Restaurant Artist in Heeze

restaurant Artist Heeze

Enkele weken geleden zijn we uit eten geweest bij restaurant Artist in Heeze. Het eten was ongelofelijk lekker en de bordjes zien eruit als ware kunstwerkjes. Ik weet zeker dat we hier vaker gaan eten!

Al sinds we er geweest zijn twijfelde ik of ik er een artikel over wilde schrijven op mijn website, niet omdat het eten niet lekker was (integendeel!) maar omdat je in een restaurant nu eenmaal in de avond niet de allermooiste foto’s kunt maken. Eigenlijk vind ik dat mijn foto’s (die ik maakte met mijn telefoon) niet echt recht doen aan de geweldige gerechten. Maar omdat het zó lekker was wil ik jullie er toch iets meer over vertellen.

restaurant Artist Heeze

Mijn vader woont in Heeze en was enkele weken daarvoor jarig geweest. Hij kwam een mooie aanbieding tegen voor een vier gangen menu bij Artist en we besloten dat we daar maar eens gebruik van moesten maken.

Het diner begon met 2 amuse’s; een pompoen panna cotta met Hollandse garnaaltjes en een “ijsje” met knolselderijpuree, geitenkaas en rode bieten gelei. Het ijsje verraste mij compleet, het blijft toch altijd ergens achterin je hoofd zitten dat het zoet zal smaken, de hartige combinatie hierin was echt overheerlijk.

restaurant Artist Heeze

Als voorgerecht koos ik voor de runderpastrami. Deze werd geserveerd met zoetzure groenten en een kerriemousse. Oh my.. dit gerechtje was echt zó lekker! Deze wil ik elke dag wel eten. De smaken passen echt perfect bij elkaar. Mijn hoogtepunt van de avond! (naast het gezelschap natuurlijk ;) )
Eigenlijk zou ik met alle liefde het recept voor dit gerechtje bemachtigen.. zo lekker..

restaurant Artist Heeze

Mijn tussengerecht was deze kabeljauw met zeekraal, knolselderij, langoustine en kerrie. En weer was het een gerechtje die perfect in balans was qua smaken en zag het er perfect uit

restaurant Artist Heeze

Daarna kwam het hoofdgerecht; Iberico met asperge, tuinbonen, meiknol en rode wijn. De iberico was echt super mals en smolt op je tong. Weer een overheerlijk gerecht!
De hoofdgerechten werden geserveerd met frietjes, die naar onze mening echt totaal overbodig waren. (We hebben ze dan ook bijna niet aangeraakt) De gerechten zelf zijn namelijk zo lekker dat de frietjes daar niet perse iets extra’s aan toevoegen.

restaurant Artist Heeze

Ondanks dat ik eigenlijk al goed vol zat na alle vorige gerechten besloot ik toch te gaan voor een zoet nagerecht. Want tja, je gaat voor de volledige ervaring toch? ;)
Het dessert Artist bestaat uit rood fruit, mascarpone, vanille parfait en witte chocolade. Nog zo’n lekker gerechtje waarbij je eigenlijk je bord af wil likken.

Al met al, jullie hebben het vast al in de gaten, is dit restaurant in Heeze echt een aanrader! Dus woon je in de buurt (of ben je een keer in de buurt) trek er dan zeker wat tijd voor uit om hier te dineren. (of lunchen, dat kan ook) Ik weet in ieder geval zeker dat wij binnenkort weer een tafeltje reserveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *