Recepten Sauzen & Dips

De lekkerste kruidenboter maak je zelf

kruidenboter

Tags:     

Bijna iedereen vindt kruidenboter erg lekker. In dit artikel laat ik je zien dat het echt onwijs makkelijk is om zelf de lekkerste combinaties te maken. Zoals met alles: zelfgemaakt is veel lekkerder dan kant-en-klaar. Β Mijn favorieten zijn knoflook-, zongedroogde tomaten- en basilicumboter en nu kun jij ze ook maken πŸ™‚

Al heel lang geleden maakte ik al regelmatig zelf kruidenboters. Vorige week was mijn zusje op zoek naar een receptje dat ik vroeger maakte en dat moest ik even opzoeken in mijn oude receptenboekje. Toen kwam ik ook de botertjes weer tegen.

Niet alleen de botertjes maar daarnaast ook een flink aantal andere recepten die vroeger mijn favoriet waren en nu eigenlijk nooit meer op tafel verschijnen. Ik heb weer nieuwe inspiratie gevonden voor recepten om met jullie te delen! πŸ™‚

De botertjes maak je dus echt super makkelijk zelf. Maak je alle 3 variaties zoals ik deed? Maak ze dan ook in onderstaande volgorde, dan hoef je tussendoor niet je keukenmachine schoon te maken.

kruidenboter

Knoflookboter
– 250 gr ongezouten roomboter
– 2 grote tenen knoflook
– snuf zeezout

Basilicumboter
– 250 gr ongezouten roomboter
– flinke handvol basilicum blaadjes (vers)
– half teentje knoflook
– snuf zeezout

Zongedroogde tomatenboter
– 250 gr ongezouten roomboter
– 7 zongedroogde tomaatjes
– 1,5 tl olie uit het potje van de tomaatjes

Bereiding
Laat de roomboter helemaal op kamertemperatuur komen, zodat deze goed zacht is.

Doe de boter en de overige ingrediΓ«nten in de keukenmachine en pulseer tot alles goed gemengd is.

Leg een vel bakpapier op je werkblad. Schep 5 cm van de rand de boter in een langwerpige vorm van ongeveer 10-15 cm. Rol het bakpapier strak om de boter heen en draai de uiteindes dicht.
Leg de boter minimaal 2 uur in de koeling zodat deze weer stevig kan worden.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na ❀️.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
  • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner πŸ™Œ.
In m'n stories de link naar het recept.
  • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan πŸ˜ƒ. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
  • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo πŸ‘† tegenaan?
  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje πŸ’™ en daar hoort taart bij πŸ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? πŸ˜‡πŸ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje πŸ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)