Paleo Recepten Soep

Champignonsoep met spekjes

Tags:      

De allerlekkerste champignonsoep maak je gewoon zelf! Snel, makkelijk en overheerlijk; de beste combinatie lijkt me zo.Β Deze soep is heerlijk als lunch, voorgerecht of diner.
De spekjes geven dit soepje nΓ©t wat extra’s mee.

Vroeger at ik regelmatig soep uit zak, of blik.., en champignonsoep vond ik dan altijd toch wel erg lekker. Sinds ik paleo eet zijn die kant-en-klare soepjes “uit den boze”. Maar ja, ik moet eerlijk bekennen dat ik me nu wel afvraag waarom ik vroeger de soep niet zelf maakte?
Want soep maken is echt onwijs makkelijk en vergt zeker geen hogere wiskunde.

Deze champignonsoep is paleo doordat we geen room maar kokosmelk gebruiken. Het geeft de soep toch een heerlijke romige twist (en nee, je proeft geen kokossmaak als je daar bang voor bent). Heb jij geen moeite met lactose? Gebruik dan vooral room πŸ˜‰

champignonsoep met spekjes

Onderstaand recept is een goed vullende lunch voor 2 personen.

IngrediΓ«nten
– 1 ui
– 1,5 teentje knoflook
– 1 tl tijm
– 0,5 tl kardemom
– 400 gr (kastanje) champignons
– 600 ml groentebouillon
– 100 ml kokosmelk
– 70 gr spekreepjes

Bereiding
Verhit kokosolie in een soeppan.
Snipper de ui en bak deze in de kokosolie glazig.

Snijd ondertussen de knoflook fijn en voeg deze samen met de tijm en kardemom toe aan de uien. Bak enkele minuten mee.

Maak de champignons schoon met een papiertje en snijd ze in vieren.
Doe in de pan en bak 3 minuten mee, terwijl je blijft roeren.

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag zodra de soep kookt en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.

Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep te pureren.

Zet terug op het vuur en voeg de kokosmelk en een flinke snuf peper toe.

Bak ondertussen de spekreepjes krokant in een koekenpan.

Serveer de soep met de spekreepjes en eventueel wat extra kokosroom.

    2 reacties

  • janny 13 december 2016 Beantwoord

    Mijn recept: 40 gram boter, 40 gram bloem, 1 liter boullion, 0,5 liter melk, baje champignons, bakje spekblokjes, wat peterselie. Spek zachtjes uitbakken, met de schuimspaan uit de pan halen en apart zetten. Boter smelten, bloem erbij, goed roeren tot een gladde massa, daarna een deel kokende melk erbij, opnieuw goed roeren. Dit herhalen tot de melk op is. Even goed doorwarmen. Dan in 2 of 3 delen de kokende boullion erbij, de champignons en de spekjes. Als laatste wat gedroogde perterselie. Door de boullion en de spekjes is het zout genoeg . Eet smakelijk !!

  • […] Champignonsoep met spekjes […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje πŸ’™ en daar hoort taart bij πŸ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? πŸ˜‡πŸ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje πŸ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen πŸ˜‡
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes πŸ˜πŸ™Œ perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer πŸ™Œ. De link naar het recept staat in mijn bio.