Groenten Lunch Paleo Recepten Salades

Salade met pompoen, venkel en geitenkaas

salade met pompoen, venkel en geitenkaas

Tags:      

Deze salade met pompoen, venkel en geitenkaas is echt een feestje om te eten! De smaken combineren perfect met elkaar en het is echt een lekkere herfst/wintersalade. Deze goedvullende salade is dus echt een aanrader.

De lauwwarme gekruide pompoen en venkel maken deze salade een perfect maaltje op een koude dag. De geitenkaas, walnoten en honing maken het feestje compleet.
Ik at deze salade als lunch, maar ook als diner zou het perfect zijn! Wellicht wil je dan iets meer pompoen of andere ingrediënten toevoegen. (afhankelijk natuurlijk van hoe grote eter je bent)

Ik ben vooral fan van deze salade om de combinaties en het lauwwarme van de groenten. Dat maakt het toch weer net iets anders dan anders. Uiteraard smaakt deze salade ook helemaal afgekoeld perfect!

salade met pompoen, venkel en geitenkaas

Ingrediënten, voor 2 personen
– halve flespompoen
– 1 el olijfolie
– 1 volle tl baharat
– 1 venkel knol
– 80-100 gr gemengde sla
– 100 gr zachte geitenkaas
– handvol walnoten
– honing naar smaak

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schil de pompoen, schep de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Meng de pompoen met de olijfolie en baharat door elkaar.
Spreid uit over de bakplaat en bak in het midden van de oven in 40 minuten gaar en zacht.

Maak ondertussen de venkel schoon, snijd doormidden en haal de harde kern eruit.
Snijd de venkel in parten.

Leg de laatste 10 minuten de venkel bij de pompoen in de oven. Sprenkel er een klein beetje olijfolie overheen.

Verdeel de sla over 2 borden.
Verdeel hier overheen de pompoen en venkel.

Verkruimel de geitenkaas erboven en bestrooi met de walnoten.
Bestrooi met een snuf zout en verdeel er honing naar smaak over.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️
  • Weet je nog niet wat je vanavond gaat eten? Dan is dit paleo maaltje een aanrader; broccolirijst met "sate"saus en wokgroenten. De satésaus maken we niet met pinda's natuurlijk 😉. Daarbij bestaat deze maaltijd voor 80% uit groenten!
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • Met slechts 5 ingrediënten zet je deze overheerlijke bokkenpootjes ijstaart op tafel! Een favoriet bij velen 😍❤️.
Het recept wordt de laatste tijd weer veel bekeken op de website! De directe link in mijn bio 🙌
  • Mijn ontbijt van vandaag bestaat uit zoete kersen en watermeloen. De rest van het fruit is helaas nog niet helemaal rijp, dus doet (voor nu) dienst als decoratie 😋
  • Bowls zijn hot! Pokébowls, smoothiebowls, tegenwoordig gaat alles in een kom. @wonderlicious_nl  schreef een review en het staat nu online! Zie de link in mijn bio.
  • Vanmiddag even de stad in geweest, om de drukte te trotseren had ik wel even wat comfortfood in de zin van nachos nodig 😉 (van Taco Bell)
  • Weer onwijs blij met deze mooie bos bloemen! 😍🌷🌸🌺🌻🌼💐 ik heb mezelf een @bloomonnl abonnementje gegeven en nog steeds onwijs blij mee.
In mijn stories een close-up van de bloemen en een link voor een gratis vaas (en een gratis bosje bloemen voor mij 😇)