Recepten Zoet

Kokos-cacao-quinoarepen

kokos-cacao-quinoarepen

Tags:      

Als je van pure chocolade en kokos houdt (en laten we eerlijk zijn, wie doet dat nou niet?) dan zijn deze repen serieus lekker! Het toegevoegde vleugje roze Himalaya zout en vanille vormt een smaakcombinatie die nooit faalt. Deze repen zitten vol heerlijke ingrediënten en zijn gemakkelijk te maken, dus ga aan de slag en bak een voorraad voor de komende week.

Dit heerlijke recept komt uit het nieuwe boek Zoet & Goed van Henrietta Inman. Een boek boordevol heerlijke en gezond(re) lekkernijen zoals brownies, taarten, cakes en muffins. Voor mensen die geen gluten, zuivel of geraffineerde suikers mogen of willen eten is dit boek een mooie inspiratiebron om wat lekkers op tafel te toveren.

Zoet & Goed

Fotografie, boekontwerp © Jacqui Small 2016.

Ingrediënten, voor 12 repen
120 g ontpitte medjooldadels
– de zaadjes van 1 vanillestokje
– 1 tl vanille-extract
– 1 tl roze himalayazout
– 1¼ tl gemalen kaneel
– 50 g pure (bittere) chocolade, 85 % cacao
– 100 g gedroogde kokos
– 50 g quinoavlokken
– 50 g cacaonibs
– 60 g kokosolie
– 20 g kokosnectar

Ingrediënten topping
100 g pure (bittere) chocolade, 85 % cacao
– 20 g gedroogde kokos

Bereiding
Vet een bakvorm (18 x 11 x 8 cm) in met olie en bekleed met bakpapier, zorg ervoor dat het bakpapier ook over de randen komt.

Meng de dadels in een keukenmachine met vanillezaadjes en -extract, zout en kaneel tot een ruwe pasta. Hak de chocolade in kleine stukjes en voeg toe aan het dadelmengsel, samen met de gedroogde kokos, quinoavlokken en cacaonibs.

Meng goed. Smelt de kokosolie, voeg toe aan het dadelmengsel samen met de kokosnectar en meng alles goed. Neem een stuk in je hand en druk goed aan; als het goed is blijft het kleven.

Vul de bakvorm met het mengsel. Druk goed aan in de hoeken en strijk de bovenkant glad met je handen en een spatel, laat 1 uur opstijven in de koelkast.

Haal het mengsel uit de cakevorm. Snijd met een gekarteld mes in 12 repen, iets minder dan 1,5 cm breed. Strooi voor de topping de gedroogde kokos in een diep bord. Neem een kom waarin 11 cm lange repen passen en smelt de chocolade voor de topping au bain-marie. Verwarm de chocolade tot 28–30°C.

Dompel de repen een voor een zo in de chocolade dat alleen de onderkant wordt bedekt. Schud de overtollige chocolade eraf, veeg de repen af aan de rand van de kom. Dompel de onderkant, terwijl de chocolade nog nat is, vervolgens in de kokos. Leg met de kokoslaag naar boven op een dienblad om hard te worden.

Giet eventuele overgebleven chocolade op een stuk bakpapier, laat stollen in de koelkast en breek in stukjes. Bewaar de stukjes in een glazen pot in de koelkast.

De repen blijven vijf dagen goed in de koelkast, of vries ze in. Eet ze koud uit de koelkast of uit de vriezer, dan zijn ze het lekkerst. Ik verkruimel ze ook graag over kokosyoghurt.

 

TIP

Ik voorzie de repen graag van een laagje chocolade, vanwege de smaak en omdat het er mooi uitziet, maar je kunt deze fase ook overslaan, de repen zijn dan nog steeds heerlijk.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.