Recepten Zoet

Zachte hartjeswafels

zachte hartjeswafels

Tags:    

Het recept voor deze zachte hartjeswafels is het recept van mijn oma. En eigenlijk zou ik je zelfs 2 verschillende recepten kunnen geven, mijn oma’s (en opa’s) hebben namelijk beide een compleet ander recept. Maar voor vandaag; zachte wafels!

Vroeger stond er vaak een flinke toren wafels op tafel bij mijn opa en oma, uiteraard altijd rijkelijk bestrooid met poedersuiker. Ik kan het me nog zo goed herinneren! Daarnaast bakten mijn vader en mijn moeder ze ook regelmatig en dan alletwee volgens een ander recept.
Want ja, je gebruikt toch al snel het recept van je eigen moeder πŸ™‚

Het recept van mijn moeders moeder is echt voor zachte wafels, de wafels van mijn vaders moeder zijn wat harder. Vandaag geef ik je het recept van mijn moeders moeder.

Met onderstaand recept maak je een flinke toren wafels!
Niet zo’n grote familie? Maak dan maar de helft van het recept πŸ™‚

IngrediΓ«nten
– 1 kilo zelfrijzend bakmeel
– 6 eieren
– 500 gr boter
– 750 ml melk
– 500 gr witte basterdsuiker
– 5 zakjes vanillesuiker

Bereiding
Laat de boter au-bain-marie zacht worden en doe over in een kom.

Mix de basterd- en vanille suiker er doorheen met een handmixer tot je het smeuΓ―g is.

Mix de eieren er 1 voor 1 doorheen, voeg de volgende pas toe als de vorige helemaal is opgenomen in het beslag.

Zeef de bloem erboven en voeg de melk toe.
Mix met de handmixer tot een glad beslag.

Verhit je wafelijzer en vet een beetje in.

Schep elke keer een volle eetlepel beslag in je wafelijzer en bak enkele minuten tot je wafels gaar en goudbruin zijn.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Zo, ik blijf nog even in het zoete sfeertje met deze kokosbollen πŸ˜πŸ™Œ gebakken in de airfryer!
Deze testte ik voor @theamazingkitchen (de website die ik samen met mijn moeder run) en je vindt het daar nu online! Ik zal zo de link in m’n stories delen πŸ‘
  • Yes πŸ™Œ voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❀️
  • Deze pizza met halloumi Γ¨n rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in πŸ•dan moet je zeker deze maken πŸ™Œ! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit πŸŽπŸπŸŠπŸ†πŸ₯•πŸ₯’. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken πŸ˜‚.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! πŸ™Œ 😍 ❀️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediΓ«nten voor nodig πŸ™Œ.
Directe link naar recept in m'n bio.