Hartige snacks Lunch Ontbijt Paleo Recepten

Cashewbrood, paleo-proof

cashewbrood

Tags:        

Soms maak je iets.. en dat iets is dan zo lekker dat je het het liefste in 1 keer helemaal op zou eten. Dat is dus wat ik had met dit paleo cashewbrood. Zelfs manlief die meestal niet de grootste fan is van dit soort baksels was onder de indruk.

Het is een aangepast recept van het welbekende brood van Against All Grain. Sowieso een dame om te volgen als je van lekkere recepten houdt! Toen ik net begon met paleo was ik onwijs blij met al het lekkers wat op haar website staat.
Het brood stond al langer op mijn to-cook lijstje, maar zoals met zoveel dingen kwam het er elke keer maar niet van. Tot nu dan, en nu ik het dan eenmaal gemaakt heb weet ik zeker dat dit een standaard receptje hier in huis gaat worden.

Voortaan als ik ergens een broodje bij wil, dan wordt het deze! Zo at ik dit brood met een lekker laagje roomboter bij een stoofpotje (smullen!), met een gebakken ei als ontbijt en met homemade pesto als snack. Lekker veelzijdig dus.

cashewbrood

Het bakje water in de oven zorgt ervoor dat het brood niet super donker kleurt tijdens het bakken.

IngrediΓ«nten
– 250 gr cashewpasta
– 4 eieren, eiwit en eigeel gescheiden
– 1 el honing
– 2 el appelazijn
– 90 ml amandelmelk
– 30 gr kokosmeel
– 1 tl bakpoeder
– snuf zout

Bereiding
Zet een schaal met water in de oven. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

Bekleed een cake/broodvorm met een vel bakpapier.

Mix de eiwitten in een brandschone kom tot deze stijve pieken vormen.

Mix in een andere kom de cashewpasta met de eierdooiers tot alles goed gemengd is.
Voeg honing, appelazijn, amandelmelk toe en mix weer goed door.
Voeg kokosmeel, bakpoeder en zout toe en mix goed door.

Voeg 2 el van de eiwitten bij het cashewmengsel en spatel door tot het is opgenomen.
Voeg de resterende eiwitten toe en spatel door tot alles is opgenomen.

Schep het mengsel in de bakvorm en zet meteen in de oven.

Bak het brood 45 minuten in de voorverwarmde oven. (het brood is klaar als je er een houten prikker in steekt en deze er schoon uitkomt)

Haal het brood uit de vorm en laat 10-15 minuten afkoelen op een rek.

    4 reacties

  • […] Persoonlijk vind ik frietjes en stoofvlees de ultieme combinatie, maar deze keer at ik het ook met dit cashewbrood. Wat heb ik weer zitten […]

  • Claudia 7 november 2016 Beantwoord

    Ziet er goed uit! Ga het zeker een keer proberen.

  • Willy 7 november 2016 Beantwoord

    Waar is de schaal met water voor?

    • Simone 7 november 2016 Beantwoord

      Hi Willy,

      Die staat erin zodat het brood niet te donker wordt aan de bovenkant.

      Gr, Simone

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros πŸ™‹ 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu πŸ˜‚
  • De lekkerste chocolate chip cookies πŸͺ staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen Γ©n met suiker πŸ˜‰.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu Γ©cht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❀️