Speltpizza met salami, pesto en mozzarella

speltpizza

Deze speltpizza met salami, mozzarella en pesto is hier zo in de smaak gevallen, die gaan we zeker vaker maken! Het voordeel; deze pizza heb je binnen 30 minuten op tafel staan. Wellicht dus wel sneller dan de welbekende bezorglijn bellen en een pizza laten bezorgen.

Zelf pizza maken, het is iets wat al langer op mijn to-cook lijstje staat en wat er maar gewoon niet van komt. Ook deze keer gebruikte ik (weer) een kant-en-klaar pizzadeeg.. het is namelijk zo makkelijk! En lekker, ook niet geheel onbelangrijk :)
Eerlijk is eerlijk, normaal als wij pizza eten bestellen we deze eigenlijk altijd. Of ik koop er ze in de winkel. Voor mij is het dan meestal deze variant die ik nu zelf maakt. Een pizza boordevol smaak door de salami en pesto, het romige van de mozzarella past er perfect bij.

speltpizza

Ingrediënten
– 1 speltpizza bodem (Tante Fanny)
– 150 gr sugo tomatensaus (of tomato frito)
– 60 gr rundersalami
– 45 gr pesto (zelf gemaakt of biologisch uit een potje)
– 1 bol mozzarella
– handvol geraspte kaas

Bereiding
Verwarm de oven zoals aangegeven op de verpakking van de pizzabodem.

Rol de pizzabodem uit op de bakplaat en bestrijk met de tomatensaus.

Verdeel de salami over de pizza.
Snij de mozzarella in dunne plakken en verdeel over de pizza.

Gebruik een theelepeltje om de pesto in kleine beetjes over de pizza te verdelen.
Bestrooi als laatste met de geraspte kaas.

Bak de pizza zoals aangegeven op de verpakking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *