Groenten Lunch Paleo Recepten

Gegrilde romanesco

gegrilde romanesco

Tags:     

Romanesco is een mooie groente en daarnaast overheerlijk! Deze “groene torentjes bloemkool” maakt je diner weer net even anders dan anders. Geef hem wat pit mee door te roosteren in de oven met heerlijke kruiden.

Romanesco is zo’n groente die veel mensen wel eens gezien hebben, maar waar daarentegen niet veel mensen mee koken. Jammer! Want je kunt er in principe hetzelfde mee als met bloemkool, alleen ziet deze er een stuk decoratiever uit.
Deze worden trouwens ook gewoon in Nederland geteeld, dus ook van Hollandsche bodem verkrijgbaar.

Mijn vader zet deze groente regelmatig op tafel, dus ik kende hem al. Mijn vader is van de kleurtjes op je bord en doordat deze bloemkool een hoge decoratieve waarde heeft voegt hij zo 2 keer wat extra’s toe; kleur Γ©n decoratie. Want zeg nou eerlijk, deze groente ziet eruit om op te eten toch?!

gegrilde romanesco

IngrediΓ«nten
– 1 romanesco
– 1 el olijfolie
– chipotle zout (of zout en chilipoeder)
– 0,5 tl kerriepoeder

Bereiding
Breng een pan met ruim water en een snufje zout aan de kook.

Snijd de romanesco in roosjes. Eventuele grote stukken snij je doormidden.
Doe in het kokend water, draai het vuur laag en laat 4 minuten zachtjes koken.

Verwarm de oven voor op 195 graden Celsius.

Giet de romanesco af en laat even goed uitwasemen.

Pak een bakplaat en leg er een vel bakpapier op.
Spreid de romanesco uit over de bakplaat.

Besprenkel met me olijfolie, zout en kerriepoeder.
Grill de romanesco 12 minuten in de voorverwarmde oven.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Zo, ik blijf nog even in het zoete sfeertje met deze kokosbollen πŸ˜πŸ™Œ gebakken in de airfryer!
Deze testte ik voor @theamazingkitchen (de website die ik samen met mijn moeder run) en je vindt het daar nu online! Ik zal zo de link in m’n stories delen πŸ‘
  • Yes πŸ™Œ voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❀️
  • Deze pizza met halloumi Γ¨n rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in πŸ•dan moet je zeker deze maken πŸ™Œ! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit πŸŽπŸπŸŠπŸ†πŸ₯•πŸ₯’. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken πŸ˜‚.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! πŸ™Œ 😍 ❀️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediΓ«nten voor nodig πŸ™Œ.
Directe link naar recept in m'n bio.