Lunch Paleo Recepten Soep

Geroosterde pompoensoep

geroosterde pompoensoep

Tags:      

Zijn jullie ook zo blij dat het pompoenseizoen weer van start is gegaan?! Overal op internet zie ik deze geel/oranje groente weer voorbij komen en uiteraard doe ik zelf ook mee aan de  “pompoengekte”. Een heerlijke geroosterde pompoensoep.

Pompoen, vroeger maakte je mij er niet echt blij mee. Geen idee, maar het heeft er wellicht iets mee te maken dat dit vroeger ook nooit bij ons thuis op tafel verscheen. Sinds vorige jaar heb ik deze groente weer helemaal ontdekt en ik ben fan! Nu moet ik alleen mijn man nog zo ver krijgen dat hij het ook super lekker gaat vinden 😉

Deze soep is heerlijk van smaak en heeft net wat extra’s door de toevoeging van baharat. Heerlijk als lunch, voorgerecht en zelfs als hoofdgerecht zou deze niet misstaan. Eet er dan bijvoorbeeld een broodje bij of doe er nog wat gebakken spekjes doorheen.
Eventueel voeg je net voor het opdienen nog een scheutje (kokos)room toe, dan wordt de soep nog lekkerder!

geroosterde pompoensoep

Ingrediënten, voorgerecht voor 4 personen
– 1 flespompoen
– 1 rode paprika
– 1 groene paprika
– 1 grote ui
– 3 teentjes knoflook
– zout en peper
– 1,5 tl baharat (specerijenmengsel)
– 2 el olijfolie
– 1,5 liter groentebouillon

Optioneel, ter garnering
– handvol pompoenpitten
– (kokos)room

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in dobbelstenen.
Pel de ui en snijd in 6 stukken.  Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in stukken. Haal het velletje van de knoflookteentjes.

Leg alle groenten op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, baharat en een flinke snuf zout.
Bak de groenten 30-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de pompoen gaar is.

Doe de groenten over in een soeppan en giet er de bouillon bij.
Pureer de soep met een staafmixer.

Warm de soep nog een keer goed door voordat je deze serveert.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze overheerlijke pastasalade met kip, groene asperges en (zelfgemaakte) pesto is perfect op de warmere dagen die er nu weer aankomen 🙌.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Dit 👆dames en heren is echt hemels! Oosterse zalm met een frisse salade; om je vingers bij af te likken 🙌❤️. Een receptje dat ik ontwikkelde voor paleo.nl.
Zie stories voor de link!
  • Oh my.. het recept voor dé lekkerste cake met aardbeien staat nu online!! 🍓geloof mij: die wil je zo snel mogelijk een keer maken 🙌.
Link naar het recept in m'n bio!
  • The 🥑 struggle is real! 😂
  • Met maar 3 ingrediënten (ok en peper & zout) zet je deze aubergine lasagne op tafel. Heerlijk als bijgerecht!
🍆 1 op de 10 Nederlanders eet wel eens aubergine... laten we daar wat aan veranderen!
Recept staat op m'n website 🙌
  • Vorige week dronk ik een overheerlijke guilty koffie met stroopwafel bij @theoatmealbar 😍. Je leest (en ziet) nu meer over deze hotspot in Eindhoven op m'n website!
Directe link naar artikel in bio & stories 🙌
  • Vorige week na een lang wel/niet spelletje in m'n hoofd tóch maar een donut gekocht. 🍩 Neem ik een hap... blijkt ie gevuld te zijn met een rare crème 🤦‍♀️ YUCK! Haha dus bij twijfel niet altijd doen!