Recepten Zoet

Speculaastaart

speculaastaart

Tags:    

Deze speculaastaart is een overheerlijk recept voor tijdens de feestdagen en koude (of natte) wintermaanden. Een makkelijk recept dat je binnen een handomdraai maakt.

Ik ontving dit recept van mede-blogger Bret, naar recept van zijn oma. Oftewel; lekker smullen! Want over het algemeen hebben oma’s altijd de lekkerste recepten 🙂 Ik denk dat er in elke familie wel 1 of meerdere recepten van oma’s regelmatig gemaakt worden. Zo zijn dat bij ons thuis de zachte hartjeswafels.

De geur van warme speculaaskruiden door je huis is heerlijk! Bak tijdens koude wintermaanden je eigen speculaastaart en haal de warmte weer in huis.
Deze taart is zowel vers (warm en zacht) als afgekoeld erg lekker. Let er wel op dat je de taart goed afdekt tijdens het bewaren anders kan de taart iets te snel hard worden.

Ingrediënten
– 300 gr bloem
– 300 gr donkere basterdsuiker
– 125 gr roomboter
– 3 volle tl koek & speculaaskruiden
– snufje zout
– 1 ei
– 1 el stroop
– garneeramandelen of andere noten

Benodigdheden
– handmixer
– lage taartvorm van 26 cm doorsnee
– beslagkom

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet de taartvorm in met een beetje roomboter.

Klop 1 ei met 1 eetlepel stroop los in de beslagkom.

Verwarm 300 gram roomboter in een klein pannetje tot het zacht is.

Meng alle droge ingrediënten door elkaar. (bloem, donkere basterdsuiker, koek & speculaaskruiden en een snufje zout)

Voeg de boter, het ei en de stroop toe. Als je het lekker vind kun je wat noten, zoals amandelen, toevoegen.  

Kneed van het deeg een goede bal.

Verspreid het deeg egaal over de bakvorm. Druk, als je dat lekker vind, wat noten in het deeg. Maak een mooie vorm zodat het er ook nog leuk uitziet!

Maximaal 20 minuten bakken op 200 graden. Controleer aan het einde regelmatig of het niet te snel gaat.

Je heerlijke speculaastaart is nu af!

Speciaal handig voor in de koude wintermaanden: alle ingredienten die je bij dit recept nodig hebt kun je makkelijk en snel door Albert Heijn laten bezorgen. Dit is niet duur als je een Albert Heijn kortingscode gebruikt.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze overheerlijke pastasalade met kip, groene asperges en (zelfgemaakte) pesto is perfect op de warmere dagen die er nu weer aankomen 🙌.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Dit 👆dames en heren is echt hemels! Oosterse zalm met een frisse salade; om je vingers bij af te likken 🙌❤️. Een receptje dat ik ontwikkelde voor paleo.nl.
Zie stories voor de link!
  • Oh my.. het recept voor dé lekkerste cake met aardbeien staat nu online!! 🍓geloof mij: die wil je zo snel mogelijk een keer maken 🙌.
Link naar het recept in m'n bio!
  • The 🥑 struggle is real! 😂
  • Met maar 3 ingrediënten (ok en peper & zout) zet je deze aubergine lasagne op tafel. Heerlijk als bijgerecht!
🍆 1 op de 10 Nederlanders eet wel eens aubergine... laten we daar wat aan veranderen!
Recept staat op m'n website 🙌
  • Vorige week dronk ik een overheerlijke guilty koffie met stroopwafel bij @theoatmealbar 😍. Je leest (en ziet) nu meer over deze hotspot in Eindhoven op m'n website!
Directe link naar artikel in bio & stories 🙌
  • Vorige week na een lang wel/niet spelletje in m'n hoofd tóch maar een donut gekocht. 🍩 Neem ik een hap... blijkt ie gevuld te zijn met een rare crème 🤦‍♀️ YUCK! Haha dus bij twijfel niet altijd doen!