Recepten Sauzen & Dips

De lekkerste kruidenboter maak je zelf

kruidenboter

Tags:   

Bijna iedereen vindt kruidenboter erg lekker. In dit artikel laat ik je zien dat het echt onwijs makkelijk is om zelf de lekkerste combinaties te maken. Zoals met alles: zelfgemaakt is veel lekkerder dan kant-en-klaar.  Mijn favorieten zijn knoflook-, zongedroogde tomaten- en basilicumboter en nu kun jij ze ook maken 🙂

Al heel lang geleden maakte ik al regelmatig zelf kruidenboters. Vorige week was mijn zusje op zoek naar een receptje dat ik vroeger maakte en dat moest ik even opzoeken in mijn oude receptenboekje. Toen kwam ik ook de botertjes weer tegen.

Niet alleen de botertjes maar daarnaast ook een flink aantal andere recepten die vroeger mijn favoriet waren en nu eigenlijk nooit meer op tafel verschijnen. Ik heb weer nieuwe inspiratie gevonden voor recepten om met jullie te delen! 🙂

De botertjes maak je dus echt super makkelijk zelf. Maak je alle 3 variaties zoals ik deed? Maak ze dan ook in onderstaande volgorde, dan hoef je tussendoor niet je keukenmachine schoon te maken.

kruidenboter

Knoflookboter
– 250 gr ongezouten roomboter
– 2 grote tenen knoflook
– snuf zeezout

Basilicumboter
– 250 gr ongezouten roomboter
– flinke handvol basilicum blaadjes (vers)
– half teentje knoflook
– snuf zeezout

Zongedroogde tomatenboter
– 250 gr ongezouten roomboter
– 7 zongedroogde tomaatjes
– 1,5 tl olie uit het potje van de tomaatjes

Bereiding
Laat de roomboter helemaal op kamertemperatuur komen, zodat deze goed zacht is.

Doe de boter en de overige ingrediënten in de keukenmachine en pulseer tot alles goed gemengd is.

Leg een vel bakpapier op je werkblad. Schep 5 cm van de rand de boter in een langwerpige vorm van ongeveer 10-15 cm. Rol het bakpapier strak om de boter heen en draai de uiteindes dicht.
Leg de boter minimaal 2 uur in de koeling zodat deze weer stevig kan worden.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.