Diner Groenten Paleo Recepten

Groente noodles met cashewsaus

Groente noodles met cashewsaus

Tags:        

Deze groente noodles met cashewsaus zijn overheerlijk en helemaal vegan! Deze maaltijd zit boordevol groenten en heerlijke smaken die perfect combineren. Echt een gerecht om met iedereen van te genieten.

Ok.., Ik zal het maar meteen zeggen.. Deze groente noodles met cashewsaus zijn niet het meest fotogenieke gerechtje. Dat heeft natuurlijk ook met de fotografe en haar trek te maken 😉
Maar deze maaltijd is echt het maken waard!

De echte vleeseters zullen aan deze maaltijd geen tekorten hebben. Mocht je nou bang zijn dat je wel wat tekort komt (wat echt niet zo is) voeg dan eventueel wat kip toe.
Als er nou binnenkort vrienden/familie bij je komt eten die vegetarisch of vegan zijn, denk dan eens aan dit recept! Of sla het meteen op (bv met de pinterest knop onderaan deze pagina) zodat je het altijd gemakkelijk terug kunt vinden.

Groente noodles met cashewsaus

Met onderstaande ingrediënten heb je genoeg voor 3 personen.

Ingrediënten cashewsaus
– 400 ml kokosroom
– 400 gr cashewnoten (ongezout)
– 2 teentjes knoflook, gepeld
– 4 el coconut aminos
– flinke snuf peper en zout

Ingrediënten groente noodles
– 1 venkel
– 250 gr kastanjechampignons
– 2 courgettes
– 2 flinke winterwortels
– 1 el coconut aminos
– 1,5 tl kokosolie

Bereiding
Voor de cashewsaus combineer je alle ingrediënten in de keukenmachine. Laat draaien tot je een mooie saus hebt gekregen. (zoals je op de foto ziet heb ik geen gladde saus, ik vind het lekker als er nog wat bite is)

Doe de cashewsaus in een klein pannetje en verwarm op laag vuur.

Nu gaan we de groente noodles maken;

Maak de venkel schoon, snijd de onderkant eraf en schaaf met een mandoline in dunne plakken.
Maak de champignons schoon met een droog keukenpapiertje en snijd deze in plakken.
Snijd de uiteindes van de courgettes en maak er noodles van met een spirelli of juliennesnijder.
Maak de wortels schoon, snijd de uiteindes eraf en maak er noodles van met een spirelli of juliennesnijder.

Verhit een wok op middelhoog vuur met de kokosolie.

Voeg de venkel, champignons en coconut aminos toe en roerbak tot ze bijna gaar zijn.
Voeg de wortel noodles toe en bak 3 minuten mee. (deze mogen best nog wat crunch hebben).
Voeg de courgette noodles toe en bak 1 a 2 minuten mee, tot deze net een beetje zacht worden.

Verdeel de groenten over 3 borden en schep er naar smaak cashewsaus op.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.