Zachte hartjeswafels

zachte hartjeswafels

Het recept voor deze zachte hartjeswafels is het recept van mijn oma. En eigenlijk zou ik je zelfs 2 verschillende recepten kunnen geven, mijn oma’s (en opa’s) hebben namelijk beide een compleet ander recept. Maar voor vandaag; zachte wafels!

Vroeger stond er vaak een flinke toren wafels op tafel bij mijn opa en oma, uiteraard altijd rijkelijk bestrooid met poedersuiker. Ik kan het me nog zo goed herinneren! Daarnaast bakten mijn vader en mijn moeder ze ook regelmatig en dan alletwee volgens een ander recept.
Want ja, je gebruikt toch al snel het recept van je eigen moeder :)

Het recept van mijn moeders moeder is echt voor zachte wafels, de wafels van mijn vaders moeder zijn wat harder. Vandaag geef ik je het recept van mijn moeders moeder.

Met onderstaand recept maak je een flinke toren wafels!
Niet zo’n grote familie? Maak dan maar de helft van het recept :)

Ingredi├źnten
– 1 kilo zelfrijzend bakmeel
– 6 eieren
– 500 gr boter
– 750 ml melk
– 500 gr witte basterdsuiker
– 5 zakjes vanillesuiker

Bereiding
Laat de boter au-bain-marie zacht worden en doe over in een kom.

Mix de basterd- en vanille suiker er doorheen met een handmixer tot je het smeuïg is.

Mix de eieren er 1 voor 1 doorheen, voeg de volgende pas toe als de vorige helemaal is opgenomen in het beslag.

Zeef de bloem erboven en voeg de melk toe.
Mix met de handmixer tot een glad beslag.

Verhit je wafelijzer en vet een beetje in.

Schep elke keer een volle eetlepel beslag in je wafelijzer en bak enkele minuten tot je wafels gaar en goudbruin zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *