Stoofpotje met venkel en rund

stoofpotje met venkel en rund

Met dit herfstig en regenachtig weer heb ik elke avond zin in comfortfood. Dit stoofpotje met venkel en rund past er dan ook perfect bij! De venkel smelt bijna weg en geeft een heerlijke smaak aan het gerecht.

Dit stoofpotje is ideaal om op een zondag te maken en dan vervolgens op maandag (en dinsdag) van te smullen. Stoofpotjes worden namelijk echt alleen maar lekkerder hoe langer ze staan. Daarom maak ik eigenlijk altijd een dubbele portie en genieten we twee dagen op een rij van heerlijk comfortfood.

Mijn man eet het stoofpotje meestal met gekookte aardappelen of friet. Persoonlijk vind ik frietjes en stoofvlees de ultieme combinatie, maar deze keer at ik het ook met dit cashewbrood. Wat heb ik weer zitten smullen!

stoofpotje met venkel en rund

Ingrediƫnten
– 500 gr riblappen
– klontje boter
– 2 venkelknollen
– 1 grote winterwortel (of 3 kleinere wortels)
– 1 ui
– 250 gr kastanjechampignons
– 2 el tomatenpuree
– 1 flesje bokbier
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl tijm
– 1 tl oregano
– 3 laurierblaadjes

Bereiding
Dep de riblappen droog en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.

Verhit een klontje boter in een pan met dikke bodem en bak hierin het vlees rondom bruin.

Maak de venkelknollen schoon, snijd doormidden en vervolgens in dunne repen.
Voeg de venkel toe aan het vlees en bak enkele minuten mee.

Maak de wortel schoon en snijd in plakken van ongeveer 1 cm dik. Maak de ui schoon en snijd in halve ringen.
Voeg de wortel, ui en tomatenpuree toe en bak enkele minuten mee.

Maak de kastanjechampignons schoon en snijd doormidden.

Voeg de champignons, bier, kruiden en een snuf zout en peper toe aan de pan en breng langzaam aan de kook.
Draai het vuur laag zodra het kookt en doe de deksel op de pan. Laat minimaal 4 uur pruttelen op een klein vuurtje.

En echt; hoe langer je het stoofpotje laat pruttelen; hoe lekkerder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *