IJs Recepten Zoet

IJstaartjes van yoghurt

yoghurt ijstaartjes

Tags:      

 

Deze ijstaartjes van yoghurt met cruesli zijn makkelijk en snel te maken en daarnaast uiteraard ook erg lekker. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en wat geduld terwijl ze in de vriezer staan. Maar dan heb jij weer tijd om andere dingen te doen!

Ik kan me zo voorstellen dat dit in de zomer erg lekker is als ontbijt; een echt verwenontbijtje. Maar, met de feestdagen in het vooruitzicht, ook perfect als een nagerecht. Geen overdreven zoet en zwaar nagerecht.. maar een lekker fris hapje om mee af te sluiten.

Voor deze ijstaartjes gebruikte ik 2 producten die in de foodybox herfst zaten. 2 Producten die ik eigenlijk nooit zelf zou kopen, dat maakt de foodybox leuk! Want zo leer je toch weer andere producten kennen. De vanille yoghurt (die overigens is die leuke blauwe aardewerken potjes zat) en het rood fruit zijn dus die 2 producten uit de box.
Voel je overigens vrij om jouw favoriete yoghurt/cruesli te gebruiken in dit recept. Of wellicht naturel yoghurt met een drupje siroop als je graag een nagerecht met een kleurtje hebt 🙂

Met onderstaande ingrediënten maak je 2 grote taartjes van 10 cm doorsnee. Je zou ze ook kunnen maken in glaasjes of andere vormpjes.

yoghurt ijstaartjes

Ingrediënten
– 8 el cruesli
– 2 el honing
– 200 gr vanille yoghurt (La Fermière)
– rode vruchten naar smaak (ik gebruikte Fris & Fruitig van Bieze)

Bereiding
Combineer 6 el cruesli en 2 el honing in je keukenmachine en pulseer enkele malen.
Voeg de overige cruesli toe en roer deze er doorheen.

Neem 2 metalen ringen (of andere vormpjes/glaasjes) en verdeel een kwart van de cruesli over de bodems. Druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Schep een kwart van de yoghurt in beide ringen en verdeel voorzichtig over de bodem.

Zet de taartjes voor ongeveer 1 uur in de vriezer tot de yoghurt wat hard is geworden.

Haal de taartjes uit de vriezer en schep er de resterende cruesli op en druk weer goed aan. Verdeel er de resterende yoghurt over.
Zet in de vriezer tot alles bevroren is.

Haal de taartjes ongeveer 20-30 minuten van te voren uit de vriezer, zodat ze iets zachter worden.

Serveer de taartjes met de rode vruchten naar smaak.

    3 reacties

  • Daniëlle 14 november 2016 Beantwoord

    Wat een leuk recept met deze heerlijke yoghurtjes! Ik heb de vruchten nog niet geprobeerd, maar zo ziet het er wel heel erg lekker uit!

  • Linda 14 november 2016 Beantwoord

    Eu, haal de taartjes uit de oven? 😉

    • Simone 14 november 2016 Beantwoord

      😂 dankjewel! Ik heb het meteen aangepast 🙂

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️
  • Weet je nog niet wat je vanavond gaat eten? Dan is dit paleo maaltje een aanrader; broccolirijst met "sate"saus en wokgroenten. De satésaus maken we niet met pinda's natuurlijk 😉. Daarbij bestaat deze maaltijd voor 80% uit groenten!
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • Met slechts 5 ingrediënten zet je deze overheerlijke bokkenpootjes ijstaart op tafel! Een favoriet bij velen 😍❤️.
Het recept wordt de laatste tijd weer veel bekeken op de website! De directe link in mijn bio 🙌
  • Mijn ontbijt van vandaag bestaat uit zoete kersen en watermeloen. De rest van het fruit is helaas nog niet helemaal rijp, dus doet (voor nu) dienst als decoratie 😋
  • Bowls zijn hot! Pokébowls, smoothiebowls, tegenwoordig gaat alles in een kom. @wonderlicious_nl  schreef een review en het staat nu online! Zie de link in mijn bio.
  • Vanmiddag even de stad in geweest, om de drukte te trotseren had ik wel even wat comfortfood in de zin van nachos nodig 😉 (van Taco Bell)
  • Weer onwijs blij met deze mooie bos bloemen! 😍🌷🌸🌺🌻🌼💐 ik heb mezelf een @bloomonnl abonnementje gegeven en nog steeds onwijs blij mee.
In mijn stories een close-up van de bloemen en een link voor een gratis vaas (en een gratis bosje bloemen voor mij 😇)