Twix cake

twix cake

Ben jij fan van Twix? Dan is deze Twix cake misschien wel waar jij naar op zoek bent, met maar 4 ingrediënten is het ook nog eens makkelijk om te maken. Smeuïge cake, romige karamel en een knapperig laagje chocolade. Hemels :)

Soms wil je gewoon iets lekkers op tafel zetten, iets lekkers dat makkelijk is om te maken zonder dat je er uren voor in de keuken hoeft te staan. Het makkelijke aan dit idee is dat je alles kant-en-klaar koopt. Normaal ben ik daar niet de grootste fan van, maar soms is het wel makkelijk!

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om 2 onderdelen; de cake en karamel, zelf te maken. Dan ben je wel iets langer bezig maar heb je het wel allemaal zelf gemaakt. En die voldoening is vaak al een beloning op zich.

twix cake

Ingrediënten
– 1 roombotercake van 450 gram
– 200 gr zachte fudge caramel (zak)
– 2 el melk
– 150 gr pure chocolade

Bereiding
Doe de fudge en melk in een kom en smelt deze au-bain-marie. Blijf regelmatig roeren.
Laat de karamel even afkoelen voor je verder gaat.

Leg de cake op een plat bord/plank en giet hier overheen de karamel.
Zet de cake minimaal 30 minuten in de koelkast zodat de karamel goed af kan koelen.

Breek de chocolade in stukjes, doe in een kom (op 30 gr na) en smelt au-bain-marie.

Als de chocolade gesmolten is haal je de kom van de pan en doe je de overige chocolade erdoorheen. Roer tot ook deze compleet is gesmolten.
Laat de chocolade even afkoelen voor je verder gaat. (anders loopt alle chocolade van de cake)

Giet de chocolade over de cake (of doe dit met een lepel als je het iets preciezer wilt doen), zorg dat alle karamel bedekt is met de chocolade.

Zet de cake weer in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden.

twix cake

10 gedachten over “Twix cake

  1. Els Nieuwenhuis schreef:

    Vind het een super gemakkelijke cake-taart als basis. In de nog warme choco toplaag steek je vruchten of andere heerlijkheden in. Dit dan gelijkertijd op laten stijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *