Diner Groenten Paleo Recepten

Groente noodles met cashewsaus

Groente noodles met cashewsaus

Tags:        

Deze groente noodles met cashewsaus zijn overheerlijk en helemaal vegan! Deze maaltijd zit boordevol groenten en heerlijke smaken die perfect combineren. Echt een gerecht om met iedereen van te genieten.

Ok.., Ik zal het maar meteen zeggen.. Deze groente noodles met cashewsaus zijn niet het meest fotogenieke gerechtje. Dat heeft natuurlijk ook met de fotografe en haar trek te maken 😉
Maar deze maaltijd is echt het maken waard!

De echte vleeseters zullen aan deze maaltijd geen tekorten hebben. Mocht je nou bang zijn dat je wel wat tekort komt (wat echt niet zo is) voeg dan eventueel wat kip toe.
Als er nou binnenkort vrienden/familie bij je komt eten die vegetarisch of vegan zijn, denk dan eens aan dit recept! Of sla het meteen op (bv met de pinterest knop onderaan deze pagina) zodat je het altijd gemakkelijk terug kunt vinden.

Groente noodles met cashewsaus

Met onderstaande ingrediënten heb je genoeg voor 3 personen.

Ingrediënten cashewsaus
– 400 ml kokosroom
– 400 gr cashewnoten (ongezout)
– 2 teentjes knoflook, gepeld
– 4 el coconut aminos
– flinke snuf peper en zout

Ingrediënten groente noodles
– 1 venkel
– 250 gr kastanjechampignons
– 2 courgettes
– 2 flinke winterwortels
– 1 el coconut aminos
– 1,5 tl kokosolie

Bereiding
Voor de cashewsaus combineer je alle ingrediënten in de keukenmachine. Laat draaien tot je een mooie saus hebt gekregen. (zoals je op de foto ziet heb ik geen gladde saus, ik vind het lekker als er nog wat bite is)

Doe de cashewsaus in een klein pannetje en verwarm op laag vuur.

Nu gaan we de groente noodles maken;

Maak de venkel schoon, snijd de onderkant eraf en schaaf met een mandoline in dunne plakken.
Maak de champignons schoon met een droog keukenpapiertje en snijd deze in plakken.
Snijd de uiteindes van de courgettes en maak er noodles van met een spirelli of juliennesnijder.
Maak de wortels schoon, snijd de uiteindes eraf en maak er noodles van met een spirelli of juliennesnijder.

Verhit een wok op middelhoog vuur met de kokosolie.

Voeg de venkel, champignons en coconut aminos toe en roerbak tot ze bijna gaar zijn.
Voeg de wortel noodles toe en bak 3 minuten mee. (deze mogen best nog wat crunch hebben).
Voeg de courgette noodles toe en bak 1 a 2 minuten mee, tot deze net een beetje zacht worden.

Verdeel de groenten over 3 borden en schep er naar smaak cashewsaus op.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze overheerlijke pastasalade met kip, groene asperges en (zelfgemaakte) pesto is perfect op de warmere dagen die er nu weer aankomen 🙌.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Dit 👆dames en heren is echt hemels! Oosterse zalm met een frisse salade; om je vingers bij af te likken 🙌❤️. Een receptje dat ik ontwikkelde voor paleo.nl.
Zie stories voor de link!
  • Oh my.. het recept voor dé lekkerste cake met aardbeien staat nu online!! 🍓geloof mij: die wil je zo snel mogelijk een keer maken 🙌.
Link naar het recept in m'n bio!
  • The 🥑 struggle is real! 😂
  • Met maar 3 ingrediënten (ok en peper & zout) zet je deze aubergine lasagne op tafel. Heerlijk als bijgerecht!
🍆 1 op de 10 Nederlanders eet wel eens aubergine... laten we daar wat aan veranderen!
Recept staat op m'n website 🙌
  • Vorige week dronk ik een overheerlijke guilty koffie met stroopwafel bij @theoatmealbar 😍. Je leest (en ziet) nu meer over deze hotspot in Eindhoven op m'n website!
Directe link naar artikel in bio & stories 🙌
  • Vorige week na een lang wel/niet spelletje in m'n hoofd tóch maar een donut gekocht. 🍩 Neem ik een hap... blijkt ie gevuld te zijn met een rare crème 🤦‍♀️ YUCK! Haha dus bij twijfel niet altijd doen!