Lunch Paleo Recepten Soep

Tomatensoep met pompoen

pompoen-tomatensoep

Tags:     

Deze tomatensoep met pompoen is weer eens wat anders dan anders. De soep zit echt boordevol smaak en de pompoen geeft er echt dat extraatje aan mee, niet overheersend maar met een perfecte balans tussen de smaken.

Soep is echt een fijn gerechtje als je het mij vraagt. Ook nog eens een gerechtje waar ik echt op elk moment van de dag van kan smullen. De soep staat bij mij vaak als lunch of tussendoortje op tafel en minder vaak als voorgerecht/diner.

Deze soep is makkelijk te maken en staat dan ook binnen 30 minuten op tafel. Ik denk dat je uiteindelijk het langste bezig bent met het snijden van de pompoen..

Ik gebruikte voor deze soep gepelde tomaten uit blik, lekker makkelijk! Het blik zat in de foodybox die ik opgestuurd kreeg en zag al bij de reacties dat deze tomaten schijnbaar ‘de lekkerste’ zijn. Eerlijk is eerlijk.. ik heb gepelde tomaten uit blik nog nooit direct uit blik gegeten en ze aan een smaaktest onderworpen. Wat ik wel weet is dat deze soep errug lekker is!
Mocht je dus precies dezelfde ingrediënten als mij willen gebruiken, de gepelde tomaten die ik in dit receptje gebruikte zijn die van Mutti Pomodoro en verkrijgbaar bij de grote blauwe supermarkt.

pompoen-tomatensoep

Ingrediënten
– 2 kleine uien
– 2 teentjes knoflook
– 1 volle tl ras el hanout
– 1 tl tijm
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 rode paprika
– 1 flespompoen
– 1 blik gepelde tomaten
– 1 liter bouillon

Bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflook.

Snijd de paprika in kleine stukjes.
Schil de pompoen, schep de pitten eruit en snijd in blokjes.

Verhit olie in een soeppan en bak hierin de ui 4 minuten. Voeg na 3 minuten de knoflook toe en blijf roeren.

Voeg de ras el hanout, tijm en tomatenpuree toe en bak enkele minuten mee.

Voeg de paprika, pompoen, gepelde tomaten en bouillon toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag zodra de soep kookt en laat 20-30 minuten zachtjes pruttelen.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staaf mixer glad.

Breng eventueel op smaak met peper en zout.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros 🙋 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu 😂
  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️