Diner Groenten Paleo Recepten Vlees

Bolcourgette met paleo "rijst"

Bolcourgette paleo rijst

Tags:        

Deze bolcourgettes met paleo rijst zijn erg lekker en ook nog eens makkelijk te maken. De paleo rijst is gemaakt van bloemkool of broccoli en op die manier krijg je dus nog wat extra groenten binnen. De spekjes geven er een heerlijk hartige smaak aan.

Het voordeel van deze maaltijd is dat het ook nog eens super makkelijk en snel te maken is. Je hebt maar weinig voorbereidend werk. Dat is iets waar ik persoonlijk altijd erg gelukkig van word op een doordeweekse avond. Snel én lekker!

Een beetje afhankelijk van wat je er verder nog bij eet is dit gerechtje voor 1 of 2 personen. Als je er nog een stukje vlees of zoete aardappel naast eet is dit een heerlijk bijgerecht voor 2 personen. Eet je alleen dit? Dan kun je hier in eentje van smullen!

De bolcourgettes hol je uit en we gebruiken het courgettevlees verder niet in dit recept. Uiteraard zou je er ook voor kunnen kiezen de “rijst” te vervangen door het courgettevlees.
Oh, en voeg een wat kaas toe! Dat maakt dit maaltijdje nog lekkerder 🙂

Bolcourgette paleo rijst

Ingrediënten
– 2 bolcourgettes
– 125 gr spekjes
– 150 gr bloemkool- of broccolirijst
– 2 bosuitjes
– 3 eieren

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. (hetelucht)

Breng een ruime pan met water aan de kook (waar de bolcourgettes inpassen)

Snijd een kapje van de courgettes en lepel de binnenkant eruit. (dit gaat erg makkelijk met een meloenschepje).
Kook de bolcourgettes 4-5 minuten. Haal uit de pan en zet ondersteboven zodat ze kunnen afkoelen en er zoveel mogelijk water uitloopt.

Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan.
Snijd de bosuitjes in dunne ringen.

Klop de eieren los in een kom en roer er de bloemkoolrijst, bosuitjes, spekjes en een snuf peper doorheen.

Zet de bolcourgettes in een ovenschaal en verdeel het eimengsel erover.

Bak de courgettes in 20-25 minuten gaar in het midden van de oven.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories