Recepten Zoet

Chocoladetaart met walnoten

chocoladetaart met walnoten

Tags:    

Deze chocoladetaart met walnoten en heerlijke glazuur heb ik al een aantal keer gemaakt. Elke keer is het weer grote favoriet bij iedereen om me heen. De eerste keer maakte ik hem voor mijn verjaardag, mijn collega’s vonden hem toen zo lekker dat ik zelf de kans niet kreeg om te proeven!

Daardoor stond hij toen al snel een keer in de herhaling. Die keer at ik zelf 1 stukje en nam manlief de rest mee naar zijn werk. Pasgeleden maakte ik hem weer, at ik zelf 1 stukje en nam mijn vader de rest mee naar zijn werk.
Eerlijk is eerlijk; ik krijg niks dan complimenten over de taart! En ik snap het wel, deze is chocoladetaart is écht ongelofelijk lekker! Toch best knap toch dat ik dan zelf elke keer maar 1 stukje eet?

De walnoten in de taart geven er een lekkere crunch aan, maar het glazuur/frosting maakt het echt helemaal af. Lekker romig en boordevol chocolade!

chocoladetaart met walnoten

Ingrediënten
– 125 gr boter
– 230 gr  bruine suiker
– 2 eieren, geklopt
– 1 tl vanillearoma
– 20 gr cacaopoeder
– 250 gr zelfrijzend bakmeel
– 60 gr gehakte walnoten

Topping ingrediënten
– 125 gr zachte boter
– 100 gr pure chocolade, gesmolten en afgekoeld
– 2 eierdooiers
– 70 gr poedersuiker
– handvol walnoten (garnering)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bekleed een rechthoekige (of ronde taartvorm) met bakpapier.

Smelt de boter in een pannetje en laat iets afkoelen.

Klop de eieren schuimig.

Doe boter, bruine suiker, eieren en vanille in een kom en mix goed door.

Mix de droge ingrediënten door elkaar en voeg toe aan de natte ingrediënten.

Schep het beslag in de bakvorm.
Bak de cake in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

Haal de taart uit de oven en uit de vorm en laat helemaal afkoelen.

Maak de topping door de boter in een kom romig te kloppen.
Voeg de chocolade, eierdooiers en poedersuiker toe en meng tot een glad geheel.

Bestrijk de taart met het topping-mengsel en garneer met walnoten.

    6 reacties

  • Marlotte 7 oktober 2016 Beantwoord

    Die chocoladelaag ziet er héél goed uit, lekker!

  • Danielle 7 oktober 2016 Beantwoord

    Hmm hij lijkt mij heerlijk! Ziet er erg goed uit!

  • Marianne 7 oktober 2016 Beantwoord

    Zijn alle recepten met een heteluchtoven gebakken Simone?

    Groetjes, Marianne

    • Simone 7 oktober 2016 Beantwoord

      Hi Marianne,

      Ja inderdaad! Allemaal met hetelucht 🙂

  • Mary 7 oktober 2016 Beantwoord

    Wanneer doe ik de cacao, bakmeel en de noten erbij?

