Lunch Paleo Recepten Soep

Geroosterde pompoensoep

geroosterde pompoensoep

Tags:      

Zijn jullie ook zo blij dat het pompoenseizoen weer van start is gegaan?! Overal op internet zie ik deze geel/oranje groente weer voorbij komen en uiteraard doe ik zelf ook mee aan de  “pompoengekte”. Een heerlijke geroosterde pompoensoep.

Pompoen, vroeger maakte je mij er niet echt blij mee. Geen idee, maar het heeft er wellicht iets mee te maken dat dit vroeger ook nooit bij ons thuis op tafel verscheen. Sinds vorige jaar heb ik deze groente weer helemaal ontdekt en ik ben fan! Nu moet ik alleen mijn man nog zo ver krijgen dat hij het ook super lekker gaat vinden 😉

Deze soep is heerlijk van smaak en heeft net wat extra’s door de toevoeging van baharat. Heerlijk als lunch, voorgerecht en zelfs als hoofdgerecht zou deze niet misstaan. Eet er dan bijvoorbeeld een broodje bij of doe er nog wat gebakken spekjes doorheen.
Eventueel voeg je net voor het opdienen nog een scheutje (kokos)room toe, dan wordt de soep nog lekkerder!

geroosterde pompoensoep

Ingrediënten, voorgerecht voor 4 personen
– 1 flespompoen
– 1 rode paprika
– 1 groene paprika
– 1 grote ui
– 3 teentjes knoflook
– zout en peper
– 1,5 tl baharat (specerijenmengsel)
– 2 el olijfolie
– 1,5 liter groentebouillon

Optioneel, ter garnering
– handvol pompoenpitten
– (kokos)room

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in dobbelstenen.
Pel de ui en snijd in 6 stukken.  Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in stukken. Haal het velletje van de knoflookteentjes.

Leg alle groenten op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, baharat en een flinke snuf zout.
Bak de groenten 30-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de pompoen gaar is.

Doe de groenten over in een soeppan en giet er de bouillon bij.
Pureer de soep met een staafmixer.

Warm de soep nog een keer goed door voordat je deze serveert.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.