Lunch Paleo Recepten Soep

Prei-venkelsoep met Arabische specerijen

Prei-venkelsoep

Tags:       

Soep, ik vind het heerlijk! Perfect op een druilerige dag als vandaag. Maak eens deze
prei-venkelsoep met Arabische specerijen en geniet van de overheerlijke smaakcombinatie. Een heerlijk romige en gezonde soep boordevol smaak!

Het voordeel van soep is wel dat je er echt alle kanten mee uit kunt. Vrijwel elke groenten kun je verwerken tot een heerlijk soepje. De prei, venkel en baharat in deze soep is echt een heerlijke combinatie die je een keer gemaakt moet hebben!

Baharat is een Arabische  specerijenmix die je tegenwoordig bij elke supermarkt kunt kopen. Het is tegenwoordig, samen met ras-el-hanout, 1 van mijn favoriete specerijenmengsels. Ik kan het je echt aanraden van beiden een potje te kopen, laat je verrassen door de overheerlijke volle smaken van deze mixen!

Dit recept is makkelijk en snel te maken, met maar 5 ingrediënten ook nog eens een echt budget receptje. 3 van de ingrediënten heb ik zelfs altijd standaard in huis.

Prei-venkelsoep

Ingrediënten (4-5 personen, voorgerecht)
– 2 preien
– 1 venkelknol
– 1 volle tl baharat
– 750 ml groentebouillon
– 200 ml kokosmelk

Bereiding
Maak de preien goed schoon en snijd in halve ringen.
Maak de venkel schoon en snijd in kleine stukken.

Verhit een soeppan met een scheutje (kokos)olie op middelhoog vuur. Bak hierin de prei en venkel 4 minuten zachtjes aan.
Voeg de baharat toe en bak enkele minuten mee.

Voeg de bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra de soep kookt en laat hem ongeveer 15 minuten pruttelen.

Schep 1 flinke soeplepel prei en venkel uit de pan en zet apart.
Pureer de soep met een staafmixer glad, schep er daarna de achtergehouden venkel en prei weer doorheen.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros 🙋 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu 😂
  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️