Recepten Zoet

Speculaastaart

speculaastaart

Tags:    

Deze speculaastaart is een overheerlijk recept voor tijdens de feestdagen en koude (of natte) wintermaanden. Een makkelijk recept dat je binnen een handomdraai maakt.

Ik ontving dit recept van mede-blogger Bret, naar recept van zijn oma. Oftewel; lekker smullen! Want over het algemeen hebben oma’s altijd de lekkerste recepten 🙂 Ik denk dat er in elke familie wel 1 of meerdere recepten van oma’s regelmatig gemaakt worden. Zo zijn dat bij ons thuis de zachte hartjeswafels.

De geur van warme speculaaskruiden door je huis is heerlijk! Bak tijdens koude wintermaanden je eigen speculaastaart en haal de warmte weer in huis.
Deze taart is zowel vers (warm en zacht) als afgekoeld erg lekker. Let er wel op dat je de taart goed afdekt tijdens het bewaren anders kan de taart iets te snel hard worden.

Ingrediënten
– 300 gr bloem
– 300 gr donkere basterdsuiker
– 125 gr roomboter
– 3 volle tl koek & speculaaskruiden
– snufje zout
– 1 ei
– 1 el stroop
– garneeramandelen of andere noten

Benodigdheden
– handmixer
– lage taartvorm van 26 cm doorsnee
– beslagkom

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet de taartvorm in met een beetje roomboter.

Klop 1 ei met 1 eetlepel stroop los in de beslagkom.

Verwarm 300 gram roomboter in een klein pannetje tot het zacht is.

Meng alle droge ingrediënten door elkaar. (bloem, donkere basterdsuiker, koek & speculaaskruiden en een snufje zout)

Voeg de boter, het ei en de stroop toe. Als je het lekker vind kun je wat noten, zoals amandelen, toevoegen.  

Kneed van het deeg een goede bal.

Verspreid het deeg egaal over de bakvorm. Druk, als je dat lekker vind, wat noten in het deeg. Maak een mooie vorm zodat het er ook nog leuk uitziet!

Maximaal 20 minuten bakken op 200 graden. Controleer aan het einde regelmatig of het niet te snel gaat.

Je heerlijke speculaastaart is nu af!

Speciaal handig voor in de koude wintermaanden: alle ingredienten die je bij dit recept nodig hebt kun je makkelijk en snel door Albert Heijn laten bezorgen. Dit is niet duur als je een Albert Heijn kortingscode gebruikt.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.