Paleo Recepten Soep

Geroosterde pompoensoep

geroosterde pompoensoep

Tags:        

Zijn jullie ook zo blij dat het pompoenseizoen weer van start is gegaan?! Overal op internet zie ik deze geel/oranje groente weer voorbij komen en uiteraard doe ik zelf ook mee aan deΒ  “pompoengekte”. Een heerlijke geroosterde pompoensoep.

Pompoen, vroeger maakte je mij er niet echt blij mee. Geen idee, maar het heeft er wellicht iets mee te maken dat dit vroeger ook nooit bij ons thuis op tafel verscheen. Sinds vorige jaar heb ik deze groente weer helemaal ontdekt en ik ben fan! Nu moet ik alleen mijn man nog zo ver krijgen dat hij het ook super lekker gaat vinden πŸ˜‰

Deze soep is heerlijk van smaak en heeft net wat extra’s door de toevoeging van baharat. Heerlijk als lunch, voorgerecht en zelfs als hoofdgerecht zou deze niet misstaan. Eet er dan bijvoorbeeld een broodje bij of doe er nog wat gebakken spekjes doorheen.
Eventueel voeg je net voor het opdienen nog een scheutje (kokos)room toe, dan wordt de soep nog lekkerder!

geroosterde pompoensoep

IngrediΓ«nten, voorgerecht voor 4 personen
– 1 flespompoen
– 1 rode paprika
– 1 groene paprika
– 1 grote ui
– 3 teentjes knoflook
– zout en peper
– 1,5 tl baharat (specerijenmengsel)
– 2 el olijfolie
– 1,5 liter groentebouillon

Optioneel, ter garnering
– handvol pompoenpitten
– (kokos)room

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil de pompoen, verwijder de pittenΒ en snijd in dobbelstenen.
Pel de ui en snijd in 6 stukken.Β  Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in stukken. Haal het velletje van de knoflookteentjes.

Leg alle groenten op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, baharat en een flinke snuf zout.
Bak de groenten 30-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de pompoen gaar is.

Doe de groenten over in een soeppan en giet er de bouillon bij.
Pureer de soep met een staafmixer.

Warm de soep nog een keer goed door voordat je deze serveert.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje πŸ’™ en daar hoort taart bij πŸ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? πŸ˜‡πŸ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje πŸ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen πŸ˜‡
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes πŸ˜πŸ™Œ perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer πŸ™Œ. De link naar het recept staat in mijn bio.