Lunch Paleo Recepten Soep

Tomatensoep met pompoen

pompoen-tomatensoep

Tags:     

Deze tomatensoep met pompoen is weer eens wat anders dan anders. De soep zit echt boordevol smaak en de pompoen geeft er echt dat extraatje aan mee, niet overheersend maar met een perfecte balans tussen de smaken.

Soep is echt een fijn gerechtje als je het mij vraagt. Ook nog eens een gerechtje waar ik echt op elk moment van de dag van kan smullen. De soep staat bij mij vaak als lunch of tussendoortje op tafel en minder vaak als voorgerecht/diner.

Deze soep is makkelijk te maken en staat dan ook binnen 30 minuten op tafel. Ik denk dat je uiteindelijk het langste bezig bent met het snijden van de pompoen..

Ik gebruikte voor deze soep gepelde tomaten uit blik, lekker makkelijk! Het blik zat in de foodybox die ik opgestuurd kreeg en zag al bij de reacties dat deze tomaten schijnbaar ‘de lekkerste’ zijn. Eerlijk is eerlijk.. ik heb gepelde tomaten uit blik nog nooit direct uit blik gegeten en ze aan een smaaktest onderworpen. Wat ik wel weet is dat deze soep errug lekker is!
Mocht je dus precies dezelfde ingrediënten als mij willen gebruiken, de gepelde tomaten die ik in dit receptje gebruikte zijn die van Mutti Pomodoro en verkrijgbaar bij de grote blauwe supermarkt.

pompoen-tomatensoep

Ingrediënten
– 2 kleine uien
– 2 teentjes knoflook
– 1 volle tl ras el hanout
– 1 tl tijm
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 rode paprika
– 1 flespompoen
– 1 blik gepelde tomaten
– 1 liter bouillon

Bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflook.

Snijd de paprika in kleine stukjes.
Schil de pompoen, schep de pitten eruit en snijd in blokjes.

Verhit olie in een soeppan en bak hierin de ui 4 minuten. Voeg na 3 minuten de knoflook toe en blijf roeren.

Voeg de ras el hanout, tijm en tomatenpuree toe en bak enkele minuten mee.

Voeg de paprika, pompoen, gepelde tomaten en bouillon toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag zodra de soep kookt en laat 20-30 minuten zachtjes pruttelen.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staaf mixer glad.

Breng eventueel op smaak met peper en zout.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories