Lunch Paleo Recepten Soep

Tomatensoep met pompoen

pompoen-tomatensoep

Tags:     

Deze tomatensoep met pompoen is weer eens wat anders dan anders. De soep zit echt boordevol smaak en de pompoen geeft er echt dat extraatje aan mee, niet overheersend maar met een perfecte balans tussen de smaken.

Soep is echt een fijn gerechtje als je het mij vraagt. Ook nog eens een gerechtje waar ik echt op elk moment van de dag van kan smullen. De soep staat bij mij vaak als lunch of tussendoortje op tafel en minder vaak als voorgerecht/diner.

Deze soep is makkelijk te maken en staat dan ook binnen 30 minuten op tafel. Ik denk dat je uiteindelijk het langste bezig bent met het snijden van de pompoen..

Ik gebruikte voor deze soep gepelde tomaten uit blik, lekker makkelijk! Het blik zat in de foodybox die ik opgestuurd kreeg en zag al bij de reacties dat deze tomaten schijnbaar ‘de lekkerste’ zijn. Eerlijk is eerlijk.. ik heb gepelde tomaten uit blik nog nooit direct uit blik gegeten en ze aan een smaaktest onderworpen. Wat ik wel weet is dat deze soep errug lekker is!
Mocht je dus precies dezelfde ingrediënten als mij willen gebruiken, de gepelde tomaten die ik in dit receptje gebruikte zijn die van Mutti Pomodoro en verkrijgbaar bij de grote blauwe supermarkt.

pompoen-tomatensoep

Ingrediënten
– 2 kleine uien
– 2 teentjes knoflook
– 1 volle tl ras el hanout
– 1 tl tijm
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 rode paprika
– 1 flespompoen
– 1 blik gepelde tomaten
– 1 liter bouillon

Bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflook.

Snijd de paprika in kleine stukjes.
Schil de pompoen, schep de pitten eruit en snijd in blokjes.

Verhit olie in een soeppan en bak hierin de ui 4 minuten. Voeg na 3 minuten de knoflook toe en blijf roeren.

Voeg de ras el hanout, tijm en tomatenpuree toe en bak enkele minuten mee.

Voeg de paprika, pompoen, gepelde tomaten en bouillon toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag zodra de soep kookt en laat 20-30 minuten zachtjes pruttelen.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staaf mixer glad.

Breng eventueel op smaak met peper en zout.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️
  • Weet je nog niet wat je vanavond gaat eten? Dan is dit paleo maaltje een aanrader; broccolirijst met "sate"saus en wokgroenten. De satésaus maken we niet met pinda's natuurlijk 😉. Daarbij bestaat deze maaltijd voor 80% uit groenten!
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • Met slechts 5 ingrediënten zet je deze overheerlijke bokkenpootjes ijstaart op tafel! Een favoriet bij velen 😍❤️.
Het recept wordt de laatste tijd weer veel bekeken op de website! De directe link in mijn bio 🙌
  • Mijn ontbijt van vandaag bestaat uit zoete kersen en watermeloen. De rest van het fruit is helaas nog niet helemaal rijp, dus doet (voor nu) dienst als decoratie 😋
  • Bowls zijn hot! Pokébowls, smoothiebowls, tegenwoordig gaat alles in een kom. @wonderlicious_nl  schreef een review en het staat nu online! Zie de link in mijn bio.
  • Vanmiddag even de stad in geweest, om de drukte te trotseren had ik wel even wat comfortfood in de zin van nachos nodig 😉 (van Taco Bell)
  • Weer onwijs blij met deze mooie bos bloemen! 😍🌷🌸🌺🌻🌼💐 ik heb mezelf een @bloomonnl abonnementje gegeven en nog steeds onwijs blij mee.
In mijn stories een close-up van de bloemen en een link voor een gratis vaas (en een gratis bosje bloemen voor mij 😇)