Recepten Zoet

Speculaastaart

speculaastaart

Tags:    

Deze speculaastaart is een overheerlijk recept voor tijdens de feestdagen en koude (of natte) wintermaanden. Een makkelijk recept dat je binnen een handomdraai maakt.

Ik ontving dit recept van mede-blogger Bret, naar recept van zijn oma. Oftewel; lekker smullen! Want over het algemeen hebben oma’s altijd de lekkerste recepten πŸ™‚ Ik denk dat er in elke familie wel 1 of meerdere recepten van oma’s regelmatig gemaakt worden. Zo zijn dat bij ons thuis de zachte hartjeswafels.

De geur van warme speculaaskruiden door je huis is heerlijk! Bak tijdens koude wintermaanden je eigen speculaastaart en haal de warmte weer in huis.
Deze taart is zowel vers (warm en zacht) als afgekoeld erg lekker. Let er wel op dat je de taart goed afdekt tijdens het bewaren anders kan de taart iets te snel hard worden.

IngrediΓ«nten
– 300 gr bloem
– 300 gr donkere basterdsuiker
– 125 gr roomboter
– 3 volle tl koek & speculaaskruiden
– snufje zout
– 1 ei
– 1 el stroop
– garneeramandelen of andere noten

Benodigdheden
– handmixer
– lage taartvorm van 26 cm doorsnee
– beslagkom

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet de taartvorm in met een beetje roomboter.

Klop 1 ei met 1 eetlepel stroop los in de beslagkom.

Verwarm 300 gram roomboter in een klein pannetje tot het zacht is.

Meng alle droge ingrediΓ«nten door elkaar. (bloem,Β donkere basterdsuiker, koek & speculaaskruiden en een snufje zout)

Voeg de boter, het ei en de stroop toe. Als je het lekker vind kun je wat noten, zoals amandelen, toevoegen. Β 

Kneed van het deeg een goede bal.

Verspreid het deeg egaal over de bakvorm. Druk, als je dat lekker vind, wat noten in het deeg. Maak een mooie vorm zodat het er ook nog leuk uitziet!

Maximaal 20 minuten bakken op 200 graden. Controleer aan het einde regelmatig of het niet te snel gaat.

Je heerlijke speculaastaart is nu af!

Speciaal handig voor in de koude wintermaanden: alle ingredienten die je bij dit recept nodig hebt kun je makkelijk en snel door Albert Heijn laten bezorgen. Dit is niet duur als je een Albert Heijn kortingscode gebruikt.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje πŸ’™ en daar hoort taart bij πŸ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? πŸ˜‡πŸ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje πŸ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen πŸ˜‡
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes πŸ˜πŸ™Œ perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer πŸ™Œ. De link naar het recept staat in mijn bio.