Hartige snacks Lunch Ontbijt Paleo Recepten

Cashewbrood, paleo-proof

cashewbrood

Tags:        

Soms maak je iets.. en dat iets is dan zo lekker dat je het het liefste in 1 keer helemaal op zou eten. Dat is dus wat ik had met dit paleo cashewbrood. Zelfs manlief die meestal niet de grootste fan is van dit soort baksels was onder de indruk.

Het is een aangepast recept van het welbekende brood van Against All Grain. Sowieso een dame om te volgen als je van lekkere recepten houdt! Toen ik net begon met paleo was ik onwijs blij met al het lekkers wat op haar website staat.
Het brood stond al langer op mijn to-cook lijstje, maar zoals met zoveel dingen kwam het er elke keer maar niet van. Tot nu dan, en nu ik het dan eenmaal gemaakt heb weet ik zeker dat dit een standaard receptje hier in huis gaat worden.

Voortaan als ik ergens een broodje bij wil, dan wordt het deze! Zo at ik dit brood met een lekker laagje roomboter bij een stoofpotje (smullen!), met een gebakken ei als ontbijt en met homemade pesto als snack. Lekker veelzijdig dus.

cashewbrood

Het bakje water in de oven zorgt ervoor dat het brood niet super donker kleurt tijdens het bakken.

Ingrediënten
– 250 gr cashewpasta
– 4 eieren, eiwit en eigeel gescheiden
– 1 el honing
– 2 el appelazijn
– 90 ml amandelmelk
– 30 gr kokosmeel
– 1 tl bakpoeder
– snuf zout

Bereiding
Zet een schaal met water in de oven. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

Bekleed een cake/broodvorm met een vel bakpapier.

Mix de eiwitten in een brandschone kom tot deze stijve pieken vormen.

Mix in een andere kom de cashewpasta met de eierdooiers tot alles goed gemengd is.
Voeg honing, appelazijn, amandelmelk toe en mix weer goed door.
Voeg kokosmeel, bakpoeder en zout toe en mix goed door.

Voeg 2 el van de eiwitten bij het cashewmengsel en spatel door tot het is opgenomen.
Voeg de resterende eiwitten toe en spatel door tot alles is opgenomen.

Schep het mengsel in de bakvorm en zet meteen in de oven.

Bak het brood 45 minuten in de voorverwarmde oven. (het brood is klaar als je er een houten prikker in steekt en deze er schoon uitkomt)

Haal het brood uit de vorm en laat 10-15 minuten afkoelen op een rek.

    4 reacties

  • […] Persoonlijk vind ik frietjes en stoofvlees de ultieme combinatie, maar deze keer at ik het ook met dit cashewbrood. Wat heb ik weer zitten […]

  • Claudia 7 november 2016 Beantwoord

    Ziet er goed uit! Ga het zeker een keer proberen.

  • Willy 7 november 2016 Beantwoord

    Waar is de schaal met water voor?

    • Simone 7 november 2016 Beantwoord

      Hi Willy,

      Die staat erin zodat het brood niet te donker wordt aan de bovenkant.

      Gr, Simone

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories