Recepten Vlees

Stoofpotje met venkel en rund

stoofpotje met venkel en rund

Tags:      

Met dit herfstig en regenachtig weer heb ik elke avond zin in comfortfood. Dit stoofpotje met venkel en rund past er dan ook perfect bij! De venkel smelt bijna weg en geeft een heerlijke smaak aan het gerecht.

Dit stoofpotje is ideaal om op een zondag te maken en dan vervolgens op maandag (en dinsdag) van te smullen. Stoofpotjes worden namelijk echt alleen maar lekkerder hoe langer ze staan. Daarom maak ik eigenlijk altijd een dubbele portie en genieten we twee dagen op een rij van heerlijk comfortfood.

Mijn man eet het stoofpotje meestal met gekookte aardappelen of friet. Persoonlijk vind ik frietjes en stoofvlees de ultieme combinatie, maar deze keer at ik het ook met dit cashewbrood. Wat heb ik weer zitten smullen!

stoofpotje met venkel en rund

IngrediΓ«nten
– 500 gr riblappen
– klontje boter
– 2 venkelknollen
– 1 grote winterwortel (of 3 kleinere wortels)
– 1 ui
– 250 gr kastanjechampignons
– 2 el tomatenpuree
– 1 flesje bokbier
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl tijm
– 1 tl oregano
– 3 laurierblaadjes

Bereiding
Dep de riblappen droog en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.

Verhit een klontje boter in een pan met dikke bodem en bak hierin het vlees rondom bruin.

Maak de venkelknollen schoon, snijd doormidden en vervolgens in dunne repen.
Voeg de venkel toe aan het vlees en bak enkele minuten mee.

Maak de wortel schoon en snijd in plakken van ongeveer 1 cm dik. Maak de ui schoon en snijd in halve ringen.
Voeg de wortel, ui en tomatenpuree toe en bak enkele minuten mee.

Maak de kastanjechampignons schoon en snijd doormidden.

Voeg de champignons, bier, kruiden en een snuf zout en peper toe aan de pan en breng langzaam aan de kook.
Draai het vuur laag zodra het kookt en doe de deksel op de pan. Laat minimaal 4 uur pruttelen op een klein vuurtje.

En echt; hoe langer je het stoofpotje laat pruttelen; hoe lekkerder!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje πŸ’™ en daar hoort taart bij πŸ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? πŸ˜‡πŸ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje πŸ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen πŸ˜‡
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes πŸ˜πŸ™Œ perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer πŸ™Œ. De link naar het recept staat in mijn bio.