Lunch Paleo Recepten Soep

Prei-venkelsoep met Arabische specerijen

Prei-venkelsoep

Tags:       

Soep, ik vind het heerlijk! Perfect op een druilerige dag als vandaag. Maak eens deze
prei-venkelsoep met Arabische specerijen en geniet van de overheerlijke smaakcombinatie. Een heerlijk romige en gezonde soep boordevol smaak!

Het voordeel van soep is wel dat je er echt alle kanten mee uit kunt. Vrijwel elke groenten kun je verwerken tot een heerlijk soepje. De prei, venkel en baharat in deze soep is echt een heerlijke combinatie die je een keer gemaakt moet hebben!

Baharat is een Arabische  specerijenmix die je tegenwoordig bij elke supermarkt kunt kopen. Het is tegenwoordig, samen met ras-el-hanout, 1 van mijn favoriete specerijenmengsels. Ik kan het je echt aanraden van beiden een potje te kopen, laat je verrassen door de overheerlijke volle smaken van deze mixen!

Dit recept is makkelijk en snel te maken, met maar 5 ingrediënten ook nog eens een echt budget receptje. 3 van de ingrediënten heb ik zelfs altijd standaard in huis.

Prei-venkelsoep

Ingrediënten (4-5 personen, voorgerecht)
– 2 preien
– 1 venkelknol
– 1 volle tl baharat
– 750 ml groentebouillon
– 200 ml kokosmelk

Bereiding
Maak de preien goed schoon en snijd in halve ringen.
Maak de venkel schoon en snijd in kleine stukken.

Verhit een soeppan met een scheutje (kokos)olie op middelhoog vuur. Bak hierin de prei en venkel 4 minuten zachtjes aan.
Voeg de baharat toe en bak enkele minuten mee.

Voeg de bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra de soep kookt en laat hem ongeveer 15 minuten pruttelen.

Schep 1 flinke soeplepel prei en venkel uit de pan en zet apart.
Pureer de soep met een staafmixer glad, schep er daarna de achtergehouden venkel en prei weer doorheen.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️
  • Weet je nog niet wat je vanavond gaat eten? Dan is dit paleo maaltje een aanrader; broccolirijst met "sate"saus en wokgroenten. De satésaus maken we niet met pinda's natuurlijk 😉. Daarbij bestaat deze maaltijd voor 80% uit groenten!
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • Met slechts 5 ingrediënten zet je deze overheerlijke bokkenpootjes ijstaart op tafel! Een favoriet bij velen 😍❤️.
Het recept wordt de laatste tijd weer veel bekeken op de website! De directe link in mijn bio 🙌
  • Mijn ontbijt van vandaag bestaat uit zoete kersen en watermeloen. De rest van het fruit is helaas nog niet helemaal rijp, dus doet (voor nu) dienst als decoratie 😋
  • Bowls zijn hot! Pokébowls, smoothiebowls, tegenwoordig gaat alles in een kom. @wonderlicious_nl  schreef een review en het staat nu online! Zie de link in mijn bio.
  • Vanmiddag even de stad in geweest, om de drukte te trotseren had ik wel even wat comfortfood in de zin van nachos nodig 😉 (van Taco Bell)
  • Weer onwijs blij met deze mooie bos bloemen! 😍🌷🌸🌺🌻🌼💐 ik heb mezelf een @bloomonnl abonnementje gegeven en nog steeds onwijs blij mee.
In mijn stories een close-up van de bloemen en een link voor een gratis vaas (en een gratis bosje bloemen voor mij 😇)