Groenten Lunch Paleo Recepten Salades

Salade met pompoen, venkel en geitenkaas

salade met pompoen, venkel en geitenkaas

Tags:      

Deze salade met pompoen, venkel en geitenkaas is echt een feestje om te eten! De smaken combineren perfect met elkaar en het is echt een lekkere herfst/wintersalade. Deze goedvullende salade is dus echt een aanrader.

De lauwwarme gekruide pompoen en venkel maken deze salade een perfect maaltje op een koude dag. De geitenkaas, walnoten en honing maken het feestje compleet.
Ik at deze salade als lunch, maar ook als diner zou het perfect zijn! Wellicht wil je dan iets meer pompoen of andere ingrediรซnten toevoegen. (afhankelijk natuurlijk van hoe grote eter je bent)

Ik ben vooral fan van deze salade om de combinaties en het lauwwarme van de groenten. Dat maakt het toch weer net iets anders dan anders. Uiteraard smaakt deze salade ook helemaal afgekoeld perfect!

salade met pompoen, venkel en geitenkaas

Ingrediรซnten, voor 2 personen
– halve flespompoen
– 1 el olijfolie
– 1 volle tl baharat
– 1 venkel knol
– 80-100 gr gemengde sla
– 100 gr zachte geitenkaas
– handvol walnoten
– honing naar smaak

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil de pompoen, schep de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Meng de pompoen met de olijfolie en baharat door elkaar.
Spreid uit over de bakplaat en bak in het midden van de oven in 40 minuten gaar en zacht.

Maak ondertussen de venkel schoon, snijd doormidden en haal de harde kern eruit.
Snijd de venkel in parten.

Leg de laatste 10 minuten de venkel bij de pompoen in de oven. Sprenkel er een klein beetje olijfolie overheen.

Verdeel de sla over 2 borden.
Verdeel hier overheen de pompoen en venkel.

Verkruimel de geitenkaas erboven en bestrooi met de walnoten.
Bestrooi met een snuf zout en verdeel er honing naar smaak over.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediรซnten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf ๐Ÿ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... ๐Ÿ˜‚
  • Whoeiii ๐Ÿฅ’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks ๐ŸŽ‰๐Ÿ™Œ๐Ÿฅ’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. ๐Ÿ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet ๐Ÿ˜‡๐Ÿ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder โค๏ธ๐Ÿ™Œ๐Ÿ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes ๐Ÿ‘ฉโ€โš•๏ธdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros ๐Ÿ™‹ ๐Ÿ˜ maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu ๐Ÿ˜‚
  • De lekkerste chocolate chip cookies ๐Ÿช staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen รฉn met suiker ๐Ÿ˜‰.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu รฉcht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! โค๏ธ