Recepten Zoet

Chocoladetaart met walnoten

chocoladetaart met walnoten

Tags:    

Deze chocoladetaart met walnoten en heerlijke glazuur heb ik al een aantal keer gemaakt. Elke keer is het weer grote favoriet bij iedereen om me heen. De eerste keer maakte ik hem voor mijn verjaardag, mijn collega’s vonden hem toen zo lekker dat ik zelf de kans niet kreeg om te proeven!

Daardoor stond hij toen al snel een keer in de herhaling. Die keer at ik zelf 1 stukje en nam manlief de rest mee naar zijn werk. Pasgeleden maakte ik hem weer, at ik zelf 1 stukje en nam mijn vader de rest mee naar zijn werk.
Eerlijk is eerlijk; ik krijg niks dan complimenten over de taart! En ik snap het wel, deze is chocoladetaart is écht ongelofelijk lekker! Toch best knap toch dat ik dan zelf elke keer maar 1 stukje eet?

De walnoten in de taart geven er een lekkere crunch aan, maar het glazuur/frosting maakt het echt helemaal af. Lekker romig en boordevol chocolade!

chocoladetaart met walnoten

Ingrediënten
– 125 gr boter
– 230 gr  bruine suiker
– 2 eieren, geklopt
– 1 tl vanillearoma
– 20 gr cacaopoeder
– 250 gr zelfrijzend bakmeel
– 60 gr gehakte walnoten

Topping ingrediënten
– 125 gr zachte boter
– 100 gr pure chocolade, gesmolten en afgekoeld
– 2 eierdooiers
– 70 gr poedersuiker
– handvol walnoten (garnering)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bekleed een rechthoekige (of ronde taartvorm) met bakpapier.

Smelt de boter in een pannetje en laat iets afkoelen.

Klop de eieren schuimig.

Doe boter, bruine suiker, eieren en vanille in een kom en mix goed door.

Schep het beslag in de bakvorm.
Bak de cake in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

Haal de taart uit de oven en uit de vorm en laat helemaal afkoelen.

Maak de topping door de boter in een kom romig te kloppen.
Voeg de chocolade, eierdooiers en poedersuiker toe en meng tot een glad geheel.

Bestrijk de taart met het topping-mengsel en garneer met walnoten.

    4 reacties

  • Marlotte 7 oktober 2016 Beantwoord

    Die chocoladelaag ziet er héél goed uit, lekker!

  • Danielle 7 oktober 2016 Beantwoord

    Hmm hij lijkt mij heerlijk! Ziet er erg goed uit!

  • Marianne 7 oktober 2016 Beantwoord

    Zijn alle recepten met een heteluchtoven gebakken Simone?

    Groetjes, Marianne

    • Simone 7 oktober 2016 Beantwoord

      Hi Marianne,

      Ja inderdaad! Allemaal met hetelucht 🙂

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Zondag bakdag? Deze cake met een subtiel vleugje sinaasappel is echt onwijs lekker! Recept staat al een tijdje online.
Directe link in m'n bio.