    • Simone 7 oktober 2016 Beantwoord

      Wat raar dat dat er niet tussenstond! Ik heb het meteen even aangepast

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Een minestronesoep is eigenlijk een goedgevulde Italiaanse groentesoep. Boordevol groenten, smaak én met tortellini in mijn recept 😍. Mij maak je er echt blij mee, een kom warme soep... het voelt als thuiskomen, een warm bad. Op en top comfortfood als je het mij vraagt!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio en stories.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#soep #minestrone #minestronesoep #minestronesoup #soup #comfortfood #voeltalsthuiskomen #warmbad #groenten #vegetables #groentensoep #vegetablesoup #tortellini #parmezaansekaas #kaas #kaasmeisje #vegetarisch #vegetarian #maaltijd #maaltijdsoep #feedfeed #f52grams #heresmyfood #tastemademedoit #foodie #foodstyling #foodphotography #receptontwikkeling #ferleon  #foodquotesnl
  • Dramatisch en hartverscheurend vind ik het als je hoort en leest hoe het er bij sommige slachthuizen aan toe gaat 😢. Persoonlijk kies ik zoveel mogelijk biologisch vlees wanneer we vlees eten, maar hoe weet je nu nog of dat er wel iets humaner aan toe gaat? En ja... ik weet dat ook dat moorden is. Door dit soort nieuwsberichten ga ik toch echt nog sterker twijfelen of ik wel vlees/vis wil blijven eten. Het zal in ieder geval een stuk minder worden!!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En jij? Pas jij je vlees/vis consumptie aan? Of ben je sowieso al vegetariër? Of wellicht blijf je vlees eten?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👇 ik hoor het graag! Ben benieuwd hoe jij erover denkt.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#krant #krantlezen #nieuws #nieuwsbericht #decourant #news #vegetarisch #pescotariër #flexitarier #vlees #vis #vleeseter #biologisch #biologischheellogisch #scharrelvlees #itsme #verschrikkelijk #onnodig #ditiseigenlijkeenmenukaart #menukaart #derestauratie040 #eindhoven #station #stationeindhoven #meetmeundertheclock #foodie #foodquotesnl
  • Frietjes, kroket en een klodder Belgische mayonaise. ❤️ Als je geniet, doe het dan goed! Na een dagje koken en fotograferen had ik gewoon echt geen zin meer om weer de keuken in te duiken voor het avondeten. 🍟 Frietjes will do!
#friet #kroket #geenzinomtekoken
  • Zin in een donut? Wat denk je van een 🍎 donut?! Soms wil je toch gewoon een lekkere snack die niet heel erg gezond of ongezond is... gewoon een beetje tussen alles in. Dan zijn deze appel donuts hét antwoord!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, sprinkles maken van alles een feestje toch? 🎉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#donut #donuts #donutlover #appel #apple #snack #treat #tussendoortje #snackfood  #roomkaas #creamcheese #sprinkles #sprinklesareforwinners #discodip #nutella #nutellalove #chocoladepasta #health #healthy #healthyfood #gezond #gezondeten #balans #traktatie #lekkerensimpel #foodie #foodphotography #foodstagram #feedfeed #foodquotesnl
  • De lekkerste burgers van Eindhoven: ✅.
Uitgeroepen tot mooiste bar van Nederland: ✅.
Een hotel met rock&roll mentality: ✅.
De leukste medewerkers: dubbel ✅✅!!
En ik werk parttime bij @bluecollarhoteleindhoven  dus dat maakt het nog toffer. Kom zeker een keertje langs voor een burger of een kopje koffie (ik ben momenteel hard aan het oefenen op latte art en ik maak nu de mooiste scheve blaadjes 🤣).
Verder ben ik als een kind zo blij met deze foto die ik net m’n nieuwe telefoon maakte.
.
#burger #bluecollarhotel #eindhoven
  • Wat dat is? Dat is mijn lunchbox! Gevuld met de lekkerste dingen 😍 en binnenkort lanceer ik mijn eerste E-book 🎉.
Want hoe doe je dat; lunchen zonder boterham? Wat is lekker en gezond om mee te nemen? Deze vragen krijg ik zoveel en daar geef ik graag antwoord op 🙌🙏. Al jaren neem ik de lekkerste lunches mee, dus ervaring ten overvloede!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nog even geduld! 📚Het eerste E-book komt er aan!! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lunchbox: @boho_tiffin 📸: @eefsfood ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lunch #lunchbox #lunchideas #lunchoftheday #lunchonthego #lunchenzonderboterham #lunchenzonderbrood #broodlozelunch #lunchen #lekkerengezond #bohotiffin #panterprint #amsterdam #amsterdamcity #gezond #gezondeten #gezonderecepten #koolhydraatarm #paleo #glutenvrij #suikervrij #lactosevrij #lancering #foodie #foodphotography #receptontwikkeling #foodquotesnl
  • Grill jij wel eens witte asperges? Dat is namelijk écht onwijs lekker ❤! Er staat een heerlijk recept online, een kleine twist op de klassieker; witte asperges met gerookte zalm en peterselie.
Nog even en dan is het aspergeseizoen alweer voorbij... heb jij ze regelmatig gegeten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio en stories.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#asperges #witteasperges #asparagus #hetwittegoud #gegrildeasperges #grillen #zalm #gerooktezalm #salmon #smokedsalmon #portobello #peterselie #lunch #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #koolhydraatarm #paleo #health #healthyfood #gezond #gezondeten #foodie #foodstagram #foodquotesnl
  • Zin in iets lekkers? Voor deze Nutella rondjes/koekjes/dingetjes 🤣 heb je maar 3 ingrediënten nodig! Erg lekker en snel te maken ❤️.
Ik heb gisteren echt een geweldige leuke dag gehad in Amsterdam met allemaal leuke mensen! De dag begon met koffie en lunch met @eefsfood ; eindelijk na zoveel jaar eens in het echt ontmoet en wat is ze leuk. @thesocialgoodgirl organiseerde een bitterballen tour en wij waren erbij als influencer 🙌 waar we met allemaal leuke mensen foto’s maakten. Thanks allemaal voor de geslaagde dag! @anniepannie_nl @anouk.boetzer @dutchie @nicolinesmalbraak (en de rest van wie ik de insta niet heb).
.
#nutella #nutellalovers #toffedag