Paleo Recepten Vlees

Goulash, zelfgemaakt het allerlekkerst

goulash

Tags:      

Goulash is zo’n gerecht dat ik perfect bij dit weer vind passen. Als het buiten koud is en het weer vroeger donker begint te worden (en dan ook nog af en toe regen) dan ben ik op zoek naar comfort-food! En comfort-food is voor mij meestal een stoof- oven ovenschotel.

Het typische is alleen dat ik hiervoor nog nooit zelf goulash had gemaakt. Het is zo’n gerecht waar ik onwijs van kan genieten maar meestal bij andere mensen een of in een restaurant.
Maar toen ik pasgeleden een nieuwe emaille pan kocht wist ik dat het er toch echt maar eens van moest komen; homemade goulash!

Eerlijk is eerlijk, het is ook nog eens super makkelijk om te maken! Eigenlijk denk ik zelfs dat je er bijna niks fout aan kunt doen. Het enige wat je fout kunt doen is het niet lang genoeg laten stoven, maar hé.. gelukkig heeft iedereen tegenwoordig wel een klok in huis 😉

Goulash is heerlijk met rijst/brood/aardappel/groenten on the side. Kies vooral wat jij het lekkerste vindt, hier zijn geen foute keuzes in!

Het meest ideale als je het mij vraagt? Maak dit receptje op een zondagavond en laat het dan lekker de hele avond pruttelen. Zo heb je op de drukke maandag een lekker maaltje dat je alleen nog even hoeft op te warmen.

goulash

Ingrediënten
– klontje boter
– 250 gr riblappen/stoofvlees
– 2 uien
– 2 paprika’s (ik gebruikte een rode en gele)
– 2 tl paprikapoeder
– 1 tl komijnzaad
– 1 blikje tomatenpuree
– 3 laurierblaadjes
– 500 ml runderbouillon

Bereiding
Snijd de riblappen in blokjes van 2 bij 2 cm en dep ze droog.

Verhit in een pan met dikke bodem het klontje boter en bak hierin de riblappen rondom bruin.

Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de paprika’s in lange dunne reepjes.
Voeg deze samen met de paprikapoeder toe, roer goed door en bak enkele minuten mee.

Voeg komijnzaad, tomatenpuree, laurierblaadjes en runderbouillon toe, roer goed door en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra het kookt.

Doe de deksel op de pan en laat minimaal 3 uur zachtjes koken.

Zet na 3 uur de deksel er schuin op zodat er wat van het vocht kan verdampen, kook nog 30-60 minuten.

    2 reacties

  • Rood Matla 26 oktober 2016 Beantwoord

    Bedankt voor dit recept! Echter, vraag ik me af of je wist dat goulash (gulyas) helemaal geen stoofpot of ovenschotel is, maar een soep? Aardappelen en groenten horen hier dan ook niet ‘on the side’, maar in. De goulash zoals je deze hier gemaakt hebt, is een vernederlandsing van het originele Hongaarse gerecht. Erg jammer, want het origineel is zoveel malen lekkerder!

    • Loes 26 oktober 2016 Beantwoord

      En welke Hongaarse goulash vind je dan het lekkerst. Origineel recept zijn we altijd voor in.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Een minestronesoep is eigenlijk een goedgevulde Italiaanse groentesoep. Boordevol groenten, smaak én met tortellini in mijn recept 😍. Mij maak je er echt blij mee, een kom warme soep... het voelt als thuiskomen, een warm bad. Op en top comfortfood als je het mij vraagt!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio en stories.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#soep #minestrone #minestronesoep #minestronesoup #soup #comfortfood #voeltalsthuiskomen #warmbad #groenten #vegetables #groentensoep #vegetablesoup #tortellini #parmezaansekaas #kaas #kaasmeisje #vegetarisch #vegetarian #maaltijd #maaltijdsoep #feedfeed #f52grams #heresmyfood #tastemademedoit #foodie #foodstyling #foodphotography #receptontwikkeling #ferleon  #foodquotesnl
  • Dramatisch en hartverscheurend vind ik het als je hoort en leest hoe het er bij sommige slachthuizen aan toe gaat 😢. Persoonlijk kies ik zoveel mogelijk biologisch vlees wanneer we vlees eten, maar hoe weet je nu nog of dat er wel iets humaner aan toe gaat? En ja... ik weet dat ook dat moorden is. Door dit soort nieuwsberichten ga ik toch echt nog sterker twijfelen of ik wel vlees/vis wil blijven eten. Het zal in ieder geval een stuk minder worden!!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En jij? Pas jij je vlees/vis consumptie aan? Of ben je sowieso al vegetariër? Of wellicht blijf je vlees eten?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👇 ik hoor het graag! Ben benieuwd hoe jij erover denkt.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#krant #krantlezen #nieuws #nieuwsbericht #decourant #news #vegetarisch #pescotariër #flexitarier #vlees #vis #vleeseter #biologisch #biologischheellogisch #scharrelvlees #itsme #verschrikkelijk #onnodig #ditiseigenlijkeenmenukaart #menukaart #derestauratie040 #eindhoven #station #stationeindhoven #meetmeundertheclock #foodie #foodquotesnl
  • Frietjes, kroket en een klodder Belgische mayonaise. ❤️ Als je geniet, doe het dan goed! Na een dagje koken en fotograferen had ik gewoon echt geen zin meer om weer de keuken in te duiken voor het avondeten. 🍟 Frietjes will do!
#friet #kroket #geenzinomtekoken
  • Zin in een donut? Wat denk je van een 🍎 donut?! Soms wil je toch gewoon een lekkere snack die niet heel erg gezond of ongezond is... gewoon een beetje tussen alles in. Dan zijn deze appel donuts hét antwoord!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, sprinkles maken van alles een feestje toch? 🎉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#donut #donuts #donutlover #appel #apple #snack #treat #tussendoortje #snackfood  #roomkaas #creamcheese #sprinkles #sprinklesareforwinners #discodip #nutella #nutellalove #chocoladepasta #health #healthy #healthyfood #gezond #gezondeten #balans #traktatie #lekkerensimpel #foodie #foodphotography #foodstagram #feedfeed #foodquotesnl
  • De lekkerste burgers van Eindhoven: ✅.
Uitgeroepen tot mooiste bar van Nederland: ✅.
Een hotel met rock&roll mentality: ✅.
De leukste medewerkers: dubbel ✅✅!!
En ik werk parttime bij @bluecollarhoteleindhoven  dus dat maakt het nog toffer. Kom zeker een keertje langs voor een burger of een kopje koffie (ik ben momenteel hard aan het oefenen op latte art en ik maak nu de mooiste scheve blaadjes 🤣).
Verder ben ik als een kind zo blij met deze foto die ik net m’n nieuwe telefoon maakte.
.
#burger #bluecollarhotel #eindhoven
  • Wat dat is? Dat is mijn lunchbox! Gevuld met de lekkerste dingen 😍 en binnenkort lanceer ik mijn eerste E-book 🎉.
Want hoe doe je dat; lunchen zonder boterham? Wat is lekker en gezond om mee te nemen? Deze vragen krijg ik zoveel en daar geef ik graag antwoord op 🙌🙏. Al jaren neem ik de lekkerste lunches mee, dus ervaring ten overvloede!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nog even geduld! 📚Het eerste E-book komt er aan!! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lunchbox: @boho_tiffin 📸: @eefsfood ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lunch #lunchbox #lunchideas #lunchoftheday #lunchonthego #lunchenzonderboterham #lunchenzonderbrood #broodlozelunch #lunchen #lekkerengezond #bohotiffin #panterprint #amsterdam #amsterdamcity #gezond #gezondeten #gezonderecepten #koolhydraatarm #paleo #glutenvrij #suikervrij #lactosevrij #lancering #foodie #foodphotography #receptontwikkeling #foodquotesnl
  • Grill jij wel eens witte asperges? Dat is namelijk écht onwijs lekker ❤! Er staat een heerlijk recept online, een kleine twist op de klassieker; witte asperges met gerookte zalm en peterselie.
Nog even en dan is het aspergeseizoen alweer voorbij... heb jij ze regelmatig gegeten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio en stories.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#asperges #witteasperges #asparagus #hetwittegoud #gegrildeasperges #grillen #zalm #gerooktezalm #salmon #smokedsalmon #portobello #peterselie #lunch #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #koolhydraatarm #paleo #health #healthyfood #gezond #gezondeten #foodie #foodstagram #foodquotesnl
  • Zin in iets lekkers? Voor deze Nutella rondjes/koekjes/dingetjes 🤣 heb je maar 3 ingrediënten nodig! Erg lekker en snel te maken ❤️.
Ik heb gisteren echt een geweldige leuke dag gehad in Amsterdam met allemaal leuke mensen! De dag begon met koffie en lunch met @eefsfood ; eindelijk na zoveel jaar eens in het echt ontmoet en wat is ze leuk. @thesocialgoodgirl organiseerde een bitterballen tour en wij waren erbij als influencer 🙌 waar we met allemaal leuke mensen foto’s maakten. Thanks allemaal voor de geslaagde dag! @anniepannie_nl @anouk.boetzer @dutchie @nicolinesmalbraak (en de rest van wie ik de insta niet heb).
.
#nutella #nutellalovers #toffedag