Paleo Recepten Vlees

Goulash, zelfgemaakt het allerlekkerst

goulash

Tags:      

Goulash is zo’n gerecht dat ik perfect bij dit weer vind passen. Als het buiten koud is en het weer vroeger donker begint te worden (en dan ook nog af en toe regen) dan ben ik op zoek naar comfort-food! En comfort-food is voor mij meestal een stoof- oven ovenschotel.

Het typische is alleen dat ik hiervoor nog nooit zelf goulash had gemaakt. Het is zo’n gerecht waar ik onwijs van kan genieten maar meestal bij andere mensen een of in een restaurant.
Maar toen ik pasgeleden een nieuwe emaille pan kocht wist ik dat het er toch echt maar eens van moest komen; homemade goulash!

Eerlijk is eerlijk, het is ook nog eens super makkelijk om te maken! Eigenlijk denk ik zelfs dat je er bijna niks fout aan kunt doen. Het enige wat je fout kunt doen is het niet lang genoeg laten stoven, maar hé.. gelukkig heeft iedereen tegenwoordig wel een klok in huis 😉

Goulash is heerlijk met rijst/brood/aardappel/groenten on the side. Kies vooral wat jij het lekkerste vindt, hier zijn geen foute keuzes in!

Het meest ideale als je het mij vraagt? Maak dit receptje op een zondagavond en laat het dan lekker de hele avond pruttelen. Zo heb je op de drukke maandag een lekker maaltje dat je alleen nog even hoeft op te warmen.

goulash

Ingrediënten
– klontje boter
– 250 gr riblappen/stoofvlees
– 2 uien
– 2 paprika’s (ik gebruikte een rode en gele)
– 2 tl paprikapoeder
– 1 tl komijnzaad
– 1 blikje tomatenpuree
– 3 laurierblaadjes
– 500 ml runderbouillon

Bereiding
Snijd de riblappen in blokjes van 2 bij 2 cm en dep ze droog.

Verhit in een pan met dikke bodem het klontje boter en bak hierin de riblappen rondom bruin.

Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de paprika’s in lange dunne reepjes.
Voeg deze samen met de paprikapoeder toe, roer goed door en bak enkele minuten mee.

Voeg komijnzaad, tomatenpuree, laurierblaadjes en runderbouillon toe, roer goed door en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra het kookt.

Doe de deksel op de pan en laat minimaal 3 uur zachtjes koken.

Zet na 3 uur de deksel er schuin op zodat er wat van het vocht kan verdampen, kook nog 30-60 minuten.

    2 reacties

  • Rood Matla 26 oktober 2016 Beantwoord

    Bedankt voor dit recept! Echter, vraag ik me af of je wist dat goulash (gulyas) helemaal geen stoofpot of ovenschotel is, maar een soep? Aardappelen en groenten horen hier dan ook niet ‘on the side’, maar in. De goulash zoals je deze hier gemaakt hebt, is een vernederlandsing van het originele Hongaarse gerecht. Erg jammer, want het origineel is zoveel malen lekkerder!

    • Loes 26 oktober 2016 Beantwoord

      En welke Hongaarse goulash vind je dan het lekkerst. Origineel recept zijn we altijd voor in.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.