Recepten Sauzen & Dips

De lekkerste kruidenboter maak je zelf

kruidenboter

Tags:   

Bijna iedereen vindt kruidenboter erg lekker. In dit artikel laat ik je zien dat het echt onwijs makkelijk is om zelf de lekkerste combinaties te maken. Zoals met alles: zelfgemaakt is veel lekkerder dan kant-en-klaar.  Mijn favorieten zijn knoflook-, zongedroogde tomaten- en basilicumboter en nu kun jij ze ook maken 🙂

Al heel lang geleden maakte ik al regelmatig zelf kruidenboters. Vorige week was mijn zusje op zoek naar een receptje dat ik vroeger maakte en dat moest ik even opzoeken in mijn oude receptenboekje. Toen kwam ik ook de botertjes weer tegen.

Niet alleen de botertjes maar daarnaast ook een flink aantal andere recepten die vroeger mijn favoriet waren en nu eigenlijk nooit meer op tafel verschijnen. Ik heb weer nieuwe inspiratie gevonden voor recepten om met jullie te delen! 🙂

De botertjes maak je dus echt super makkelijk zelf. Maak je alle 3 variaties zoals ik deed? Maak ze dan ook in onderstaande volgorde, dan hoef je tussendoor niet je keukenmachine schoon te maken.

kruidenboter

Knoflookboter
– 250 gr ongezouten roomboter
– 2 grote tenen knoflook
– snuf zeezout

Basilicumboter
– 250 gr ongezouten roomboter
– flinke handvol basilicum blaadjes (vers)
– half teentje knoflook
– snuf zeezout

Zongedroogde tomatenboter
– 250 gr ongezouten roomboter
– 7 zongedroogde tomaatjes
– 1,5 tl olie uit het potje van de tomaatjes

Bereiding
Laat de roomboter helemaal op kamertemperatuur komen, zodat deze goed zacht is.

Doe de boter en de overige ingrediënten in de keukenmachine en pulseer tot alles goed gemengd is.

Leg een vel bakpapier op je werkblad. Schep 5 cm van de rand de boter in een langwerpige vorm van ongeveer 10-15 cm. Rol het bakpapier strak om de boter heen en draai de uiteindes dicht.
Leg de boter minimaal 2 uur in de koeling zodat deze weer stevig kan worden.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.