Hartige snacks Lunch Ontbijt Paleo Recepten

Cashewbrood, paleo-proof

cashewbrood

Tags:        

Soms maak je iets.. en dat iets is dan zo lekker dat je het het liefste in 1 keer helemaal op zou eten. Dat is dus wat ik had met dit paleo cashewbrood. Zelfs manlief die meestal niet de grootste fan is van dit soort baksels was onder de indruk.

Het is een aangepast recept van het welbekende brood van Against All Grain. Sowieso een dame om te volgen als je van lekkere recepten houdt! Toen ik net begon met paleo was ik onwijs blij met al het lekkers wat op haar website staat.
Het brood stond al langer op mijn to-cook lijstje, maar zoals met zoveel dingen kwam het er elke keer maar niet van. Tot nu dan, en nu ik het dan eenmaal gemaakt heb weet ik zeker dat dit een standaard receptje hier in huis gaat worden.

Voortaan als ik ergens een broodje bij wil, dan wordt het deze! Zo at ik dit brood met een lekker laagje roomboter bij een stoofpotje (smullen!), met een gebakken ei als ontbijt en met homemade pesto als snack. Lekker veelzijdig dus.

cashewbrood

Het bakje water in de oven zorgt ervoor dat het brood niet super donker kleurt tijdens het bakken.

Ingrediënten
– 250 gr cashewpasta
– 4 eieren, eiwit en eigeel gescheiden
– 1 el honing
– 2 el appelazijn
– 90 ml amandelmelk
– 30 gr kokosmeel
– 1 tl bakpoeder
– snuf zout

Bereiding
Zet een schaal met water in de oven. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

Bekleed een cake/broodvorm met een vel bakpapier.

Mix de eiwitten in een brandschone kom tot deze stijve pieken vormen.

Mix in een andere kom de cashewpasta met de eierdooiers tot alles goed gemengd is.
Voeg honing, appelazijn, amandelmelk toe en mix weer goed door.
Voeg kokosmeel, bakpoeder en zout toe en mix goed door.

Voeg 2 el van de eiwitten bij het cashewmengsel en spatel door tot het is opgenomen.
Voeg de resterende eiwitten toe en spatel door tot alles is opgenomen.

Schep het mengsel in de bakvorm en zet meteen in de oven.

Bak het brood 45 minuten in de voorverwarmde oven. (het brood is klaar als je er een houten prikker in steekt en deze er schoon uitkomt)

Haal het brood uit de vorm en laat 10-15 minuten afkoelen op een rek.

    4 reacties

  • […] Persoonlijk vind ik frietjes en stoofvlees de ultieme combinatie, maar deze keer at ik het ook met dit cashewbrood. Wat heb ik weer zitten […]

  • Claudia 7 november 2016 Beantwoord

    Ziet er goed uit! Ga het zeker een keer proberen.

  • Willy 7 november 2016 Beantwoord

    Waar is de schaal met water voor?

    • Simone 7 november 2016 Beantwoord

      Hi Willy,

      Die staat erin zodat het brood niet te donker wordt aan de bovenkant.

      Gr, Simone

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.