Diner Recepten Vlees

Stoofpotje met venkel en rund

stoofpotje met venkel en rund

Tags:      

Met dit herfstig en regenachtig weer heb ik elke avond zin in comfortfood. Dit stoofpotje met venkel en rund past er dan ook perfect bij! De venkel smelt bijna weg en geeft een heerlijke smaak aan het gerecht.

Dit stoofpotje is ideaal om op een zondag te maken en dan vervolgens op maandag (en dinsdag) van te smullen. Stoofpotjes worden namelijk echt alleen maar lekkerder hoe langer ze staan. Daarom maak ik eigenlijk altijd een dubbele portie en genieten we twee dagen op een rij van heerlijk comfortfood.

Mijn man eet het stoofpotje meestal met gekookte aardappelen of friet. Persoonlijk vind ik frietjes en stoofvlees de ultieme combinatie, maar deze keer at ik het ook met dit cashewbrood. Wat heb ik weer zitten smullen!

stoofpotje met venkel en rund

Ingrediënten
– 500 gr riblappen
– klontje boter
– 2 venkelknollen
– 1 grote winterwortel (of 3 kleinere wortels)
– 1 ui
– 250 gr kastanjechampignons
– 2 el tomatenpuree
– 1 flesje bokbier
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl tijm
– 1 tl oregano
– 3 laurierblaadjes

Bereiding
Dep de riblappen droog en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.

Verhit een klontje boter in een pan met dikke bodem en bak hierin het vlees rondom bruin.

Maak de venkelknollen schoon, snijd doormidden en vervolgens in dunne repen.
Voeg de venkel toe aan het vlees en bak enkele minuten mee.

Maak de wortel schoon en snijd in plakken van ongeveer 1 cm dik. Maak de ui schoon en snijd in halve ringen.
Voeg de wortel, ui en tomatenpuree toe en bak enkele minuten mee.

Maak de kastanjechampignons schoon en snijd doormidden.

Voeg de champignons, bier, kruiden en een snuf zout en peper toe aan de pan en breng langzaam aan de kook.
Draai het vuur laag zodra het kookt en doe de deksel op de pan. Laat minimaal 4 uur pruttelen op een klein vuurtje.

En echt; hoe langer je het stoofpotje laat pruttelen; hoe lekkerder!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.