Paleo Recepten Vlees

BBQ pulled chicken, paleo-proof

bbq pulled chicken

Tags:        

Gisteren nog at ik deze overheerlijke BBQ pulled chicken als lunch en vandaag staat het receptje al online. Deze is helemaal paleo-proof, dus zonder pakjes & zakjes, geraffineerde suikers en andere ongein. Gewoon lekker en puur genieten!

Ik kreeg zoveel respons op mijn foto op Facebook en Instagram dat ik het niet kon laten om toch maar snel voor jullie dit recept uit te typen. Normaal plaats ik meestal niet al zo snel een recept online, ik probeer namelijk altijd een tijdje vooruit te plannen (zo staan er nu nog een aantal andere en erg lekkere recepten te wachten om gepubliceerd te worden).
Dus nou ja, dit recept moet je maar zien als een extraatje.. ik kon jullie toch niet 3 weken laten wachten hierop? ๐Ÿ˜‰

Maar goed, een recept dus zonder onnodige toevoegingen! Echt.. soms kan ik echt onwijs trots zijn op receptjes die lukken. Dat is ook precies wat ik hiermee had.
Ik heb volgensmij echt de saus wel 40 keer geproefd en deed er elke keer weer een beetje van dit en een beetje van dat bij, tot hij helemaal perfect was. En dat is ‘ie hoor!

Ik at de pulled chicken als lunch met witlof. Maar deze zou ook heerlijk zijn bij een groene salade, of wat denk je als vulling van een gepofte (zoete) aardappel.

Ik gaar in onderstaand recept de kip in de slowcooker. Uiteraard kun je dat ook in de oven of pan doen. Zolang de kip maar goed gaar en mals is :

bbq pulled chicken

Onderstaand recept is voor ongeveer 3 personen. Afhankelijk wat je er nog bij eet.
Schrik trouwens niet van de ingrediรซnten voor de saus, het is het echt waard! Enne, de meeste (eigenlijk alle) ingrediรซnten heb ik standaard in huis.

 

Ingrediรซnten kip
– 3 kipfilets
– zout en peper

Ingrediรซnten BBQ saus
– 0,5 ui
– 1 tl kokosolie
– 1 grote teen knoflook
– 170 ml appelazijn
– 100 gr tomaten blokjes (uit blik)
– 2 el tomatenpuree
– 2 el honing
– 1 tl zout
– 0,5 tl peper
– enkele druppels tabasco (of meer als je pittig lekker vindt)
– 0,5 tl paprikapoeder
– 1tl oregano
– 1 tl kokos aminos

Bereiding
Leg de kipfilets in de slowcooker en bestrooi met zout en peper. Gaar ze in 3 uur op de lage stand. (of gaar ze in de oven/pan)

Maak ondertussen de BBQ saus;

Pel de halve ui en snipper deze zo fijn mogelijk.
Verhit kokosolie in een steelpannetje en bak hierin de ui in 5 minuten tot deze zacht is.

Pel de knoflook en snipper deze zo fijn mogelijk.

Voeg alle overige ingrediรซnten toe aan de ui en breng, terwijl je regelmatig roert, aan de kook.

Draai vervolgens het vuur laag en laat pruttelen tot de saus tot de helft is ingedikt.
Dit duurt minimaal 30 minuten. (ga ondertussen niet teveel boven de pan hangen, dat is niet zo fijn voor je neus met al die azijn ๐Ÿ˜‰ย  )

Als de saus is ingedikt, proef hem dan. Breng eventueel wat verder op smaak met wat extra zout, peper, tabasco en/of honing.

Trek de kipfilets uit elkaar met 2 vorken tot je kleine sliertjes hebt.

Meng in een kommetje de pulled chicken met de BBQ saus goed door elkaar.

 

Tip: De BBQ pulled chicken is nรณg lekkerder als deze, met de saus, een nachtje in de koelkast heeft gestaan!

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje ๐Ÿ’™ en daar hoort taart bij ๐Ÿ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? ๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje ๐Ÿ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel ๐Ÿ˜
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! ๐Ÿ˜ een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken ๐Ÿ˜ (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen ๐Ÿ˜‡
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer ๐Ÿ™Œ. De link naar het recept staat in mijn bio.