Mijn nieuwe koksmes

wartmann koksmes

Als Foodie kan ik niet zonder een goed mes. Een mes waarmee je gemakkelijk alles kunt snijden en die fijn in de hand ligt. Want er zijn dagen dat er flink wat snijwerk verricht wordt hier in huize FoodQuotes! Ik heb nu hét perfecte mes gevonden.

Een goed mes is wat mij betreft echt onmisbaar in de keuken. Het liefste heb ik zelf 1 goed mes in plaats van tig verschillende, zodat je niet elke keer hoeft te denken.. hmm waar is dat speciale mesje voor die tomaten?

Het koksmes wat ik van Wartmann ontving is mijn nieuwe favoriet. Als ik heel eerlijk ben heb ik een flinke verzameling messen, ik denk een stuk of 12. Van broodmes tot vleesmes tot aardappelmesje. Maar sinds ik dit mes heb gebruik ik eigenlijk alleen nog maar deze!

Het koksmes ligt perfect in de hand, is niet zwaar en heeft voor mij een goede grootte.
Zonder moeite snijd deze door alles heen. Ken je dat, dat je bosui of prei snijdt en dat deze vaak aan de onderkant nog nét aan elkaar blijven zitten, omdat je mes er eigenlijk niet lekker doorheen gaat en je daardoor ook extra kracht gaan gebruiken? Daar heb ik nu geen last meer van!

wartmann koksmes

Eindelijk heb ik een mes waarmee je gewoon kunt snijden, zonder extra kracht te zetten. Dit mes doet zelf het werk.
Vorig jaar werkte ik een tijdje in de keuken van een restaurant en daar heb ik zeker flink wat bijgeleerd op verschillende vlakken. Zo ook wat betreft mijn snijtechnieken. De eerste weken in de keuken sneed ik me elke avond wel een keer in mijn vingers. Uiteindelijk gelukkig niet meer! Het is vaak echt een kwestie van een écht scherp mes gebruik (want met een half-bot mes ben je gewoon niet zo voorzichtig) en je vingers uit de buurt houden van het mes :)

Dit koksmes gebruik ik nu al een flink aantal weken en ik heb echt niks te klagen.
Ik ben er uiteraard wel zuinig op want een goed mes kost ook wat. Zo maak ik het mes meteen schoon na gebruik en gaat deze meteen afgedroogd weer terug in de la. Een goed mes wil je ook echt niet in de vaatwasser doen, dat is nergens voor nodig. Daarbij heb ik ook al regelmatig gehoord dat dit je mes ook niet ten goede komt (zo zou hij, onder andere, sneller bot worden) en dat is nou net niet wat ik wil!

Dus wellicht een idee voor op je verlanglijstje voor je verjaardag/kerst? Ik zou een goed koksmes iedereen aanraden die graag in de keuken staat.
Neem zeker een kijkje in de collectie van Wartmann, hier niks dan lof zoals je wellicht hebt kunnen lezen :)

 


Dit artikel is tot stand gekomen in samen werking met Wartmann. Uiteraard zijn alle meningen in bovenstaand artikel van mij. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *