Paleo Recepten Vlees

Goulash, zelfgemaakt het allerlekkerst

goulash

Tags:      

Goulash is zo’n gerecht dat ik perfect bij dit weer vind passen. Als het buiten koud is en het weer vroeger donker begint te worden (en dan ook nog af en toe regen) dan ben ik op zoek naar comfort-food! En comfort-food is voor mij meestal een stoof- oven ovenschotel.

Het typische is alleen dat ik hiervoor nog nooit zelf goulash had gemaakt. Het is zo’n gerecht waar ik onwijs van kan genieten maar meestal bij andere mensen een of in een restaurant.
Maar toen ik pasgeleden een nieuwe emaille pan kocht wist ik dat het er toch echt maar eens van moest komen; homemade goulash!

Eerlijk is eerlijk, het is ook nog eens super makkelijk om te maken! Eigenlijk denk ik zelfs dat je er bijna niks fout aan kunt doen. Het enige wat je fout kunt doen is het niet lang genoeg laten stoven, maar hรฉ.. gelukkig heeft iedereen tegenwoordig wel een klok in huis ๐Ÿ˜‰

Goulash is heerlijk met rijst/brood/aardappel/groenten on the side. Kies vooral wat jij het lekkerste vindt, hier zijn geen foute keuzes in!

Het meest ideale als je het mij vraagt? Maak dit receptje op een zondagavond en laat het dan lekker de hele avond pruttelen. Zo heb je op de drukke maandag een lekker maaltje dat je alleen nog even hoeft op te warmen.

goulash

Ingrediรซnten
– klontje boter
– 250 gr riblappen/stoofvlees
– 2 uien
– 2 paprika’s (ik gebruikte een rode en gele)
– 2 tl paprikapoeder
– 1 tl komijnzaad
– 1 blikje tomatenpuree
– 3 laurierblaadjes
– 500 ml runderbouillon

Bereiding
Snijd de riblappen in blokjes van 2 bij 2 cm en dep ze droog.

Verhit in een pan met dikke bodem het klontje boter en bak hierin de riblappen rondom bruin.

Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de paprika’s in lange dunne reepjes.
Voeg deze samen met de paprikapoeder toe, roer goed door en bak enkele minuten mee.

Voeg komijnzaad, tomatenpuree, laurierblaadjes en runderbouillon toe, roer goed door en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra het kookt.

Doe de deksel op de pan en laat minimaal 3 uur zachtjes koken.

Zet na 3 uur de deksel er schuin op zodat er wat van het vocht kan verdampen, kook nog 30-60 minuten.

    2 reacties

  • Rood Matla 26 oktober 2016 Beantwoord

    Bedankt voor dit recept! Echter, vraag ik me af of je wist dat goulash (gulyas) helemaal geen stoofpot of ovenschotel is, maar een soep? Aardappelen en groenten horen hier dan ook niet ‘on the side’, maar in. De goulash zoals je deze hier gemaakt hebt, is een vernederlandsing van het originele Hongaarse gerecht. Erg jammer, want het origineel is zoveel malen lekkerder!

    • Loes 26 oktober 2016 Beantwoord

      En welke Hongaarse goulash vind je dan het lekkerst. Origineel recept zijn we altijd voor in.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Heb jij een airfryer maar maak je er nog steeds alleen frietjes in? ๐Ÿ˜ฑdan is dit wat voor jou!! ๐ŸŽ‰ ik heb namelijk samen met mijn moeder een geweldig kookboek voor de airfryer gemaakt!
Check snel de website van @theamazingkitchen voor hรฉt kookboek voor de airfryer (een fysiek boek met 50 verschillende recepten) ๐Ÿ™Œ๐Ÿ™Œ๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰.
Uiteraard vind je ook deze gevulde zoete aardappelen in het boek!
  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. ๐ŸŽ‰โค๏ธ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt ๐Ÿ™Œ.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! ๐Ÿ˜ lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! ๐Ÿ™Œ ๐Ÿ˜ โค๏ธDeze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediรซnten maak je hem ๐Ÿ™Œ.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? ๐Ÿฟik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit ๐Ÿ‘† overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker ๐Ÿ™Œ!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.