Lunch Paleo Recepten Soep

Prei-venkelsoep met Arabische specerijen

Prei-venkelsoep

Tags:       

Soep, ik vind het heerlijk! Perfect op een druilerige dag als vandaag. Maak eens deze
prei-venkelsoep met Arabische specerijen en geniet van de overheerlijke smaakcombinatie. Een heerlijk romige en gezonde soep boordevol smaak!

Het voordeel van soep is wel dat je er echt alle kanten mee uit kunt. Vrijwel elke groenten kun je verwerken tot een heerlijk soepje. De prei, venkel en baharat in deze soep is echt een heerlijke combinatie die je een keer gemaakt moet hebben!

Baharat is een Arabische  specerijenmix die je tegenwoordig bij elke supermarkt kunt kopen. Het is tegenwoordig, samen met ras-el-hanout, 1 van mijn favoriete specerijenmengsels. Ik kan het je echt aanraden van beiden een potje te kopen, laat je verrassen door de overheerlijke volle smaken van deze mixen!

Dit recept is makkelijk en snel te maken, met maar 5 ingrediënten ook nog eens een echt budget receptje. 3 van de ingrediënten heb ik zelfs altijd standaard in huis.

Prei-venkelsoep

Ingrediënten (4-5 personen, voorgerecht)
– 2 preien
– 1 venkelknol
– 1 volle tl baharat
– 750 ml groentebouillon
– 200 ml kokosmelk

Bereiding
Maak de preien goed schoon en snijd in halve ringen.
Maak de venkel schoon en snijd in kleine stukken.

Verhit een soeppan met een scheutje (kokos)olie op middelhoog vuur. Bak hierin de prei en venkel 4 minuten zachtjes aan.
Voeg de baharat toe en bak enkele minuten mee.

Voeg de bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra de soep kookt en laat hem ongeveer 15 minuten pruttelen.

Schep 1 flinke soeplepel prei en venkel uit de pan en zet apart.
Pureer de soep met een staafmixer glad, schep er daarna de achtergehouden venkel en prei weer doorheen.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.