Diner Groenten Paleo Recepten Vlees

Bolcourgette met paleo "rijst"

Bolcourgette paleo rijst

Tags:        

Deze bolcourgettes met paleo rijst zijn erg lekker en ook nog eens makkelijk te maken. De paleo rijst is gemaakt van bloemkool of broccoli en op die manier krijg je dus nog wat extra groenten binnen. De spekjes geven er een heerlijk hartige smaak aan.

Het voordeel van deze maaltijd is dat het ook nog eens super makkelijk en snel te maken is. Je hebt maar weinig voorbereidend werk. Dat is iets waar ik persoonlijk altijd erg gelukkig van word op een doordeweekse avond. Snel én lekker!

Een beetje afhankelijk van wat je er verder nog bij eet is dit gerechtje voor 1 of 2 personen. Als je er nog een stukje vlees of zoete aardappel naast eet is dit een heerlijk bijgerecht voor 2 personen. Eet je alleen dit? Dan kun je hier in eentje van smullen!

De bolcourgettes hol je uit en we gebruiken het courgettevlees verder niet in dit recept. Uiteraard zou je er ook voor kunnen kiezen de “rijst” te vervangen door het courgettevlees.
Oh, en voeg een wat kaas toe! Dat maakt dit maaltijdje nog lekkerder 🙂

Bolcourgette paleo rijst

Ingrediënten
– 2 bolcourgettes
– 125 gr spekjes
– 150 gr bloemkool- of broccolirijst
– 2 bosuitjes
– 3 eieren

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. (hetelucht)

Breng een ruime pan met water aan de kook (waar de bolcourgettes inpassen)

Snijd een kapje van de courgettes en lepel de binnenkant eruit. (dit gaat erg makkelijk met een meloenschepje).
Kook de bolcourgettes 4-5 minuten. Haal uit de pan en zet ondersteboven zodat ze kunnen afkoelen en er zoveel mogelijk water uitloopt.

Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan.
Snijd de bosuitjes in dunne ringen.

Klop de eieren los in een kom en roer er de bloemkoolrijst, bosuitjes, spekjes en een snuf peper doorheen.

Zet de bolcourgettes in een ovenschaal en verdeel het eimengsel erover.

Bak de courgettes in 20-25 minuten gaar in het midden van de oven.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️
  • Weet je nog niet wat je vanavond gaat eten? Dan is dit paleo maaltje een aanrader; broccolirijst met "sate"saus en wokgroenten. De satésaus maken we niet met pinda's natuurlijk 😉. Daarbij bestaat deze maaltijd voor 80% uit groenten!
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • Met slechts 5 ingrediënten zet je deze overheerlijke bokkenpootjes ijstaart op tafel! Een favoriet bij velen 😍❤️.
Het recept wordt de laatste tijd weer veel bekeken op de website! De directe link in mijn bio 🙌
  • Mijn ontbijt van vandaag bestaat uit zoete kersen en watermeloen. De rest van het fruit is helaas nog niet helemaal rijp, dus doet (voor nu) dienst als decoratie 😋
  • Bowls zijn hot! Pokébowls, smoothiebowls, tegenwoordig gaat alles in een kom. @wonderlicious_nl  schreef een review en het staat nu online! Zie de link in mijn bio.
  • Vanmiddag even de stad in geweest, om de drukte te trotseren had ik wel even wat comfortfood in de zin van nachos nodig 😉 (van Taco Bell)
  • Weer onwijs blij met deze mooie bos bloemen! 😍🌷🌸🌺🌻🌼💐 ik heb mezelf een @bloomonnl abonnementje gegeven en nog steeds onwijs blij mee.
In mijn stories een close-up van de bloemen en een link voor een gratis vaas (en een gratis bosje bloemen voor mij 😇)