Paleo Recepten Vlees

Goulash, zelfgemaakt het allerlekkerst

goulash

Tags:      

Goulash is zo’n gerecht dat ik perfect bij dit weer vind passen. Als het buiten koud is en het weer vroeger donker begint te worden (en dan ook nog af en toe regen) dan ben ik op zoek naar comfort-food! En comfort-food is voor mij meestal een stoof- oven ovenschotel.

Het typische is alleen dat ik hiervoor nog nooit zelf goulash had gemaakt. Het is zo’n gerecht waar ik onwijs van kan genieten maar meestal bij andere mensen een of in een restaurant.
Maar toen ik pasgeleden een nieuwe emaille pan kocht wist ik dat het er toch echt maar eens van moest komen; homemade goulash!

Eerlijk is eerlijk, het is ook nog eens super makkelijk om te maken! Eigenlijk denk ik zelfs dat je er bijna niks fout aan kunt doen. Het enige wat je fout kunt doen is het niet lang genoeg laten stoven, maar hé.. gelukkig heeft iedereen tegenwoordig wel een klok in huis 😉

Goulash is heerlijk met rijst/brood/aardappel/groenten on the side. Kies vooral wat jij het lekkerste vindt, hier zijn geen foute keuzes in!

Het meest ideale als je het mij vraagt? Maak dit receptje op een zondagavond en laat het dan lekker de hele avond pruttelen. Zo heb je op de drukke maandag een lekker maaltje dat je alleen nog even hoeft op te warmen.

goulash

Ingrediënten
– klontje boter
– 250 gr riblappen/stoofvlees
– 2 uien
– 2 paprika’s (ik gebruikte een rode en gele)
– 2 tl paprikapoeder
– 1 tl komijnzaad
– 1 blikje tomatenpuree
– 3 laurierblaadjes
– 500 ml runderbouillon

Bereiding
Snijd de riblappen in blokjes van 2 bij 2 cm en dep ze droog.

Verhit in een pan met dikke bodem het klontje boter en bak hierin de riblappen rondom bruin.

Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de paprika’s in lange dunne reepjes.
Voeg deze samen met de paprikapoeder toe, roer goed door en bak enkele minuten mee.

Voeg komijnzaad, tomatenpuree, laurierblaadjes en runderbouillon toe, roer goed door en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra het kookt.

Doe de deksel op de pan en laat minimaal 3 uur zachtjes koken.

Zet na 3 uur de deksel er schuin op zodat er wat van het vocht kan verdampen, kook nog 30-60 minuten.

    2 reacties

  • Rood Matla 26 oktober 2016 Beantwoord

    Bedankt voor dit recept! Echter, vraag ik me af of je wist dat goulash (gulyas) helemaal geen stoofpot of ovenschotel is, maar een soep? Aardappelen en groenten horen hier dan ook niet ‘on the side’, maar in. De goulash zoals je deze hier gemaakt hebt, is een vernederlandsing van het originele Hongaarse gerecht. Erg jammer, want het origineel is zoveel malen lekkerder!

    • Loes 26 oktober 2016 Beantwoord

      En welke Hongaarse goulash vind je dan het lekkerst. Origineel recept zijn we altijd voor in.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros 🙋 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu 😂
  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️
  • Weet je nog niet wat je vanavond gaat eten? Dan is dit paleo maaltje een aanrader; broccolirijst met "sate"saus en wokgroenten. De satésaus maken we niet met pinda's natuurlijk 😉. Daarbij bestaat deze maaltijd voor 80% uit groenten!
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • Met slechts 5 ingrediënten zet je deze overheerlijke bokkenpootjes ijstaart op tafel! Een favoriet bij velen 😍❤️.
Het recept wordt de laatste tijd weer veel bekeken op de website! De directe link in mijn bio 🙌
  • Mijn ontbijt van vandaag bestaat uit zoete kersen en watermeloen. De rest van het fruit is helaas nog niet helemaal rijp, dus doet (voor nu) dienst als decoratie 😋
  • Bowls zijn hot! Pokébowls, smoothiebowls, tegenwoordig gaat alles in een kom. @wonderlicious_nl  schreef een review en het staat nu online! Zie de link in mijn bio.
  • Vanmiddag even de stad in geweest, om de drukte te trotseren had ik wel even wat comfortfood in de zin van nachos nodig 😉 (van Taco Bell)