Cake met olijven en zongedroogde tomaten

cake met olijven en zongedroogde tomaten

Cake met olijven en zongedroogde tomaten; een overheerlijke en hartige variant! Want waarom zou je alleen maar zoete cakes bakken als je ook kunt genieten van een andere variatie?

Doordat de cake hartig is kun je deze perfect combineren met lunch of diner. Wat denk je bijvoorbeeld van een kom heerlijke tomatensoep en deze cake? Ik zie het wel zitten!
Ook als hapje bij de borrel of voor een feestje zou deze cake het goed doen.

Ingrediënten
– 250 gram bakmeel, gezeefd
– 4 eieren
– 125 ml Almond Dream® Sugar Free
– 3 eetlepels olijfolie
– 100 gram zwarte olijven, ontpit en gehakt
– 100 gram zongedroogde tomaten, grof gehakt
– 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
– Zwarte peper

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 °C (hetelucht).
Vet een cakevorm in of bekleed deze met bakpapier.

Meng de bloem met de eieren. Voeg vervolgens Almond Dream en olijfolie toe en meng door.
Voeg daarna olijven,  zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas toe.
Breng op smaak met peper en meng weer goed door.

Giet het beslag in de cakevorm.

Bak de cake 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen op een taartrek.

Tip:
Controleer de gaarheid door de punt van een mes in het midden van de cake te steken. Het mespunt moet er schoon uitkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *