Diner Recepten Vlees

Stoofpotje met venkel en rund

stoofpotje met venkel en rund

Tags:      

Met dit herfstig en regenachtig weer heb ik elke avond zin in comfortfood. Dit stoofpotje met venkel en rund past er dan ook perfect bij! De venkel smelt bijna weg en geeft een heerlijke smaak aan het gerecht.

Dit stoofpotje is ideaal om op een zondag te maken en dan vervolgens op maandag (en dinsdag) van te smullen. Stoofpotjes worden namelijk echt alleen maar lekkerder hoe langer ze staan. Daarom maak ik eigenlijk altijd een dubbele portie en genieten we twee dagen op een rij van heerlijk comfortfood.

Mijn man eet het stoofpotje meestal met gekookte aardappelen of friet. Persoonlijk vind ik frietjes en stoofvlees de ultieme combinatie, maar deze keer at ik het ook met dit cashewbrood. Wat heb ik weer zitten smullen!

stoofpotje met venkel en rund

IngrediΓ«nten
– 500 gr riblappen
– klontje boter
– 2 venkelknollen
– 1 grote winterwortel (of 3 kleinere wortels)
– 1 ui
– 250 gr kastanjechampignons
– 2 el tomatenpuree
– 1 flesje bokbier
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl tijm
– 1 tl oregano
– 3 laurierblaadjes

Bereiding
Dep de riblappen droog en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.

Verhit een klontje boter in een pan met dikke bodem en bak hierin het vlees rondom bruin.

Maak de venkelknollen schoon, snijd doormidden en vervolgens in dunne repen.
Voeg de venkel toe aan het vlees en bak enkele minuten mee.

Maak de wortel schoon en snijd in plakken van ongeveer 1 cm dik. Maak de ui schoon en snijd in halve ringen.
Voeg de wortel, ui en tomatenpuree toe en bak enkele minuten mee.

Maak de kastanjechampignons schoon en snijd doormidden.

Voeg de champignons, bier, kruiden en een snuf zout en peper toe aan de pan en breng langzaam aan de kook.
Draai het vuur laag zodra het kookt en doe de deksel op de pan. Laat minimaal 4 uur pruttelen op een klein vuurtje.

En echt; hoe langer je het stoofpotje laat pruttelen; hoe lekkerder!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Zo, ik blijf nog even in het zoete sfeertje met deze kokosbollen πŸ˜πŸ™Œ gebakken in de airfryer!
Deze testte ik voor @theamazingkitchen (de website die ik samen met mijn moeder run) en je vindt het daar nu online! Ik zal zo de link in m’n stories delen πŸ‘
  • Yes πŸ™Œ voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❀️
  • Deze pizza met halloumi Γ¨n rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in πŸ•dan moet je zeker deze maken πŸ™Œ! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit πŸŽπŸπŸŠπŸ†πŸ₯•πŸ₯’. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken πŸ˜‚.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! πŸ™Œ 😍 ❀️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediΓ«nten voor nodig πŸ™Œ.
Directe link naar recept in m'n bio.