Recepten Zoet

Speculaastaart

speculaastaart

Tags:    

Deze speculaastaart is een overheerlijk recept voor tijdens de feestdagen en koude (of natte) wintermaanden. Een makkelijk recept dat je binnen een handomdraai maakt.

Ik ontving dit recept van mede-blogger Bret, naar recept van zijn oma. Oftewel; lekker smullen! Want over het algemeen hebben oma’s altijd de lekkerste recepten ๐Ÿ™‚ Ik denk dat er in elke familie wel 1 of meerdere recepten van oma’s regelmatig gemaakt worden. Zo zijn dat bij ons thuis de zachte hartjeswafels.

De geur van warme speculaaskruiden door je huis is heerlijk! Bak tijdens koude wintermaanden je eigen speculaastaart en haal de warmte weer in huis.
Deze taart is zowel vers (warm en zacht) als afgekoeld erg lekker. Let er wel op dat je de taart goed afdekt tijdens het bewaren anders kan de taart iets te snel hard worden.

Ingrediรซnten
– 300 gr bloem
– 300 gr donkere basterdsuiker
– 125 gr roomboter
– 3 volle tl koek & speculaaskruiden
– snufje zout
– 1 ei
– 1 el stroop
– garneeramandelen of andere noten

Benodigdheden
– handmixer
– lage taartvorm van 26 cm doorsnee
– beslagkom

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet de taartvorm in met een beetje roomboter.

Klop 1 ei met 1 eetlepel stroop los in de beslagkom.

Verwarm 300 gram roomboter in een klein pannetje tot het zacht is.

Meng alle droge ingrediรซnten door elkaar. (bloem,ย donkere basterdsuiker, koek & speculaaskruiden en een snufje zout)

Voeg de boter, het ei en de stroop toe. Als je het lekker vind kun je wat noten, zoals amandelen, toevoegen. ย 

Kneed van het deeg een goede bal.

Verspreid het deeg egaal over de bakvorm. Druk, als je dat lekker vind, wat noten in het deeg. Maak een mooie vorm zodat het er ook nog leuk uitziet!

Maximaal 20 minuten bakken op 200 graden. Controleer aan het einde regelmatig of het niet te snel gaat.

Je heerlijke speculaastaart is nu af!

Speciaal handig voor in de koude wintermaanden: alle ingredienten die je bij dit recept nodig hebt kun je makkelijk en snel door Albert Heijn laten bezorgen. Dit is niet duur als je een Albert Heijn kortingscode gebruikt.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Zo, ik blijf nog even in het zoete sfeertje met deze kokosbollen ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ gebakken in de airfryer!
Deze testte ik voor @theamazingkitchen (de website die ik samen met mijn moeder run) en je vindt het daar nu online! Ik zal zo de link in mโ€™n stories delen ๐Ÿ‘
  • Yes ๐Ÿ™Œ voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker ๐Ÿ˜.
.
De directe link naar het recept staat in mโ€™n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart ๐Ÿ˜ , ik denk dat ik nog een stukje pak ๐Ÿ˜
  • Wow! ๐Ÿ˜ Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! โค๏ธ
  • Deze pizza met halloumi รจn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in ๐Ÿ•dan moet je zeker deze maken ๐Ÿ™Œ! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in mโ€™n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit ๐ŸŽ๐Ÿ๐ŸŠ๐Ÿ†๐Ÿฅ•๐Ÿฅ’. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken ๐Ÿ˜‚.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! ๐Ÿ™Œ ๐Ÿ˜ โค๏ธDeze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediรซnten voor nodig ๐Ÿ™Œ.
Directe link naar recept in m'n bio.