Diner Groenten Paleo Recepten Vlees

Bolcourgette met paleo "rijst"

Bolcourgette paleo rijst

Tags:        

Deze bolcourgettes met paleo rijst zijn erg lekker en ook nog eens makkelijk te maken. De paleo rijst is gemaakt van bloemkool of broccoli en op die manier krijg je dus nog wat extra groenten binnen. De spekjes geven er een heerlijk hartige smaak aan.

Het voordeel van deze maaltijd is dat het ook nog eens super makkelijk en snel te maken is. Je hebt maar weinig voorbereidend werk. Dat is iets waar ik persoonlijk altijd erg gelukkig van word op een doordeweekse avond. Snel Γ©n lekker!

Een beetje afhankelijk van wat je er verder nog bij eet is dit gerechtje voor 1 of 2 personen. Als je er nog een stukje vlees of zoete aardappel naast eet is dit een heerlijk bijgerecht voor 2 personen. Eet je alleen dit? Dan kun je hier in eentje van smullen!

De bolcourgettes hol je uit en we gebruiken het courgettevlees verder niet in dit recept. Uiteraard zou je er ook voor kunnen kiezen de “rijst” te vervangen door het courgettevlees.
Oh, en voeg een wat kaas toe! Dat maakt dit maaltijdje nog lekkerder πŸ™‚

Bolcourgette paleo rijst

IngrediΓ«nten
– 2 bolcourgettes
– 125 gr spekjes
– 150 gr bloemkool- of broccolirijst
– 2 bosuitjes
– 3 eieren

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. (hetelucht)

Breng een ruime pan met water aan de kook (waar de bolcourgettes inpassen)

Snijd een kapje van de courgettes en lepel de binnenkant eruit. (dit gaat erg makkelijk met een meloenschepje).
Kook de bolcourgettes 4-5 minuten. Haal uit de pan en zet ondersteboven zodat ze kunnen afkoelen en er zoveel mogelijk water uitloopt.

Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan.
Snijd de bosuitjes in dunne ringen.

Klop de eieren los in een kom en roer er de bloemkoolrijst, bosuitjes, spekjesΒ en een snuf peper doorheen.

Zet de bolcourgettes in een ovenschaal en verdeel het eimengsel erover.

Bak de courgettes in 20-25 minuten gaar in het midden van de oven.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros πŸ™‹ 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu πŸ˜‚
  • De lekkerste chocolate chip cookies πŸͺ staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen Γ©n met suiker πŸ˜‰.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu Γ©cht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❀️