak de lente-ui, wortel, bleekselderij en paprika schoon en snijd in grove stukken.
Doe ze in de keukenmachine en hak door elkaar tot er een fijn mengsel ontstaat.

Voeg het gehakt, oregano, venkelzaad en een snuf zout en peper toe en hak pulserend door elkaar tot alles goed gemengd is.

Verhit een koekenpan met een flinke scheut olijfolie. Schep hierin het gehakt-groentenmengsel.
Bak tot het gehakt goed gaar is terwijl je regelmatig roert.

Knijp de knoflooktenen boven de pan uit en roer er balsamico azijn en tomatenblokjes doorheen. Laat enkele minuten pruttelen.

Proef en breng eventueel nog op smaak met een snufje zout en peper.

Een gedachte over “De allerlekkerste pastasaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *