Ontbijt Paleo Recepten Zoet

Appeltaart ontbijtje

Tags:     

Dit appeltaart ontbijtje is mijn nieuwe favoriete ontbijt! Het smaakt echt naar warme appeltaart dus het is voor mij een traktatie om de dag mee te beginnen. Je maakt dit ontbijtje al met maar 6 ingrediënten, waarvan er 2 optioneel zijn 🙂

De laatste tijd probeer ik wat meer te ontbijten, ik word namelijk steeds vaker wakker met trek. Maar ik ben echt een slechte ontbijter! Want als ik heel eerlijk ben heb ik ’s ochtends eigenlijk nergens echt zin in. Het enige wat ik in de ochtend wel erg lekker vind is een smoothie of dit snoepontbijtje.

Onderstaand recept is voor 1 persoon, en is vrij snel te maken. Die 10 minuten dat het ontbijtje in de oven staat heb jij nog tijd om je haren te kammen/je lunch te maken/etc. Handig toch?!

Appeltaart ontbijtje

De kokosbloesemsuiker kun je weglaten of eventueel vervangen door honing. Maar omdat je de appeltjes eerst even bakt in een pannetje gaat dat zo lekker karamelliseren… hmmm 🙂
De amandelmeel kun je uiteraard ook gewoon weglaten, ik vind het persoonlijk gewoon lekker.

Ingrediënten, voor 1 persoon
– 1 breaburn appel
– kneepje citroensap
– 0,5 tl kokosbloesemsuiker (optioneel)
– 1 tl kaneel
– 1 el amandelmeel (optioneel)
– 1 handje walnoten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

Schil de appel en snijd het klokhuis eruit en vervolgens de partjes in stukjes.

Doe de appel in een pannetje op middelhoog vuur samen met citroensap, kokosbloesemsuiker en de kaneel. Roer door terwijl je het enkele minuten laat bakken.
Schep het appelmengsel in een ovenbestendig bakje.

Hak de walnoten grof.

Schep het amandelmeel over de appel en bestrooi vervolgens met de walnoten, druk lichtjes aan.
Bak het appeltaart ontbijtje 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.