Diner Groenten Paleo Recepten Vlees

Bolcourgette met paleo "rijst"

Bolcourgette paleo rijst

Tags:        

Deze bolcourgettes met paleo rijst zijn erg lekker en ook nog eens makkelijk te maken. De paleo rijst is gemaakt van bloemkool of broccoli en op die manier krijg je dus nog wat extra groenten binnen. De spekjes geven er een heerlijk hartige smaak aan.

Het voordeel van deze maaltijd is dat het ook nog eens super makkelijk en snel te maken is. Je hebt maar weinig voorbereidend werk. Dat is iets waar ik persoonlijk altijd erg gelukkig van word op een doordeweekse avond. Snel én lekker!

Een beetje afhankelijk van wat je er verder nog bij eet is dit gerechtje voor 1 of 2 personen. Als je er nog een stukje vlees of zoete aardappel naast eet is dit een heerlijk bijgerecht voor 2 personen. Eet je alleen dit? Dan kun je hier in eentje van smullen!

De bolcourgettes hol je uit en we gebruiken het courgettevlees verder niet in dit recept. Uiteraard zou je er ook voor kunnen kiezen de “rijst” te vervangen door het courgettevlees.
Oh, en voeg een wat kaas toe! Dat maakt dit maaltijdje nog lekkerder 🙂

Bolcourgette paleo rijst

Ingrediënten
– 2 bolcourgettes
– 125 gr spekjes
– 150 gr bloemkool- of broccolirijst
– 2 bosuitjes
– 3 eieren

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. (hetelucht)

Breng een ruime pan met water aan de kook (waar de bolcourgettes inpassen)

Snijd een kapje van de courgettes en lepel de binnenkant eruit. (dit gaat erg makkelijk met een meloenschepje).
Kook de bolcourgettes 4-5 minuten. Haal uit de pan en zet ondersteboven zodat ze kunnen afkoelen en er zoveel mogelijk water uitloopt.

Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan.
Snijd de bosuitjes in dunne ringen.

Klop de eieren los in een kom en roer er de bloemkoolrijst, bosuitjes, spekjes en een snuf peper doorheen.

Zet de bolcourgettes in een ovenschaal en verdeel het eimengsel erover.

Bak de courgettes in 20-25 minuten gaar in het midden van de oven.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.