IJs Recepten Zoet

IJstaartjes van yoghurt

yoghurt ijstaartjes

Tags:      

 

Deze ijstaartjes van yoghurt met cruesli zijn makkelijk en snel te maken en daarnaast uiteraard ook erg lekker. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en wat geduld terwijl ze in de vriezer staan. Maar dan heb jij weer tijd om andere dingen te doen!

Ik kan me zo voorstellen dat dit in de zomer erg lekker is als ontbijt; een echt verwenontbijtje. Maar, met de feestdagen in het vooruitzicht, ook perfect als een nagerecht. Geen overdreven zoet en zwaar nagerecht.. maar een lekker fris hapje om mee af te sluiten.

Voor deze ijstaartjes gebruikte ik 2 producten die in de foodybox herfst zaten. 2 Producten die ik eigenlijk nooit zelf zou kopen, dat maakt de foodybox leuk! Want zo leer je toch weer andere producten kennen. De vanille yoghurt (die overigens is die leuke blauwe aardewerken potjes zat) en het rood fruit zijn dus die 2 producten uit de box.
Voel je overigens vrij om jouw favoriete yoghurt/cruesli te gebruiken in dit recept. Of wellicht naturel yoghurt met een drupje siroop als je graag een nagerecht met een kleurtje hebt 🙂

Met onderstaande ingrediënten maak je 2 grote taartjes van 10 cm doorsnee. Je zou ze ook kunnen maken in glaasjes of andere vormpjes.

yoghurt ijstaartjes

Ingrediënten
– 8 el cruesli
– 2 el honing
– 200 gr vanille yoghurt (La Fermière)
– rode vruchten naar smaak (ik gebruikte Fris & Fruitig van Bieze)

Bereiding
Combineer 6 el cruesli en 2 el honing in je keukenmachine en pulseer enkele malen.
Voeg de overige cruesli toe en roer deze er doorheen.

Neem 2 metalen ringen (of andere vormpjes/glaasjes) en verdeel een kwart van de cruesli over de bodems. Druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Schep een kwart van de yoghurt in beide ringen en verdeel voorzichtig over de bodem.

Zet de taartjes voor ongeveer 1 uur in de vriezer tot de yoghurt wat hard is geworden.

Haal de taartjes uit de vriezer en schep er de resterende cruesli op en druk weer goed aan. Verdeel er de resterende yoghurt over.
Zet in de vriezer tot alles bevroren is.

Haal de taartjes ongeveer 20-30 minuten van te voren uit de vriezer, zodat ze iets zachter worden.

Serveer de taartjes met de rode vruchten naar smaak.

    3 reacties

  • Daniëlle 14 november 2016 Beantwoord

    Wat een leuk recept met deze heerlijke yoghurtjes! Ik heb de vruchten nog niet geprobeerd, maar zo ziet het er wel heel erg lekker uit!

  • Linda 14 november 2016 Beantwoord

    Eu, haal de taartjes uit de oven? 😉

    • Simone 14 november 2016 Beantwoord

      😂 dankjewel! Ik heb het meteen aangepast 🙂

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories